Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voittajat on valittu!

Kestävä Elämä

Tietoa, tärppejä ja inspiraatiota kestävämpään arkeen.

Artikkelit

Voiko sähkösopimuksella muuttaa maailmaa? Mikä on planetaarinen ruokavalio?
Syvenny artikkeleissamme kestävän elämän kysymyksiin!

Kaupallinen yhteistyö

Tavararahaksi.fi tekee kiertotaloudesta helppoa

Kuluttamisen muutos kestävämpään suuntaan tarvitsee aktiivista otetta meiltä kaikilta. Onneksi on myös palveluja, jotka tekevät kestävästä kuluttamisesta ja vastuullisemmista valinnoista helppoja. Näistä hyvä esimerkki on Tavararahaksi.fi, joka on kodin irtaimiston

Lue artikkeli »
Kestävä elämä -podcast

Tulevaisuusvisionääri Perttu Pölönen pureutuu vastuullisuusteemoihin vaihtuvien asiantuntijoiden kanssa. Kuuntele Spotifyssa!

Kestävä elämäntapa ja ilmastokysymykset kiinnostavat yhä useampaa, mutta vastuulliset valinnat eivät aina ole helppoja, ja tiedonjano uusia, kestäviä vaihtoehtoja kohtaan on suuri. Voiko omilla kulutusvalinnoilla oikeasti vaikuttaa?

Kestävä elämä -podcast tarjoaa kurkistuksia innovatiivisten ratkaisujen maailmaan ja kestävämpään arkeen tulevaisuusvisionääri Perttu Pölösen sekä vaihtuvien asiantuntijavieraiden johdolla. Sarja käsittelee jokaisen meistä arkea koskettavia aiheita vastuullisesta kuluttamisesta aina kestävään arkiruokaan, hävikin vähentämiseen sekä tulevaisuuden energiaan.

Jakso 4. Muutos tapahtuu aina nopeammin kuin ajatellaan

Voiko tulevaisuudessa lenkkareista generoida sähköä kävellessään kännykän lataukseen? Entäpä koottavasta minituulivoimalasta?

Kestävää energiaa käsittelevässä jaksossa LUT-yliopiston professori Esa Vakkilainen sekä tuulivoimayhtiö Ilmattaren Tapio Potila keskustelevat siitä, millainen on sähkön tuotannon ja käytön tulevaisuus ja voidaanko uusiutuvalla energialla korvata kaikki fossiilinen energia. Käsittelyyn pääsevät myös esimerkiksi tuulivoimaan liittyvät myytit sekä parhaat niksit energiansäästöön kotioloissa.

Jakson tarjoaa Ilmatar

Joukolla aktiivisia nuoria yrittäjiä on tavoitteena olla Euroopan vastuullisin muutto- ja kuljetusfirma. Vieraat Teemu Taurula ja Carolina Mobarac KunnonMuutosta kertovat, mitä rohkea hyppy ekologiseen yrittäjyyteen on heidän kohdallaan tarkoittanut. Toimialana logistiikka ja liikenne on yksi suurimmista ilmastopäästöjen aiheuttajista, joten vastuullisilla liiketoiminnan ratkaisuilla sen piirissä muutetaan maailmaa ihan konkreettisesti.

Jakson tarjoaa KunnonMuutto.

Kuuntele jakso >>

Luontomatkailu on monelle tärkeää, mutta miten matkustaa luontoa kunnioittaen? Studiossa kohtaavat kaksi taiteilijaa: tutkija ja taiteilija Antti Majava sekä elokuvistaan Metsän tarina ja Järven tarina tunnettu elokuvaohjaaja Marko Röhr. He kertovat omista kokemuksistaan aktiivisen ympäristötyön parissa ja vertailevat löytämiään keinoja kestävään elämäntapaan.

Jakson tarjoaa VR.

Kuuntele jakso >>

Miten pyrkimys ekologisuuteen voi toimia myös innoittajana aivan uusille innovaatioille. Voiko vähentämällä saada enemmän? Asiantuntijoissa jaksossa kuullaan Puustellin Miinuskeittiön projektipäällikkö Tony Lönnqvistiä ja Infinen vastuullisuusmuotoilijaa Elska Kolua, jotka pohtivat kuinka pienillä perspektiivin vaihdoksilla voi ottaa isoja askelia matkalla kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Jakson tarjoaa Puustelli

Kuuntele jakso >>

Makkonen ja Eriksson

Kirjailija Juha Ruusuvuoren ja graafikko Salla Vaseniuksen sarjakuvaa sekä pakinaa yhdistävässä sarjassa voimakaksikko Makkonen & Eriksson taittavat peistä kestävään elämäntapaan liittyvissä kysymyksissä. 

Vaatteita vintiltä

Syksy on saapunut lounaissuomalaiseen saaristoon. Monitoimimies Eriksson istuu vanhassa poplarissaan laiturilla ja onkii. Kalaa ei tule. Dosentti Makkonen kaartaa rantaan hybridillään, loikkaa ylös ja tulee laiturille kahvitermos mukanaan. Eriksson nostaa

Lue koko pakina »
Kestävän kuluttamisen lupaukset

Lue vuonna 2021 toteutetun Kestävän kuluttamisen kampanjan kannustajien lupauksia ja löydä inspiraatiota oman arjen vastuullisiin valintoihin!