Tee oma kestävän kuluttamisen lupauksesi ja voita hotelliviikonloppu!

Lupaan ostaa vastuullisesti

Haastamme suomalaiset mukaan ostamaan vastuullisesti – tavoitteenamme on kerätä vähintään 192 500 kestävän kuluttamisen lupausta. Lue millaisin tavoin puolestapuhujamme kirittävät tavoitteen täyttymistä!

Eija Nissinen lupaa…

…ostaa vastuullisesti lähellä tuotettua ruokaa ja muita kotipaikkakunnan tuotteita. Eija lupaa, ettei osta aina uutta vaan kierrätettyjä tavaroita, vaatteita, huonekaluja ynnä muuta. Eija lupaa kävellä ja pyöräillä ja vähentää auton käyttöä. Eija kasvattaa itse puutarhassa vihanneksia ja marjoja, kerää metsästä sienet ja marjat, leipoo ja valmistaa kotiruokaa.

Lue lupaus »

Henri Haho lupaa…

… tuottaa 70% kotinsa energiasta jatkossa aurinkoenergialla. Kun 192 500:n lupaajan tavoite saadaan täyteen, Henri siirtyy 100%:sesti aurinkoenergian käyttäjäksi oman kodin osalta!

Lue lupaus »

Maisa Hyttinen lupaa…

… nyt ja tulevaisuudessa suosia kasvispohjaista ruokavaliota, kausikasviksia ja kotimaisia elintarvikkeita. Kun 192 500 lupausta tulee täyteen, Maisa ostaa Luonnonperintösäätiöltä 100 neliömetriä suojeltavaa suomalaista ikimetsää.

Lue lupaus »

Tuomas Mäkelä lupaa…

…liikkua jatkossakin julkisilla kulkuvälineillä ja suosia kotimaisia elintarvikkeita aina, kun se on mahdollista.

Kun 192 500:n lupaajan tavoite saadaan täyteen, hän lupaa ideoida kollegoidensa kanssa ilmastoaiheisen arvonnan tai kilpailun Koti Puhtaaksi Oy:n sosiaalisen median kanaviin.

Lue lupaus »

Saana Tyni lupaa…

…että huolehtii kierrättämisestä yhtiössä sekä omassa henkilökohtaisessa taloudessa. Saana myös lupaa ajaa hybridillä ja hankkia sähköauton heti kun mahdollista. Siivoustoiminnan kannalta Saana lupaa, että Koti Puhtaaksi Oy:llä käytetään mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia kemikaaleja ja toimitaan muutoinkin ympäristöystävällisesti.

Kun 192 500 lupaajan tavoite täyttyy, Saana pitää kahden viikon autonkäyttökielto-haasteen.

Lue lupaus »
lupaus kampanjan kädet ja keskellä logo: Mjuk

Mjuk lupaa…

…ostaa kaikki omaan toimintaansa vaadittavat laitteet käytettyinä. Mjuk on hankkinut second handina muun maussa studion varusteet ja tiimin työpuhelimet.

Kun 192 500 lupaajaa tulee täyteen, Mjuk lupaa järjestää tempauksen Itämeren suojelutyön näkyvyyden hyväksi!

Lue lupaus »

Gerda Szász lupaa…

…toimia vastuullisemmin kuluttajana ja hyödyntää entistä paremmin hävikkiruokia ruoanlaitossa. Hän myös pyrkii tehokkaammin levittämään vegaaniuden ilosanomaa kokkaamalla ja leipomalla ystävilleen kaikkea upeaa <3 Burleskiasuja Gerda rakentaa jatkossakin kierrätysmateriaalista ja lupaa tehdä enemmän vapaaehtoistöitä.

Lue lupaus »

Anna-Maria Palmroos lupaa…

…siirtyä työmatkojen osalta sähköautoiljaksi (sähkön lähteenä puhdas ja lisäinen tuulivoima), vähentää ruokahävikkiä loihtimalla herkkuja edellisten päivien jämistä ja vähentämällä entisestäään paperinkäyttöä toimistotöissä.

Lue lupaus »

Elska Kolu lupaa…

……työskennellä yhä kovemmin yhteisen päämäärämme eteen, jakaa ajatuksia ja ideoita kestävästä elämästä työssään ja vapaa-ajallaan. Kun 192500 lupaajaa tulee täyteen, Elska lupaa järjestää ilmaiset katujuhlat kotikunnassaan kaikille lupaajille.

