Vastuullinen liiketoiminta muuttaa tulevaisuuden

Suomen vastuullisin tuote 2022

Me suomalaiset teemme viisaita päätöksiä maailman muutoksissa – myös ostoksilla.
Nyt valitsemme yhdessä Suomen vastuullisimman tuotteen, ensimmäistä kertaa.

Suomen vastuullisin tuote julkaistaan 9.10.2022 Kestävän elämän tapahtumassa. Valinnan suorittaa Suomen parhaista asiantuntijoista koottu Vastuullisuuspaneeli ja yleisö äänestämällä osoitteessa www.ostavastuullisesti.fi 23.9.2022 alkaen. Kilpailuun pääsevät mukaan kaikki vastuullisiksi arvioidut kuluttajatuotteet. Vastuullisuusarvioinnista voit lukea lisää täältä.

Hakuaikaa kilpailuun on 15.9. saakka. Täytä alla oleva lomake, niin olette mukana! Teemme tuotteestanne tai palvelustanne vastuullisuusarvion. Arvio toimii paitsi arvokkaana tietona tuotteenne tai palvelunne vastuullisuustilanteesta, myös hakemuksena kilpailuun. Yksinkertaisten kuluttajatuotteiden osalta (esim. tekstiilit, ruoka) arvio maksaa 180 eur + alv per tuote. 

Suomen vastuullisin tuote tulee saamaan merkittävästi näkyvyyttä – pääyhteistyökumppanimme JCDecaux tarjoaa valtakunnallisen näkyvyyden kilpailun voittajille, ja lisäksi heitä tullaan nostamaan myös Ostavastuullisesti.fi-sivuston ja Kestävän elämän tapahtuman kanavissa. Julkaisemme voittajien yksityiskohtaisen näkyvyyspaketin myöhemmin.

Onnea matkaan! 

Pähkinän­kuoressa

Sivusto on syntynyt kuluttajien tarpeeseen tehdä kestävämpiä valintoja puutteellisten tietojen varassa. Kestävien valintojen tekeminen on usein vaikeaa epäselvän informaation, tuotantoketjujen läpinäkymättömyyden ja vaihtoehtojen paljouden vuoksi. Sivusto esittelee pitkän linjan asiantuntijoiden vastuullisuuskuratoidun valikoiman tuotteita ja palveluita sekä tarjoaa inspiraatiota, tietoa, apua ja tärppejä kestävämpään arkeen. Ostavastuullisesti.fi -sivustolta saa apua päätösten tueksi sekä voi luottaa siihen, että kaikki esitellyt tuotteet ja palvelut ovat vastuullisempia valintoja. Kestävämmän elämäntavan muutokseen tarvitaan tutkimustietoa, vastuullisempia vaihtoehtoja tarjoavia yrityksiä ja yhteisöjä sekä arjessaan kestävämpiä valintoja tekeviä ihmisiä.

Vastuullisia vaihtoehtoja tarjoavat yritykset mahdollistavat kuluttajille kestävämmän elämäntavan toteuttamisen. Ostamalla vastuullisesti varmistamme, että tulevaisuudessa on tarjolla yhä enemmän vastuullisia ja kestäviä vaihtoehtoja meille kaikille. Yhdessä voimme luoda kestävämpää tapaa kuluttaa ja vaikuttaa tekemiemme valintojen kautta positiivisesti niin ilmastoon, ympäristöön kuin sosiaalisen vastuun toteutumiseen.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi

Haluatko tuotteesi tai palvelusi mukaan vastuullisempaan valikoimaan?

Ostavastuullisesti.fi -palvelussa esitellään vain kestävän tuotannon ja kulutuksen pitkän linjan asiantuntijoista koostuvan Vastuullisuuspaneelin mukaan hyväksymiä vastuullisia tuotteita ja palveluita. Tavoitteenamme on poimia markkinoilla olevasta valikoimasta parhaat tuotteet ja palvelut, jotta kuluttajat löytävät helposti vastuulliset vaihtoehdot omiin tarpeisiinsa. Näin voimme tehdä kestävästä elämäntavasta helppoa ja mahdollista yhä useammalle.

