Kierrätys­puuvilla­matot

Kierrätyspuuvillasta valmistetut matot

Vastuullisuus

Finarten kierrätyspuuvillamatot ovat kestävämpi valinta sillä tuotanto-olosuhteiden sosiaaliseen kestävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Lisäksi mattojen materiaali on kiertotalouden periaatteiden mukaista.

Materiaali ja valmistus

Finarten kierrätyspuuvillamattosarja suunnitelaan Suomessa ja valmistetaan Intiassa perinteisin menetelmin kierrätyspuuvillasta. Matot valmistetaan tekstiiliteollisuuden leikkuuylijäämästä tehdystä kierrätetystä langasta käsin kangaspuilla ja/tai silkkipainotekniikalla. Tuotteet on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä niin tyyliltään kuin laadultaan. Finarte käyttää myös omat tekstiilijätteet uudestaan.

Suurin osa sarjan tuotteista on värjäämätöntä puuvillaa. Painokuvioidut matot on painettu atso-vapailla väreillä värjäämättömälle kierrätyspuuvillalle. Värjätyt matot värjätään REACH-lainsäädännön vaatimuksia täyttävillä väreillä, jotka eivät sisällä ihmisille tai ympäristölle haitallisia aineita. Matot valmistetaan Intiassa. Tehtaan energia tuotetaan aurinkopaneeleilla. 

Tuotantoketjun valvonta

Finartelle on kehittynyt pitkäaikainen ja hyvä suhde yhteistyökumppanien kanssa. Kaikkien tuottajien tulee allekirjoittaa Finarten ohjesääntö (Code of Conduct), joka ulottuu myös alihankkijoihin. Intiassa paikan päällä käydään vähintään kaksi kertaa vuodessa. Kaikki työntekijät ovat työikäisiä, lapsityövoimaa ei käytetä koskaan ja valmistaja on myös mukana organisaatiossa joka rahoittaa kouluja ja työskentelee lapsityövoiman käyttöä vastaan.

Valmistajalla on useita ulkopuolisen tahon myöntämiä sertifiointeja, joita varten toiminta on auditoitu myös sosiaalisen kestävyyden osalta. 

Kuljetus ja korjaus

Tuotteet toimitetaan Suomen varastoon merirahtina ja asiakkaille Posti Green palvelua käyttäen. Matot pakataan kierrätettävään muoviin. Kierrätysmuovia on kokeiltu, mutta se ei aina kestä pitkiä kuljetuksia, jolloin syntyy hävikkiä. Vaihtoehtoja muoville etsitään aktiivisesti.

Finarte tarjoaa korjausvinkkejä rikkoutuneelle matolle tai tarvittaessa asiakas ohjataan lähimmän asiantuntijan pakeille. Elinkaarensa päässä olevan maton voi kierrättää tekstiilijätteeseen.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen