Vastuullinen liiketoiminta muuttaa tulevaisuuden

Suomen vastuullisin tuote

Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voittajaksi valittiin Järki Särki -kalasäilykkeet

Vastuullisuusmuotoilutoimisto Infine järjesti syksyllä 2022 ensimmäisen Suomen vastuullisin tuote -kilpailun, jonka voittajan valitsi maamme parhaista kestävän tuotannon ja kulutuksen asiantuntijoista koottu Vastuullisuuspaneeli. 

Kilpailuun pystyivät osallistumaan kaikki vastuullisiksi arvioidut kuluttajatuotteet ja -palvelut. Riippumaton Vastuullisuuspaneeli valitsi kilpailun ehdokkaat ja voittajan Infinen asiantuntijoiden tekemän vastuullisuusarvioinnin pohjalta. Vastuullisuusarvioinnit perustuvat yritysten antamaan tai julkisista lähteistä saatavilla olevaan tietoon. Arvioinnin hinta on alkaen 180 € + alv per tuote ja se toimi myös hakemuksena kilpailuun. Arviointi käsittelee kokonaisvaltaisesti tuotteen vastuullisuuden nykytilaa ja se sisältää myös Vastuullisuuspaneelin kommentit.

Kilpailuun osallistui koko Ostavastuullisesti.fi-sivuston vastuullinen valikoima ja uusia tuotteita pystyi hakemaan mukaan 15. syyskuuta 2022 saakka. Kilpailussa oli myös yleisöäänestys, joka avautui 23.9.2022. Vastuullisuuspaneelin valitsema voittaja, kunniamainintojen saajat sekä yleisön suosikit julkaistiin 9.10.2022 Kestävän elämän tapahtumassa Suvilahden Kattilahallissa. 

Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voittaja on Järki Särki -kalasäilyke, yleisöäänestyksen voiton vei Santun Seitanin Vegvursti®️ Original ja Pepper. Kunniamaininnat saivat Pure Waste -paidat ja Pöhiskö-aurinkoilmakeräin

Lue lisää voittajista

Kilpailun voittajille on luvassa valtakunnallinen näkyvyys, jonka tarjoaa pääyhteistyökumppanimme JCDecaux Finland

Lisätietoja saat Annukka Lehtoselta, .

Suomen vastuullisin tuote -kilpailua tukevat JCDecaux Finland ja Brunnen Communication

Pähkinän­kuoressa

Sivusto on syntynyt kuluttajien tarpeeseen tehdä kestävämpiä valintoja puutteellisten tietojen varassa. Kestävien valintojen tekeminen on usein vaikeaa epäselvän informaation, tuotantoketjujen läpinäkymättömyyden ja vaihtoehtojen paljouden vuoksi. Sivusto esittelee pitkän linjan asiantuntijoiden vastuullisuuskuratoidun valikoiman tuotteita ja palveluita sekä tarjoaa inspiraatiota, tietoa, apua ja tärppejä kestävämpään arkeen. Ostavastuullisesti.fi -sivustolta saa apua päätösten tueksi sekä voi luottaa siihen, että kaikki esitellyt tuotteet ja palvelut ovat vastuullisempia valintoja. Kestävämmän elämäntavan muutokseen tarvitaan tutkimustietoa, vastuullisempia vaihtoehtoja tarjoavia yrityksiä ja yhteisöjä sekä arjessaan kestävämpiä valintoja tekeviä ihmisiä.

Vastuullisia vaihtoehtoja tarjoavat yritykset mahdollistavat kuluttajille kestävämmän elämäntavan toteuttamisen. Ostamalla vastuullisesti varmistamme, että tulevaisuudessa on tarjolla yhä enemmän vastuullisia ja kestäviä vaihtoehtoja meille kaikille. Yhdessä voimme luoda kestävämpää tapaa kuluttaa ja vaikuttaa tekemiemme valintojen kautta positiivisesti niin ilmastoon, ympäristöön kuin sosiaalisen vastuun toteutumiseen.