Haluamme tarjota monipuolisesti ratkaisuja arjen tarpeisiin elämän eri osa-alueilla, jonka vuoksi sivustolle kuratoidaan nimenomaan tuotteita ja palveluita eli juuri sitä valikoimaa, josta päivittäisiä valintoja tehdään. Ostavastuullisesti.fi -palvelu on yritykselle mahdollisuus tavoittaa kestävistä elämäntavoista kiinnostuneet kuluttajat ja kertoa, mikä tekee juuri heidän tuotteesta tai palvelusta vastuullisemman valinnan. 

Palveluun voi hakea yksittäisellä tuotteella, tuotesarjalla, palvelulla tai ratkaisulla. Sivustolle mukaantulosta peritään tuotekohtainen palvelumaksu, joka sisältää hakuprosessin, vastuullisuuskuratoinnin sekä vastuullisuuskuvauksen. Ensimmäisenä vuonna vastuullisuuskuratoinnin läpäisseet tuotteet ja palvelut saavat myös tuotesivun hakemisen hintaan. Tämän jälkeen sivustolla olosta maksetaan vuosittain tuotekohtainen palvelumaksu.

Mikäli tiedätte jo millä tuotteilla tai palveluilla haluatte lähteä mukaan sivustolle tai haluatte lisätietoa sivustosta, vastuullisuuskuratoinnista, hakemisesta tai hinnoista voitte jättää yhteydenottopyynnön alla olevasta painikkeesta tai ottaa yhteyttä suoraan Annukka Lehtoseen, annukka@infine.fi.

Annukka Lehtonen
annukka@ostavastuullisesti.fi
+358 407 382 359

Tapahtumat

Suomen ensimmäinen kestävän elämäntavan tapahtuma järjestetään Suvilahden Kattilahallissa 8.–9.10.2022. Kutsumme yritykset tekemään tapahtumaa yhdessä ja näyttämään, että vastuullinen elämä on täynnä iloa, uusia oivalluksia ja nautintoja!

Tapahtumaan osallistuminen edellyttää, että tuote tai palvelu on vastuullisuuskuratoitu Vastuullisuuspaneelimme toimesta. Voitte lukea lisää vastuullisuuspaneelista ja kuratointiprosessista täältä.

Rakennamme matalan kynnyksen tapahtuman sekä yrityksille että kävijöille. Kävijöillä on tapahtumaan vapaa pääsy, jotta saamme mahdollisimman monen kestävämmästä elämäntavasta kiinnostuneen kävijän tutustumaan mukana oleviin yrityksiin sekä tapahtumassa esiteltäviin tuotteisiin ja palveluihin.

Kestävän elämän ja kiertotalouden periaatteiden mukaisesti suosittelemme omien, olemassa olevien rakenteiden käyttöä. Tapahtuma rakentuu tunnelman ja ihmisten varaan ja pyrimme välttämään messuille tyypillistä kertakäyttökulttuuria.

Mikäli kiinnostuit, jätä yhteydenottopyyntö alla olevasta painikkeesta tai ota yhteyttä suoraan Annukka Lehtoseen, annukka@infine.fi.

Vastuullisuusklubi on yrityspäättäjille, yrittäjille sekä asiantuntijoille suunnattu verkkotapahtuma, jossa pureudutaan tämän hetken kiinnostavimpiin puheenaiheisiin vastuullisuudesta. Mukana on puheenvuoroja ajankohtaisista ja teemaan liittyvistä aiheista sekä kiinnostavia case study -esityksiä. Tilaisuudet ovat avoimia yrityspäättäjille sekä muille yrityksissä vastuullisuudesta vastaaville henkilöille. Vastuullisuusklubia järjestetään verkossa vaihtuvin aihepiirein.

Vastuullisuusklubi toimii myös yritysten ja yrittäjien vastuullisuusverkostona. Tavoitteena on erityisesti uusimman vastuullisuustiedon jakaminen, tulevaisuuden näkymien viitoittaminen sekä verkostoitumisen mahdollisuus.

