Tule mukaan ja tee oma kestävän kulutuksen lupauksesi! Jokaista meistä tarvitaan.

Kestävä elämä

Tietoa, tärppejä ja inspiraatiota vastuullisempaan arkeen

0
suomalaista riittää kääntämään kulutuksen kestävämpään suuntaan

Supersankarit pelastavat maailmoja yksin, me muut tarvitsemme toisiamme. Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja – me lupaamme tehdä monimutkaisista valinnoista yksinkertaisia ja auttaa matkalla.

Vain 3,5 prosenttia ihmiskunnasta riittää kääntämään kelkan. 

Artikkelit

Vastuullisen kuluttamisen haasteet

Kestävä elämä -podcast

Kestävä elämäntapa ja ilmastokysymykset kiinnostavat yhä useampaa, mutta vastuulliset valinnat eivät aina ole helppoja, ja tiedonjano uusia, kestäviä vaihtoehtoja kohtaan on suuri. Voiko omilla kulutusvalinnoilla oikeasti vaikuttaa?

Kestävä elämä -podcast tarjoaa kurkistuksia innovatiivisten ratkaisujen maailmaan ja kestävämpään arkeen tulevaisuusvisionääri Perttu Pölösen sekä vaihtuvien asiantuntijavieraiden johdolla. Sarja käsittelee jokaisen meistä arkea koskettavia aiheita vastuullisesta kuluttamisesta aina kestävään arkiruokaan, hävikin vähentämiseen sekä tulevaisuuden energiaan. 

Jakso 1.
Nuoret yrittäjät muuttamassa maailmaa

Joukolla aktiivisia nuoria yrittäjiä on tavoitteena olla Euroopan vastuullisin muutto- ja kuljetusfirma. Vieraat Teemu Taurula ja Carolina Mobarac KunnonMuutosta kertovat, mitä rohkea hyppy ekologiseen yrittäjyyteen on heidän kohdallaan tarkoittanut. Toimialana logistiikka ja liikenne on yksi suurimmista ilmastopäästöjen aiheuttajista, joten vastuullisilla liiketoiminnan ratkaisuilla sen piirissä muutetaan maailmaa ihan konkreettisesti. 

Jakson tarjoaa KunnonMuutto.

Kuuntele jakso >>

Luontomatkailu on monelle tärkeää, mutta miten matkustaa luontoa kunnioittaen? Studiossa kohtaavat kaksi taiteilijaa: tutkija ja taiteilija Antti Majava sekä elokuvistaan Metsän tarina ja Järven tarina tunnettu elokuvaohjaaja Marko Röhr. He kertovat omista kokemuksistaan aktiivisen ympäristötyön parissa ja vertailevat löytämiään keinoja kestävään elämäntapaan.

Jakson tarjoaa VR.

Kuuntele jakso >>

Asumisen ja sisustamisen vastuulliset valinnat vaikuttavat paitsi kestävään kehitykseen, myös asumisen mukavuuteen. Pyrkimys ekologisuuteen voi toimia myös innoittajana aivan uusille innovaatioille. Asiantuntijoina jaksossa kuullaan Puustellin projektipäällikkö Tony Lönnqvistiä ja vastuullisuusmuotoilija Elska Kolua, jotka kertovat kestävän kehityksen ratkaisuista keittiössä ja ruoanlaitossa.

Jakson tarjoaa Puustelli.

Tulossa pian.