Hae tuotetta tai palvelua mukaan

Haluatko tuotteesi tai palvelusi mukaan vastuullisempaan valikoimaan?

Ostavastuullisesti.fi -palvelussa esitellään vain kestävän tuotannon ja kulutuksen pitkän linjan asiantuntijoista koostuvan Vastuullisuuspaneelin mukaan hyväksymiä vastuullisia tuotteita ja palveluita. Tavoitteenamme on poimia markkinoilla olevasta valikoimasta parhaat tuotteet ja palvelut, jotta kuluttajat löytävät helposti vastuulliset vaihtoehdot omiin tarpeisiinsa. Näin voimme tehdä kestävästä elämäntavasta helppoa ja mahdollista yhä useammalle.

Haluamme tarjota monipuolisesti ratkaisuja arjen tarpeisiin elämän eri osa-alueilla, jonka vuoksi sivustolle kuratoidaan nimenomaan tuotteita ja palveluita eli juuri sitä valikoimaa, josta päivittäisiä valintoja tehdään. Ostavastuullisesti.fi -palvelu on yritykselle mahdollisuus tavoittaa kestävistä elämäntavoista kiinnostuneet kuluttajat ja kertoa, mikä tekee juuri heidän tuotteesta tai palvelusta vastuullisemman valinnan. 

Palveluun voi hakea yksittäisellä tuotteella, tuotesarjalla, palvelulla tai ratkaisulla. Sivustolle mukaantulosta peritään tuotekohtainen palvelumaksu, joka sisältää hakuprosessin, vastuullisuuskuratoinnin sekä vastuullisuuskuvauksen. Arvioinnit perustuvat yritysten antamaan tai julkisista lähteistä saatavilla olevaan tietoon. Ensimmäisenä vuonna vastuullisuuskuratoinnin läpäisseet tuotteet ja palvelut saavat myös tuotesivun hakemisen hintaan. Tämän jälkeen sivustolla olosta maksetaan vuosittain tuotekohtainen palvelumaksu. Mikäli yrityksen tuote läpäisee kuratoinnin, se lisätään Ostavastuullisesti.fi-sivustolle osaksi valikoimaa ja saa mahdollisuuden osallistua Suomen vastuullisin tuote -kilpailuun.

Mikäli tiedätte jo millä tuotteilla tai palveluilla haluatte lähteä mukaan sivustolle voit täyttää hakemuksen alla olevasta painikkeesta. Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. 

Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen.

Lisätietoja:

Annukka Lehtonen
annukka@ostavastuullisesti.fi
+358 407 382 359

Jos linkki ei aukea, pääset lomakkeeseen tästä.

Tapahtumat

Kestävän elämän messut 2023 järjestetään Suvilahden Kattilahallissa 7.–8.10.2023. Kutsumme teidät tekemään messuja yhdessä ja näyttämään, että vastuullinen elämä on täynnä iloa, uusia oivalluksia ja nautintoja!

Varmista nyt paikkasi ensi vuoden messuille

Late bird -hinnoilla 31.12. asti!

Messuille osallistuminen edellyttää, että tuotteelle/palvelulle on tehty vastuullisuusarviointi ja se on läpäissyt Vastuullisuuspaneelin kuratoinnin. Voit lukea lisää Vastuullisuuspaneelista ja luottamuksellisesta kuratointiprosessista täältä. Infinen vastuullisuusarviointi on yksinkertaisten kuluttajatuotteiden osalta 180 € + alv per tuote. Mikäli yrityksen tuote läpäisee kuratoinnin, se saa myös tuotesivun Ostavastuullisesti.fi-sivustolle sekä mahdollisuuden osallistua Suomen vastuullisin tuote -kilpailuun.

