Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja!

Kestävä elämä

Tietoa, tärppejä ja inspiraatiota vastuullisempaan arkeen

Artikkelit
Makkonen ja Eriksson

Vanhat villasukat valuuttana

On kaunis alkukesän aamu rannikolla. Yö on ollut vilpoinen ja Makkonen tuntee kylmän väristyksen avatessaan terassinsa oven. Hänen kakkosasuntonsa tuntuu miellyttävän lämpimältä ja Makkonen vetäytyy takaisin sisään keittelemään aamukahvia. Hänen

Lue koko pakina »
Kestävä elämä -podcast

Kestävä elämäntapa ja ilmastokysymykset kiinnostavat yhä useampaa, mutta vastuulliset valinnat eivät aina ole helppoja, ja tiedonjano uusia, kestäviä vaihtoehtoja kohtaan on suuri. Voiko omilla kulutusvalinnoilla oikeasti vaikuttaa?

Kestävä elämä -podcast tarjoaa kurkistuksia innovatiivisten ratkaisujen maailmaan ja kestävämpään arkeen tulevaisuusvisionääri Perttu Pölösen sekä vaihtuvien asiantuntijavieraiden johdolla. Sarja käsittelee jokaisen meistä arkea koskettavia aiheita vastuullisesta kuluttamisesta aina kestävään arkiruokaan, hävikin vähentämiseen sekä tulevaisuuden energiaan.

UUSI JAKSO: Jakso 4. Muutos tapahtuu aina nopeammin kuin ajatellaan

Voiko tulevaisuudessa lenkkareista generoida sähköä kävellessään kännykän lataukseen? Entäpä koottavasta minituulivoimalasta?

Kestävää energiaa käsittelevässä jaksossa LUT-yliopiston professori Esa Vakkilainen sekä tuulivoimayhtiö Ilmattaren Tapio Potila keskustelevat siitä, millainen on sähkön tuotannon ja käytön tulevaisuus ja voidaanko uusiutuvalla energialla korvata kaikki fossiilinen energia. Käsittelyyn pääsevät myös esimerkiksi tuulivoimaan liittyvät myytit sekä parhaat niksit energiansäästöön kotioloissa.

Jakson tarjoaa Ilmatar

Joukolla aktiivisia nuoria yrittäjiä on tavoitteena olla Euroopan vastuullisin muutto- ja kuljetusfirma. Vieraat Teemu Taurula ja Carolina Mobarac KunnonMuutosta kertovat, mitä rohkea hyppy ekologiseen yrittäjyyteen on heidän kohdallaan tarkoittanut. Toimialana logistiikka ja liikenne on yksi suurimmista ilmastopäästöjen aiheuttajista, joten vastuullisilla liiketoiminnan ratkaisuilla sen piirissä muutetaan maailmaa ihan konkreettisesti.

Jakson tarjoaa KunnonMuutto.

Kuuntele jakso >>

Luontomatkailu on monelle tärkeää, mutta miten matkustaa luontoa kunnioittaen? Studiossa kohtaavat kaksi taiteilijaa: tutkija ja taiteilija Antti Majava sekä elokuvistaan Metsän tarina ja Järven tarina tunnettu elokuvaohjaaja Marko Röhr. He kertovat omista kokemuksistaan aktiivisen ympäristötyön parissa ja vertailevat löytämiään keinoja kestävään elämäntapaan.

Jakson tarjoaa VR.

Kuuntele jakso >>

Miten pyrkimys ekologisuuteen voi toimia myös innoittajana aivan uusille innovaatioille. Voiko vähentämällä saada enemmän? Asiantuntijoissa jaksossa kuullaan Puustellin Miinuskeittiön projektipäällikkö Tony Lönnqvistiä ja Infinen vastuullisuusmuotoilijaa Elska Kolua, jotka pohtivat kuinka pienillä perspektiivin vaihdoksilla voi ottaa isoja askelia matkalla kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Jakson tarjoaa Puustelli

Kuuntele jakso >>

Kestävän energian jäljillä

Kestävää energiaa käsittelevässä artikkelisarjassa tutkitaan ilmastonmuutoksen ja energiankäytön yhteyttä sekä pyritään eri näkökulmien avulla vastaamaan kysymykseen voiko sähkösopimuksella todellakin muuttaa maailmaa?

#lupaanostaa­vastuullisesti

Haastamme suomalaiset mukaan ostamaan vastuullisesti – tavoitteenamme on kerätä vähintään 192 500 kestävän kuluttamisen lupausta. Lue millaisin tavoin kannustuslupaajamme edistävät tavoitteen täyttymistä!

0
suomalaista riittää kääntämään kulutuksen kestävämpään suuntaan

Supersankarit pelastavat maailmoja yksin, me muut tarvitsemme toisiamme. Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja – me lupaamme tehdä monimutkaisista valinnoista yksinkertaisia ja auttaa matkalla. Vain 3,5 prosenttia ihmiskunnasta riittää kääntämään kelkan.

Lue artikkeli →