Tee oma kestävän kuluttamisen lupauksesi ja voita vuosikortit Korkeasaareen!

Lupaan ostaa vastuullisesti

Haastamme suomalaiset mukaan ostamaan vastuullisesti – tavoitteenamme on kerätä vähintään 192 500 kestävän kuluttamisen lupausta.  Lue millaisin tavoin kannustuslupaajamme edistävät tavoitteen täyttymistä!

Ateljee Salo lupaa…

… jatkossakin käyttää ainoastaan vastuullisesti tuotettua nahkaa, jatkaa tuotteiden valmistamista 100% käsin sekä minimoida ja hyötykäyttää hävikin. Kun 100 000 lupaajaa saadaan täyteen, Ateljee Salo valmistaa mallistoon myös vegaanisen laukun. Ateljee Salo selvittää ja päivittää sivuilleen avoimesti vegaanisen materiaalin valmistustiedot.

Lue lupaus »

Kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Vision lupaa…

…puolustaa lasten oikeuksia niin kauan kuin lapset kärsivät olosuhteissa, jotka on mahdollista muuttaa. Järjestö jatkaa työtään köyhyyden poistamiseksi maailmasta, pyrkien näin parantamaan sosiaalista vastuullisuutta yhteiskunnallisella jayksilöllisellä tasolla. Suomen World Visionin työntekijät lupaavat suosia vihreitä valintoja, kierrättää jätteet työpaikalla ja aina mahdollisuuksien mukaan matkustaa työmatkat julkisilla kulkuvälineillä. Suomen World Vision lupaa hankkia 30.12.2021 mennessä 300 uutta kuukausilahjoittajaa, joiden avulla autetaan lapsia katastrofien keskellä, ehkäistään tyttöjen sukuelimien silpomista ja tuetaan ilmastonmuutoksen vastaista työtä mm. edistämällä metsitystä.

Lue lupaus »

Sirkku Ingervo lupaa…

…ostaa luomua ja lähiruokaa, käyttää vaatteita mahdollisimman pitkään ja ostaa kierrätettyä mahdollisimman paljon. Hän aikoo edistää kaikin käytössänsä olevin keinoin aurinkopaneeleiden lisääntymistä Jyväskylässä ja uusiutuvaa energiaa muutenkin. Sirkku kävelee ja kulkee julkisilla.

Kun 20 000 lupausta tulee täyteen, Sirkku ostaa koulussa oppilailleni luomuherkkuja lähikaupasta!

Lue lupaus »

Timo Ekegren lupaa…

…kasvattaa marjoja, kompostoida risut ja lehdet sekä lajitella jätteet, vaikka yksin omakotitalossa. Hän lupaa myös käyttää kierrätyshuonekaluja. Kun kampanja on tavoittanut 192 500 lupaajaa, Timo lupaa luopua kokonaan punaisen lihan syönnistä (koiriaan lukuunottamatta).

Lue lupaus »

Kai Backman lupaa…

… ostaa ja kierrättää kaikki tarvitsemansa esineet, tavarat, vaatteet ja niin edelleen. Kai Backman lupaa, kun kampanjassa on mukana 15 000 lupaajaa, luopua kaikista tarpeettomista tavaroista ja lahjoittaa ne niitä tarvitseville. Kun kampanjassa on 30 000 lupaajaa mukana, hän lupaa kävellä vuodessa vähintään 700 kilometriä, ja poimia maasta kaikki näkemänsä kalja-ja muut tölkit kierrätettäväksi.

Lue lupaus »

Esko Virri lupaa…

…ottaa huomioon kulutuspäätöksissään kestävät ratkaisut, eikä osta vain halvinta. Hän uskoo, että kotimaisesta laadukkaasta tuotteesta kannattaa maksaa enemmän! Esko lupaa taittaa vuonna 2021 kaikki alle 3 kilometrin matkat kävellen ja pidemmillä matkoilla käyttää joukkoliikennettä jos se on mahdollista.

Lue lupaus »

Camilla Rissa lupaa…

…Camilla Rissa lupaa omalla esimerkillään innostaa, kannustaa ja auttaa muita näkemään vastuullisempien valintojen helppouden ja mahdollisuudet. Camilla uskoo positiiviseen kannustamiseen kestävän kehityksen valintoja tehtäessä ja että Suomi saadaan talousnousuun kotimaisuutta ja lähipalveluita suosimalla. Kun 192 500 lupausta tulee täyteen, Camilla Rissa lupaa istuttaa 100 uutta puuta.

Lue lupaus »

Sini Eronen lupaa…

…jatkossakin kierrättää roskat niin yrityksessä, kuin omassa taloudessa. Sini ostaa edelleen suurimman osan vaatteista ja huonekaluista second handina, uusiotuotteena tai kunnostettuna. Sinin yrityksessä Design Sinivuokko jatketaan edelleen kierrätysmateriaalien käyttöä tuotteissa ja hän suosittelee niitä myös asiakkaille. Sini lupaa ettei roskaa luontoa ja pyrkii nostamaan roskia luonnosta pois roskikseen. Kun 1 0000 lupaajaa on mukana kampanjassa, Sini lupaa järjestää varainkeruun luonnonsuojeluliitolle osana yrityksen Sinivuokko vuosittaista hyväntekeväisyyskeräystä sekä ostaa lisää ikimetsää.