Vastuullisuusklubit ovat maksuttomia Ostavastuullisesti.fi -sivustolla mukana oleville yrityksille sekä yhteistyökumppaneillemme. Vastuullisuusklubit järjestää Infine, joka on vuonna 2018 perustettu Suomen ainoa vastuullisuusmuotoilutoimisto. Infine tuottaa ja ylläpitää Ostavastuullisesti.fi -sivustoa, joka auttaa kuluttajia tekemään kestävämpiä valintoja arjessaan.

Lue lisää Infinestä täältä!

 

Aiemmat Vastuullisuusklubit

Yhteistyössä

Yhteistyökumppanit

Kaupalliset yhteistyökumppanit

JCDecaux logo

JCDecaux on ulkomainosyhtiö, jonka mainostaulut ovat tuttu näky kaupunkikuvassa läpi Suomen.

Kestävä kehitys on strategiamme ytimessä ja haluamme toimia kaupunkien, mainostajien ja kaupunkilaisten välimaastossa positiivisena, yhteiskuntavastuunsa tuntevana kumppanina. Meille merkityksellistä on kaupunkien elinvoimaisuuden tukeminen.

The Planet Company on uusi yhteisöllinen palvelu kestävän kehityksen todellisille teoille ja niiden tekijöille. Löydä palvelusta mitä organisaatiot aidosti tekevät:

Maailmaa muuttavat teot, toimintamallit ja innovaatiot on jo suurelta osin keksitty. Ne pitää kuitenkin tuoda näkyviin ja saada leviämään laajemmin. Kutsummekin kaikki yritykset, organisaatiot, asiantuntijat ja kuluttajat yhteiselle alustalla tätä missiota toteuttamaan.

Mediakortti

Ostavastuullisesti.fi on vastuulliseen kuluttamiseen keskittyvä sivusto, jonka tavoitteena on tehdä kestävästä elämäntavasta mahdollisimman helppoa. Autamme kuluttajia löytämään omaan elämäntyyliinsä sopivat vastuulliset tuotteet ja palvelut.

Jokainen palvelussa esiteltävä tuote on riippumattomista asiantuntijoista koostuvan raadin eli Vastuullisuuspaneelin mukaan hyväksymä. Tuotesivuilta löytyvä vastuullisuuskuvaus kertoo, mikä mikä tekee kyseisestä tuotteesta tai palvelusta kestävämmän valinnan. 

Kestävä elämä

Vastuullisten valintojen lisäksi sivuston Kestävä elämä -osiossa julkaistaan kestävään elämäntapaan liittyviä artikkeleita, blogeja, vieraskynäkirjoituksia sekä kaupallisia yhteistöitä, joissa tutustutaan tarkemmin Vastuullisuuspaneelin sivustolle hyväksymiin tuotteisiin ja palveluihin. Julkaisemme myös kirjailija Juha Ruusuvuoren käsikirjoittamaa ja Salla Vaseniuksen kuvittamaa sarjakuvan ja pakinan yhdistelmää vastuullisuuden vahtikoirien, Makkosen ja Erikssonin edesottamuksista.

Lukijat voivat tilata kestävästä elämästä kiinnostuneille ihmisille suunnatun uutiskirjeen. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuussa ja sisältää tuotevinkkejä, kasvisruokareseptejä ja ideoita kestävään elämäntapaan sekä vain tilaajille suunnattuja etuja ja tarjouksia.

Vieraskynäkirjoitukset

Kestävä elämä -osiossa julkaistaan asiantuntijoiden haastatteluja, blogitekstejä sekä vieraskynäkirjoituksia. Oletko asiantuntija esimerkiksi kestävien elämäntapojen, yritysvastuun tai kestävän kehityksen saralla? – kirjoita meille juttu!