Ilmoittautukaa mukaan täyttämällä tämä lomake, myyjämme ovat teihin tarvittaessa yhteydessä. Missä tahansa asiassa voitte ottaa yhteyttä Annukka Lehtoseen, 040 738 2359,  annukka@infine.fi

Vastuullisuusklubi on yrityspäättäjille, yrittäjille sekä asiantuntijoille suunnattu verkkotapahtuma, jossa pureudutaan tämän hetken kiinnostavimpiin puheenaiheisiin vastuullisuudesta. Mukana on puheenvuoroja ajankohtaisista ja teemaan liittyvistä aiheista sekä kiinnostavia case study -esityksiä. Tilaisuudet ovat avoimia yrityspäättäjille sekä muille yrityksissä vastuullisuudesta vastaaville henkilöille. Vastuullisuusklubia järjestetään verkossa vaihtuvin aihepiirein.

Vastuullisuusklubi toimii myös yritysten ja yrittäjien vastuullisuusverkostona. Tavoitteena on erityisesti uusimman vastuullisuustiedon jakaminen, tulevaisuuden näkymien viitoittaminen sekä verkostoitumisen mahdollisuus.

Vastuullisuusklubit ovat maksuttomia Ostavastuullisesti.fi -sivustolla mukana oleville yrityksille sekä yhteistyökumppaneillemme. Vastuullisuusklubit järjestää Infine, joka on vuonna 2018 perustettu Suomen ainoa vastuullisuusmuotoilutoimisto. Infine tuottaa ja ylläpitää Ostavastuullisesti.fi -sivustoa, joka auttaa kuluttajia tekemään kestävämpiä valintoja arjessaan.

Lue lisää Infinestä täältä!

 

Aiemmat Vastuullisuusklubit

Yhteistyössä

Sivuston tarjoaa
vastuullisuusmuotoilutoimisto

Yhteistyökumppanit

Kaupalliset yhteistyökumppanit

JCDecaux logo

JCDecaux on ulkomainosyhtiö, jonka mainostaulut ovat tuttu näky kaupunkikuvassa läpi Suomen.

Kestävä kehitys on strategiamme ytimessä ja haluamme toimia kaupunkien, mainostajien ja kaupunkilaisten välimaastossa positiivisena, yhteiskuntavastuunsa tuntevana kumppanina. Meille merkityksellistä on kaupunkien elinvoimaisuuden tukeminen.

The Planet Company on uusi yhteisöllinen palvelu kestävän kehityksen todellisille teoille ja niiden tekijöille. Löydä palvelusta mitä organisaatiot aidosti tekevät:

Maailmaa muuttavat teot, toimintamallit ja innovaatiot on jo suurelta osin keksitty. Ne pitää kuitenkin tuoda näkyviin ja saada leviämään laajemmin. Kutsummekin kaikki yritykset, organisaatiot, asiantuntijat ja kuluttajat yhteiselle alustalla tätä missiota toteuttamaan.

Mediakortti

Ostavastuullisesti.fi on vastuulliseen kuluttamiseen keskittyvä sivusto, jonka tavoitteena on tehdä kestävästä elämäntavasta mahdollisimman helppoa. Autamme kuluttajia löytämään omaan elämäntyyliinsä sopivat vastuulliset tuotteet ja palvelut.

Jokainen palvelussa esiteltävä tuote on riippumattomista asiantuntijoista koostuvan raadin eli Vastuullisuuspaneelin mukaan hyväksymä. Tuotesivuilta löytyvä vastuullisuuskuvaus kertoo, mikä mikä tekee kyseisestä tuotteesta tai palvelusta kestävämmän valinnan. 

Kestävä elämä

Vastuullisten valintojen lisäksi sivuston Kestävä elämä -osiossa julkaistaan kestävään elämäntapaan liittyviä artikkeleita, blogeja, vieraskynäkirjoituksia sekä kaupallisia yhteistöitä, joissa tutustutaan tarkemmin Vastuullisuuspaneelin sivustolle hyväksymiin tuotteisiin ja palveluihin. Julkaisemme myös kirjailija Juha Ruusuvuoren käsikirjoittamaa ja Salla Vaseniuksen kuvittamaa sarjakuvan ja pakinan yhdistelmää vastuullisuuden vahtikoirien, Makkosen ja Erikssonin edesottamuksista.