Lue lupaus »

Helmi Saksala lupaa…

…työssään kannustaa yhä rohkeammin yrityksiä ja tekijöitä vastuullisiin hankintoihin ja kestävistä teoista viestimiseen. Henkilökohtaisessa elämässään Helmi lupaa kokata yhä enemmän vegaaniruokaa ja aina kun mahdollista hankkia vaatteet käytettynä tai vastuullisilta tuottajilta kuten tähänkin asti on ollut vankka ja iloinen pyrkimys.

Lue lupaus »

Juha Ruusuvuori lupaa…

…Jatkaa särjen ja lahnan nostamista verkoilla keväisin, vaikka niitä tulee välillä paljon ahvenverkkoihin. Niitä voi kuivata saunan seinustalla ja niistä saa oivaa uunisäilykettä lasipurkkehin umpioimalla.

Lue lupaus »
Aleksi Pahkala

Aleksi Pahkala lupaa…

… jatkossa miettiä yhä enemmän oman perheen ja yrityksen valintoja sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän kehityksen kannalta. Omalla toiminnallaan ja esimerkillään Aleksi haluaa myös innostaa, kannustaa ja auttaa muita näkemään vastuullisempien valintojen helppouden ja toisaalta sen tuomat mahdollisuudet, mutta myös ymmärtämään vastuullisuuden välttämättömyyden osana kaikkea.

Kun kampanjan kulutuslupausten määrä ylittää 192 500, lupaa Aleksi juosta ensimmäisen maratoninsa pitkin Helsingin rantoja.”

Lue lupaus »

Thomas Berglund lupaa…

…jatkaa lähipalveluiden käyttämistä niin paljon kuin mahdollista. Thomas on paikallisen kiertotalouden suuri ystävä. Hän käyttää ostovoimaansa kotimaisiin tuotteisiin paikallisesti sekä ympäri Suomen ja näin mahdollistaa rahakierron takaisin päin pystyen jatkossakin työllistämään alojensa ammattilaisia. Thomaksella on itselläänkin kotona paikallisin voimin asennettuna vastullisuuden esikuva Puustelli Miinus keittiö, joka on myös kehitetty Suomessa.

Kun tavoite 192 500 lupauksesta tulee täyteen, Thomas vie koko henkilökuntansa paikalliseen ravintolaan nauttimaan lähituotetusta ruuasta. Ilta kruunataan saunomalla ja avantouimalla. Thomas lupaa myös somettaa ja valistaa asiakkaita entistä enemmän.

Lue lupaus »

Tiina Mikkonen lupaa…

…keskittyä muuttamaan omaa kulutussuhdettaan vähentämällä ostosten määrää ja tarkastelemalla kulutustaan kriittisesti. Hän lupaa käyttää enemmän lainaus- ja korjauspalveluita, jotta ostosten määrä vähenisi ja jo ostettujen tavaroiden ikä pitenisi. Lisäksi hän peräänkuuluttaa yrityksiltä vastuullisuutta ja kannustaa niitä parantamaan toimintaansa antaen esimerkiksi enemmän kuluttajille tietoa.

Lue lupaus »

Miia Kainu lupaa…

…jatkaa kriittistä suhtautumistaan uuden ostamiseen ja mielihyvän hakemiseen materiaalin hankkimisen kautta. Miia pyrkii ostamaan käytettyjä vaatteita, huonekaluja ja materiaaleja käsityöharrastamiseen. Hän paikkaa, parsii ja muokkaa vanhasta uutta. Kun tavoite on täynnä, Miia on onnellinen!

Lue lupaus »

Olli Autio lupaa…

syödä paljon kasviksia ja kalaa ja suosia kotimaisia kasviksia sekä WWF:n vihreällä listalla olevaa kalaa. Hän lupaa myös kulkea polkupyörällä ja ajaa kotimaisella biokaasulla.
Olli käyttää kaikki vaateet ihan loppuun ja tarvittaessa parsii ja korjaa niitä. Olli vaikuttaa rehtorin työssään ja luottamustoimissaan siihen, että tieto ympäristöasioista leviää lähipiiriin.

Lue lupaus »

Anssi Mikola lupaa…

…vähentää lentämistä pitämällä kaikki mahdolliset kokoukset etänä. Kun tavoite 192.500 on täynnä, lupaa vähentää punaisen lihan syömisen alle puoleen nykyisestä.

Lue lupaus »

Olet selannut kaikki lupaukset läpi, teethän vielä omasi!

Ei osumia