Suomen vastuullisin tuote 2022 -yleisöäänestys on auki. Äänestä ja osallistu arvontaan!

Äänestä tuotetta

Voit osallistua arvontaan ja voittaa huikeita palkintoja.

Pakkauskoot: 100 mm x 194mm x 0,3 mm
Ainesosat:

Joustava kierrätyspolyesteri PET -pulloista, heijastinkangas (polyesteri), pussi (monikäyttöinen, Green PE, sokeriruokopohjainen), liima (liutoniaineeton, vegaaninen), taustapaperi, pahviripuste.

Kierrätysohje: Vaatelaastari tekstiili- tai energiajäte, pussi ja taustapaperi uusiokäyttö tai energiajäte, pakkauspahvi pahvinkeräys

Vaatelaastari-mallisto

Kotimainen tekstiilien tarrapaikka, jolla voi pidentää vaatteiden käyttöikää

Vastuullisuus

Vaatelaastari on kestävämpi valinta, sillä tekstiilejä paikkaamalla niiden käyttöikää voidaan pidentää, jolloin valmistuksessa tekstiiliin käytetyt resurssit pysyvät kierrossa pidempään ja tekstiilijätteen määrä vähenee.

Vaatelaastari on Suomessa valmistettu tarrapaikka tekstiileille. Oikiat Designin Vaatelaastarit tehdään muovipullojätteestä valmistetusta langasta, josta neulotaan Suomessa joustava kangas. Lisäksi, yritys tekee brändiyhteistyötä ja räätälöi tuotteita kumppanien mallistoihin ja tekstiilimateriaaleihin.

Langat valmistetaan Turkissa toistaiseksi Kiinassa tuotetusta kuidusta, mutta valmistaja pyrkii siirtymään kotmaiseen raaka-aineeseen heti kun sitä on saatavilla. Heijastavia materiaaleja lukuunottamatta perusmalliston tarrat valmistetaan kierrätyskuiduista. Heijastavien Vaatelaastareiden materiaali on Öko-Tex -sertifioitua polyesteria Kiinasta. Tuotteessa oleva liima täyttää EU:n REACH-lainsäädännön vaatimukset, eli se ei sisällä ihmisille tai ympäristölle haitallisia aineita. Liima ei myöskään sisällä liuotinaineita tai eläinperäisiä ainesosia.

Vaatelaastarien kuosit painetaan Suomessa digitaalisesti tulostamalla, sillä menetelmä kuluttaa vähemmän energiaa ja vettä kuin perinteiset painomenetelmät. Kuosisuunnittelulla työllistetään suomalaisia taiteen ja designin ammattilaisia. Kankaassa ei käytetä elastaania vaan sen joustavuus syntyy neuloksesta. Valmis tuote pakataan sokeriruoko-pohjaiseen Suomessa valmistettuun pussiin.