Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , ,
Ainesosat:

UV-suojattu polyeteeni, freoniton polyuretaani

Pikakompostori eco 220L

Kotimainen biojätteiden ympärivuotiseen kompostointiin tarkoitettu kompostori, jolla 20 vuoden takuu.

Vastuullisuus

Biolanin Pikakompostori 220eco on kestävämpi valinta, sillä se mahdollistaa ympärivuotisen kompostoinnin ja sen tuotannon energiatehokkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Biolanin Pikakompostori 220eco on pitkäikäinen ja ympärivuotiseen käyttöön sopiva kompostori. Kun biojätettä ei tarvitse kuljettaa pois, vaan se hyödynnetään jätteen syntypaikalla, säästetään jätehuoltokustannuksissa ja samalla ravinteet palautuvat takaisin luonnon kiertokulkuun.

Tuotteen suunnittelussa on huomioitu eristeet ja rakenne siten, että ne estävät tehokkaasti kylmän pääsyn kompostoriin, jolloin sitä voidaan käyttää biojätteiden kompostointiin ympäri vuoden. Suunnittelu mahdollistaa nopean kompostoitumisen, ja komposti on myös haittaeläinsuojattu. Rekisteröidyille tuotteille myönnetään 20 vuoden takuu.

Tuotteen materiaalina on pakkasenkestävä UV-suojattu polyeteenimuovi, joka voidaan kierrättää muovijätteenä. Eristemateriaalina käytetään freonitonta polyuretaania, joka voidaan kierrättää energiajakeena. Kaikki hävikkimuovi kierrätetään tehtaan sisällä.

Tuotteet valmistetaan uusiutuvalla energialla. Lisäksi tuuli- ja aurinkovoima omasta voimalasta kasvattavat energiaomavaraisuutta ja kattavat merkittävän osan tuotannon tarvitsemasta energiasta. Uusiutuvan energian käyttö vähentää päästöjä ilmakehään verrattuna erityisesti fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun energiaan. Tuotannossa syntyvä hukkalämpö otetaan talteen ja hyödynnetään muissa prosesseissa. Lisäksi tehtaan tuotannon energiankulutusta seurataan reaaliaikaisesti energiatehokkuuden maksimoimiseksi. Tuotannossa ei käytetä vettä merkittäviä määriä, mutta myös vedenkulutus on mittaroitu ja sitä seurataan.

Käytössä ISO14001 ympäristöasioiden hallintajärjestelmä. ISO 14001 -standardi määrittelee resurssit, prosessit ja menetelmät, joiden avulla organisaatio pystyy noudattamaan sitä sitovia ympäristötavoitteita ja parantamaan ympäristönsuojelunsa tasoa.
Kotimaan markkinoille menevät tuotteet pakataan vain kutistemuoviin ja ulkomaan markkinoille menevät pahvipakkauksiin. Kuljetusten hiilidioksidipäästöt mittaroidaan ja niiden tulokset vaikuttavat logistiikkakumppanien valintaan Suomessa ja vientimaissa.

Tuote valmistetaan Suomessa. Kotimainen tuotanto tukee paikallistaloutta, työllistää ihmisiä Suomessa ja vähentää kuljetusten tarvetta sekä siten päästöjä ilmastoon. Suomessa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja hyvinvoinnista huolehditaan pääsääntöisesti hyvin. Tuotteelle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen