Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja!

Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , ,
Pakkauskoot: Pakkauskoot vaihtelevat suuresti riippuen onko tuote yksittäinen kannettava tietokone vai onko kyseessä näyttö + pöytäkone. Tuotteiden pakkauskoot ja painot ovat nähtävillä Taitonetin tuotesivuilla.
Kierrätysohje: Ennen kierrätystä kannattaa pohtia, voisiko tietokoneen käyttöikää vielä jatkaa huoltotoimenpiteillä. Verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa jaamme vinkkejä koneiden käyttöiän jatkamiseen. Asiakaspalvelumme neuvoo chatin ja puhelimen kautta ongelmatilanteissa. Mikäli kone on niin rikki, että sitä ei kannata korjata, otamme ne vastaan ja kierrätämme tietoturvallisesti eteenpäin.

Huolletut tietokoneet

Huolletut, yrityskäytöstä poistetut leasing-tietokoneet

Vastuullisuus

Taitonetin huolletut tietokoneet ovat kestävämpi valinta, sillä ottamalla käyttöön vanhoja tietokoneita päästään lähemmäs kiertotaloutta ja suljettua kiertoa, jolloin uusia materiaaleja ei tarvitse tuottaa. Yhden 14-tuumaisen kannettavan tietokoneen uudelleenkäyttö säästää luonnonvaroja noin 238 kg sekä hiilidioksidipäästöjä noin 112 kg.

Leasing-tietokoneet

Taitonetti huoltaa ja myy käytettyjä tietokoneita. Käytetyt yrityskoneet ovat olleet ennen myyntiä yritysten leasing-käytössä ja ne on tarkasti huollettu, uudelleen asennettu sekä luokiteltu ulkoisen kunnon mukaan. Käytetyt tietokoneet tulevat Taitonetille pääasiassa Suomesta ja muista Pohjois-Euroopan maista. Konemallit on valittu niin, että niiden tiedetään olevan laadukkaita ja huollettavia. Tuotteiden kunnostuksessa käytetään mahdollisuuksien mukaan kierrätettyjä varaosia. Varaosat saadaan yrityksiltä hankituista koneista jotka todetaan asennusprosessissa viallisiksi. Rikkinäiset osat kierrätetään Kuusankoski Recyclingin kautta.

Tuotteiden huolto

Tuotteet pakataan pahvilaatikoihin ja pehmusteena käytetään muovinkierrätykseen sopivia ilmatäytteisiä pehmusteita. Mikäli myydyssä tuotteessa on vikaa, ne takuuhuolletaan. Tarjolla on myös kaikkien koneiden huoltopalvelu, jolla tietokoneiden käyttöikää voidaan pidentää. Lisäksi asiakkaille tarjotaan vinkkejä käyttöiän pidentämiseen. Mikäli kone on niin rikki, ettei sitä kannata enää korjata, se otetaan takaisin ja kierrätetään tietoturvallisesti eteenpäin.

Taitonetti työnantajana

Taitonetissä työskentelee ihmisiä eri taustoista ja ihmisten rekrytoinneissa pyritään ennakkoluulottomuuteen. Suurin osa työntekijöistä on palkattu harjoitteluiden kautta, joita tarjotaan paikallisten koulujen opiskelijoille yhteistyössä oppilaitosten kanssa.