Lukijat voivat tilata kestävästä elämästä kiinnostuneille ihmisille suunnatun uutiskirjeen. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuussa ja sisältää tuotevinkkejä, kasvisruokareseptejä ja ideoita kestävään elämäntapaan sekä vain tilaajille suunnattuja etuja ja tarjouksia.

Vieraskynäkirjoitukset

Kestävä elämä -osiossa julkaistaan asiantuntijoiden haastatteluja, blogitekstejä sekä vieraskynäkirjoituksia. Oletko asiantuntija esimerkiksi kestävien elämäntapojen, yritysvastuun tai kestävän kehityksen saralla? – kirjoita meille juttu!

Tiedustelut ja juttuehdotukset:
viestinta@ostavastuullisesti.fi

Blogien ja vieraskynäkirjoitusten ohjeet > (pdf)

Esimerkkejä:

Arto O. Salonen: Vähän lisää tyytyväisyyttä, kiitos!
Antti Majava: Mikä on kuluttajan vastuu?
Aki Finér: Paluu kiertotalouteen – mitä se minulle tarkoittaa?
Lisää >

Julkaisija

Vastuullisuus­muotoilutoimisto Infine
2930948-2

Yhteystiedot

Kaupalliset yhteistyöt ja näkyvyys sivustolla:
myynti@ostavastuullisesti.fi

Asiakkuudet ja myynti:
Annukka Lehtonen
annukka@ostavastuullisesti.fi
+358 407 382 359

Viestintä ja markkinointi:
viestinta@ostavastuullisesti.fi

Päätoimittaja, Kestävä elämä:
Leena Helanto
leena@ostavastuullisesti.fi

Verkkosivusto:
tuki@ostavastuullisesti.fi

Webmaster
Jemina Nylund
jemina@ostavastuullisesti.fi 

Graafinen ilme:
Salla Vasenius

Medialle

Yleisö

Ostavastuullisesti.fi-sivusto lanseerattiin marraskuun lopulla vuonna 2020. Verkostoa hyödyntämällä saavutimme ensimmäisen vuoden aikana

0 +
sivulatausta
0 +
uniikkia kävijää
  • palaavia käyttäjiä 13,5 % 
  • keskimäärin 4,8 selattua sivua per istunto
  • välittömien poistumisten määrä alhainen 31 % 
  • Yli 700 000 vaikuttajien kautta tavoitettua henkilöä pelkästään lanseerauksen yhteydessä
  • yhteensä 58 500 yksittäistä käyttäjää 
  • keskimäärin 3000 käyttäjää kuukaudessa 
  • yhteensä 365 200 sivukatselua
  • istunnon kesto keskim. 00:02:21 minuuttia
  • Sivuston käyttäjistä n. 69,4 % on naisia ja 30,6 % miehiä. Suurin yksittäinen käyttäjäryhmä ovat 25–34-vuotiaat, mutta käyttäjämäärät ovat melko tasaisia kaikissa yli 35-vuotiaiden ikäryhmissä.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu:

info@ostavastuullisesti.fi

Kun otat yhteyttä asiakaspalveluun, henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Verkkosivusto:

Jos törmäsit sivustolla tekniseen ongelmaan tai jokin ei toimi, kuten pitäisi, laita viestiä tuki@ostavastuullisesti.fi

Yritykset:

Yritysasiakkaat ja tiedustelut

myynti@ostavastuullisesti.fi

Media:

Mediatiedustelut

viestinta@ostavastuullisesti.fi

Löydät Ostavastuullisesti.fi -palvelun myös Facebookista ja Instagramista

annukka
Leena Helanto
bty

Annukka Lehtonen
Kumppanuudet, kaupalliset yhteistyöt, tuotteet ja palvelut
annukka@ostavastuullisesti.fi
+358 407 382 359

Leena Helanto
Viestintä ja markkinointi
leena@ostavastuullisesti.fi
+358 50 384 6554

Jemina Nylund
Webmaster
jemina@ostavastuullisesti.fi
+358 50 3611 857

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen

Tilaa
uutiskirje!