Tiedustelut ja juttuehdotukset:
viestinta@ostavastuullisesti.fi

Blogien ja vieraskynäkirjoitusten ohjeet > (pdf)

Esimerkkejä:

Arto O. Salonen: Vähän lisää tyytyväisyyttä, kiitos!
Antti Majava: Mikä on kuluttajan vastuu?
Aki Finér: Paluu kiertotalouteen – mitä se minulle tarkoittaa?
Lisää >

Julkaisija

Vastuullisuus­muotoilutoimisto Infine
2930948-2

Yhteystiedot

Kaupalliset yhteistyöt ja näkyvyys sivustolla:
myynti@ostavastuullisesti.fi

Asiakkuudet ja myynti:
Annukka Lehtonen
annukka@ostavastuullisesti.fi
+358 407 382 359

Viestintä ja markkinointi:
viestinta@ostavastuullisesti.fi

Päätoimittaja, Kestävä elämä:
Karoliina Virkkunen
karoliina@ostavastuullisesti.fi

Verkkosivusto:
tuki@ostavastuullisesti.fi

Webmaster
Jemina Nylund
jemina@ostavastuullisesti.fi 

Graafinen ilme:
Salla Vasenius

Medialle

Yleisö

Ostavastuullisesti.fi-sivusto lanseerattiin marraskuun lopulla vuonna 2020. Verkostoa hyödyntämällä saavutimme ensimmäisen vuoden aikana

0 +
sivulatausta
0 +
uniikkia kävijää
  • palaavia käyttäjiä 13,5 % 
  • keskimäärin 4,8 selattua sivua per istunto
  • välittömien poistumisten määrä alhainen 31 % 
  • Yli 700 000 vaikuttajien kautta tavoitettua henkilöä pelkästään lanseerauksen yhteydessä
  • yhteensä 58 500 yksittäistä käyttäjää 
  • keskimäärin 3000 käyttäjää kuukaudessa 
  • yhteensä 365 200 sivukatselua
  • istunnon kesto keskim. 00:02:21 minuuttia
  • Sivuston käyttäjistä n. 69,4 % on naisia ja 30,6 % miehiä. Suurin yksittäinen käyttäjäryhmä ovat 25–34-vuotiaat, mutta käyttäjämäärät ovat melko tasaisia kaikissa yli 35-vuotiaiden ikäryhmissä.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu:

info@ostavastuullisesti.fi

Kun otat yhteyttä asiakaspalveluun, henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Verkkosivusto:

Jos törmäsit sivustolla tekniseen ongelmaan tai jokin ei toimi, kuten pitäisi, laita viestiä tuki@ostavastuullisesti.fi

Yritykset:

Yritysasiakkaat ja tiedustelut

myynti@ostavastuullisesti.fi

Media:

Mediatiedustelut

viestinta@ostavastuullisesti.fi

Löydät Ostavastuullisesti.fi -palvelun myös Facebookista ja Instagramista

annukka
Image-from-iOS-scaled-e1631609282841
bty

Annukka Lehtonen
Kumppanuudet, kaupalliset yhteistyöt, tuotteet ja palvelut
annukka@ostavastuullisesti.fi
+358 407 382 359

Karoliina Virkkunen
Viestintä ja markkinointi
karoliina@ostavastuullisesti.fi
+358 40 839 5205

Jemina Nylund
Webmaster
jemina@ostavastuullisesti.fi
+358 50 3611 857

Onko Suomen vastuullisin tuote sinun tuotteesi?

Ilmoita tuotteesi/palvelusi kilpailuun. Teemme tuotteestanne tai palvelustanne vastuullisuusarvion. Arvio toimii paitsi arvokkaana tietona tuotteenne tai palvelunne vastuullisuustilanteesta, myös hakemuksena kilpailuun.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Mikäli tiedätte jo millä tuotteilla tai palveluilla haluatte lähteä mukaan sivustolle tai haluatte lisätietoa sivustosta, vastuullisuuskuratoinnista, hakemisesta tai hinnoista voitte jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella tai ottaa yhteyttä suoraan Annukka Lehtoseen, annukka@infine.fi.

Ilmoittaudu mukaan ensimmäiseen kestävän elämän tapahtumaan!

Mikäli kiinnostuit, jätä yhteydenottopyyntö alla olevasta painikkeesta tai ota yhteyttä suoraan Annukka Lehtoseen, annukka@infine.fi.

Tilaa
uutiskirje!