Lue lupaus »

Koti Puhtaaksi lupaa…

…jatkossakin käyttää ekologisia siivousaineita, kierrättää jätteet, suosia julkista liikennettä työmatkoilla ja pitää muoviroskan määrän mahdollisimman pienenä.

Koti Puhtaaksi lupaa siirtyä käyttämään 100% tuulivoimalla tuotettua sähköä kuluvan vuoden loppuun mennessä – tällä hetkellä käytettävä sähkö on 70-prosenttisesti uusiutuvaa. Jokainen sähköenergiaan käytetty euro sijoitetaan uuden tuulivoiman tuotantoon.

Lue lupaus »

Jessi Jokelainen lupaa…

…Jessi Jokelainen lupaa kiinnittää huomiota tekemiinsä ruokavalintoihin eettisyyden ja ekologisuuden näkökulmasta. Jessin tavoitteena on päästä kokonaan eroon punaisen lihan ostamisesta vuoden 2021 aikana.

Lue lupaus »

Minna Sumelius lupaa…

… taittaa kaikki arkimatkansa polkupyörällä ja julkisilla kulkuneuvoilla. Hän välttää turhaa kuluttamista, suosii kasvisruokaa ja harjoittaa kierrätystä kaikessa mahdollisessa. Lisäksi hän lupaa tehdä sellaista politiikkaa ja kansalaisaktivismia, jolla vähennetään ja tehdään eettisemmäksi julkista kulutusta.

Lue lupaus »

Pirita Hakomäki lupaa…

…jatkossakin ostaa käytettynä niin vaatteet, kodinkoneet, huonekalut kuin muutkin tavarat joille tarve tulee. Pirita lupaa kierrättää eteenpäin itselleen tarpeettomat. Hän jatkaa myös hävikkiruuan jakamista vähävaraisille. Kun 10 000 lupaajaa on saatu mukaan kampanjaan, Pirita lupaa järjestää hyväntekeväisyyskirppiksen. Tuotto käytetään Vaasan lähimmäisyhdistyksen hyväksi.

Lue lupaus »

Eija Nissinen lupaa…

…ostaa vastuullisesti lähellä tuotettua ruokaa ja muita kotipaikkakunnan tuotteita. Eija lupaa, ettei osta aina uutta vaan kierrätettyjä tavaroita, vaatteita, huonekaluja ynnä muuta. Eija lupaa kävellä ja pyöräillä ja vähentää auton käyttöä. Eija kasvattaa itse puutarhassa vihanneksia ja marjoja, kerää metsästä sienet ja marjat, leipoo ja valmistaa kotiruokaa.

Lue lupaus »

Henri Haho lupaa…

… tuottaa 70% kotinsa energiasta jatkossa aurinkoenergialla. Kun 192 500:n lupaajan tavoite saadaan täyteen, Henri siirtyy 100%:sesti aurinkoenergian käyttäjäksi oman kodin osalta!

Lue lupaus »

Maisa Hyttinen lupaa…

… nyt ja tulevaisuudessa suosia kasvispohjaista ruokavaliota, kausikasviksia ja kotimaisia elintarvikkeita. Kun 192 500 lupausta tulee täyteen, Maisa ostaa Luonnonperintösäätiöltä 100 neliömetriä suojeltavaa suomalaista ikimetsää.

Lue lupaus »

Tuomas Mäkelä lupaa…

…liikkua jatkossakin julkisilla kulkuvälineillä ja suosia kotimaisia elintarvikkeita aina, kun se on mahdollista.

Kun 192 500:n lupaajan tavoite saadaan täyteen, hän lupaa ideoida kollegoidensa kanssa ilmastoaiheisen arvonnan tai kilpailun Koti Puhtaaksi Oy:n sosiaalisen median kanaviin.

Lue lupaus »

Saana Tyni lupaa…

…että huolehtii kierrättämisestä yhtiössä sekä omassa henkilökohtaisessa taloudessa. Saana myös lupaa ajaa hybridillä ja hankkia sähköauton heti kun mahdollista. Siivoustoiminnan kannalta Saana lupaa, että Koti Puhtaaksi Oy:llä käytetään mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia kemikaaleja ja toimitaan muutoinkin ympäristöystävällisesti.

Kun 192 500 lupaajan tavoite täyttyy, Saana pitää kahden viikon autonkäyttökielto-haasteen.

Lue lupaus »
lupaus kampanjan kädet ja keskellä logo: Mjuk

Mjuk lupaa…

…ostaa kaikki omaan toimintaansa vaadittavat laitteet käytettyinä. Mjuk on hankkinut second handina muun maussa studion varusteet ja tiimin työpuhelimet.

Kun 192 500 lupaajaa tulee täyteen, Mjuk lupaa järjestää tempauksen Itämeren suojelutyön näkyvyyden hyväksi!

Lue lupaus »

Gerda Szász lupaa…

…toimia vastuullisemmin kuluttajana ja hyödyntää entistä paremmin hävikkiruokia ruoanlaitossa. Hän myös pyrkii tehokkaammin levittämään vegaaniuden ilosanomaa kokkaamalla ja leipomalla ystävilleen kaikkea upeaa <3 Burleskiasuja Gerda rakentaa jatkossakin kierrätysmateriaalista ja lupaa tehdä enemmän vapaaehtoistöitä.

Lue lupaus »

Kannustuslupaukset ovat yksityishenkilöiden jättämiä, eivätkä ne edusta Ostavastuullisesti.fi virallista kantaa.

Olet selannut kaikki lupaukset läpi, teethän vielä omasi!

Ei osumia