Tee oma kestävän kuluttamisen lupauksesi ja voita yhteiskäyttöveneet koko veneilykaudeksi!

Kestävä elämä

Tietoa, tärppejä ja inspiraatiota vastuullisempaan arkeen

Artikkelit
Makkonen ja Eriksson

Kuka soimaa tuulivoimaa?

Makkonen ja Eriksson, nuo ylen veljelliset kilpakeskustelijat, istuvat kevyen halkosavotan jälkeen Makkosen terassilla. Dosentti Makkonen kaataa kahvia ja Eriksson, saariston monitoimija, muikistelee suutaan salaovelasti. Makkonen arvelee, että kohta viuhahtaa sanan

Lue koko pakina »
Kestävän energian jäljillä

Kestävää energiaa käsittelevässä artikkelisarjassa tutkitaan ilmastonmuutoksen ja energiankäytön yhteyttä sekä pyritään eri näkökulmien avulla vastaamaan kysymykseen voiko sähkösopimuksella todellakin muuttaa maailmaa?

Kestävä elämä -podcast

Kestävä elämäntapa ja ilmastokysymykset kiinnostavat yhä useampaa, mutta vastuulliset valinnat eivät aina ole helppoja, ja tiedonjano uusia, kestäviä vaihtoehtoja kohtaan on suuri. Voiko omilla kulutusvalinnoilla oikeasti vaikuttaa?

Kestävä elämä -podcast tarjoaa kurkistuksia innovatiivisten ratkaisujen maailmaan ja kestävämpään arkeen tulevaisuusvisionääri Perttu Pölösen sekä vaihtuvien asiantuntijavieraiden johdolla. Sarja käsittelee jokaisen meistä arkea koskettavia aiheita vastuullisesta kuluttamisesta aina kestävään arkiruokaan, hävikin vähentämiseen sekä tulevaisuuden energiaan.

UUSI JAKSO: Jakso 3. Kun vähemmän on enemmän - vaatiiko vastuullisuus luopumista

Miten pyrkimys ekologisuuteen voi toimia myös innoittajana aivan uusille innovaatioille. Voiko vähentämällä saada enemmän? Asiantuntijoissa jaksossa kuullaan Puustellin Miinuskeittiön projektipäällikkö Tony Lönnqvistiä ja Infinen vastuullisuusmuotoilijaa Elska Kolua, jotka pohtivat kuinka pienillä perspektiivin vaihdoksilla voi ottaa isoja askelia matkalla kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Jakson tarjoaa Puustelli

Kuuntele jakso >>

Joukolla aktiivisia nuoria yrittäjiä on tavoitteena olla Euroopan vastuullisin muutto- ja kuljetusfirma. Vieraat Teemu Taurula ja Carolina Mobarac KunnonMuutosta kertovat, mitä rohkea hyppy ekologiseen yrittäjyyteen on heidän kohdallaan tarkoittanut. Toimialana logistiikka ja liikenne on yksi suurimmista ilmastopäästöjen aiheuttajista, joten vastuullisilla liiketoiminnan ratkaisuilla sen piirissä muutetaan maailmaa ihan konkreettisesti.

Jakson tarjoaa KunnonMuutto.

Kuuntele jakso >>

Luontomatkailu on monelle tärkeää, mutta miten matkustaa luontoa kunnioittaen? Studiossa kohtaavat kaksi taiteilijaa: tutkija ja taiteilija Antti Majava sekä elokuvistaan Metsän tarina ja Järven tarina tunnettu elokuvaohjaaja Marko Röhr. He kertovat omista kokemuksistaan aktiivisen ympäristötyön parissa ja vertailevat löytämiään keinoja kestävään elämäntapaan.

Jakson tarjoaa VR.

Kuuntele jakso >>

#lupaanostaa­vastuullisesti

Haastamme suomalaiset mukaan ostamaan vastuullisesti – tavoitteenamme on kerätä vähintään 192 500 kestävän kuluttamisen lupausta. Lue millaisin tavoin puolestapuhujamme edistävät tavoitteen täyttymistä!

0
suomalaista riittää kääntämään kulutuksen kestävämpään suuntaan

Supersankarit pelastavat maailmoja yksin, me muut tarvitsemme toisiamme. Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja – me lupaamme tehdä monimutkaisista valinnoista yksinkertaisia ja auttaa matkalla. Vain 3,5 prosenttia ihmiskunnasta riittää kääntämään kelkan.

Lue artikkeli →