Kierrätysohje: Kulta- ja jalokivikorut voi myydä sellaisenaan Holmastolle. HOLMASTO valitsee osan ostamistamme koruista kunnostettaviksi ja myyntiin.

HOLMASTO LUPAA…

… edelleen panostaa käytettyjen jalometalli- ja jalokivikorujen hankkimiseen ja entisöintiin tarjotakseen asiakkailleen monipuolisen valikoiman, josta valita timantti- ja muut arvokoruostokset. Tärkeä tavoite on se, että korujen elinkaari ei koskaan tulisi päätökseensä vaan ne voisivat siirtyä yhdeltä omistajalta seuraavalle. Pitämällä vintage- ja second hand -korujen valikoiman monipuolisena ja huokuttelevana Holmasto pyrkii siihen, että jokaiselle löytyisi second-hand -vaihtoehto jokaiseen elämän tärkeään hetkeen; merkkipäivälahjoista kihla- ja vihkisormukseen. Holmasto lupaa myös edelleen varmistaa, että kaikki kulta tulee kierrätetyksi tavalla tai toisella, jotta paine uusien tuotteiden sekä uuden kullan louhimiselle pienenisi.

Kannustaakseen muitakin mukaan vastuulliseen kuluttamiseen, Holmasto laatii kaikille avoimen tietopaketin timanttien ja kullan vastuullisuudesta helmikuun 2022 loppuun mennessä!

Katso lupaus >

Vintage- & second hand -korut

Vintage- ja second hand -arvokorut sekä kierrätyskullasta valmistetut arvokorut

Vastuullisuus

Holmaston vintage- ja second hand -arvokorut ovat kestävämpi valinta, koska ne perustuvat kiertotalouden periaatteelle. Korun materiaalien louhimiseen, jalostamiseen ja valmistukseen ei tarvitse käyttää energiaa, luonnonvaroja, ympäristöä vahingoittavia kemikaaleja tai perustaa uusia luontoa rasittavia kaivauksia. Materiaalin uudelleenkäytön myötä korujen valmistus ei enää tuota uusia sosiaalisen vastuun rikkomuksia, joita korumetallien ja jalokivien louhintaan usein yhdistetään.

Holmaston vintage- ja second hand -korut ovat käytettyjä arvokoruja. Lisäksi Holmasto valmistaa pienen määrän kierrätyskullasta tehtyjä arvokoruja. Korut ja materiaali ostetaan Holmaston omilta asiakkailta. Kierrätysmateriaaleista valmistetut korut tehdään romukullasta sekä myyntikelvottomista koruista irroitetuista kierrätetyistä timanteista sekä muista jalokivistä.

Asiakkailta myyntiin ostetut korut entisöidään puhdistamalla ja kiillottamalla sekä tarpeen vaatiessa korjaamalla ne joko Holmaston liikkeessä tai kultasepän työhuoneella. Molemmat sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä toisiaan, jotta koruja ei tarvitse liikutella pitkiä matkoja. Korut puhdistetaan ultraäänipesurilla, joka käyttää pieniä voimakkaita paineiskuja irrottamaan kaikkia esineeseen kuulumattomia epäpuhtauksia. Ultraäänipesuri käyttää vain vähän vettä ja mikäli koru on erittäin likainen puhdistusta tehostetaan tipalla astianpesuainetta. Myyntiin kelpaamattomat korut sulatetaan uudeksi materiaaliksi ja jalokivet kerätään talteen käyttöä varten. Prosessissa ei synny lainkaan hävikkiä. Toimitilassa on käytössä vesivoimalla tuotettu sähkö. Korut pakataan FSC-sertifioidusta kartongista valmistettuihin korurasioihin. Verkkokaupasta hankitut korut voi noutaa myymälästä tai ne toimitetaan asiakkaalle käyttäen Posti Green -palvelua sekä DHL:n palveluita. Elinkaaren päättyessä korut voidaan aina sulattaa ja muokata uudeksi materiaaliksi, mutta Holmasto pyrkii palveluillaan pitämään korut kierrossa, niin että käytetyt, kunnostettavissa olevat korut voivat jatkaa kiertoaan.

 

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen