Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja ja voita lahjakortti Holmastolle!

Pakkauskoot: 100 mm x 194mm x 0,3 mm
Ainesosat: Joustava kierrätyspolyesteri PET -pulloista, joustava polyesterikangas (ei elastaania, muuttuu vaiheittain kierrätyspolyesteriksi), heijastinkangas (polyesteri), puuvilla (poistuva tuote), joustava luomupuuvilla (ei elastaania, muuttuu vaiheittain kierrätysmateriaaliksi), pussi (monikäyttöinen, Green PE, sokeriruokopohjainen), liima (REACH), taustapaperi, pahviripuste.
Kierrätysohje: Vaatelaastari tekstiili- tai energiajäte, pussi ja taustapaperi uusiokäyttö tai energiajäte, pakkauspahvi pahvinkeräys

Vaatelaastari-mallisto

Kotimainen tekstiilien tarrapaikka, jolla voi pidentää vaatteiden käyttöikää

Vastuullisuus

Vaatelaastari on kestävämpi valinta, sillä tekstiilejä paikkaamalla niiden käyttöikää voidaan pidentää, jolloin valmistuksessa tekstiiliin käytetyt resurssit pysyvät kierrossa pidempään ja tekstiilijätteen määrä vähenee.

Vaatelaastari on Suomessa valmistettu tarrapaikka tekstiileille. Oikiat Designin vaatelaastarit tehdään muovipullojätteestä valmistetusta langasta, josta neulotaan Suomessa joustava kangas.

Langat valmistetaan Turkissa toistaiseksi Kiinassa tuotetusta kuidusta, mutta valmistaja pyrkii siirtymään paikalliseen raaka-aineeseen heti kun sitä on saatavilla. Heijastavia materiaaleja lukuunottamatta perusmalliston tarrat valmistetaan kierrätyskuiduista ja neitseellisen materiaalin käytöstä pyritään luopumaan koko tuotannon osalta kun sopivia kierrätettyjä raaka-aineita on tarjolla. Tarrojen heijastinmateriaali on Öko-Tex -sertifioitua polyesteria Kiinasta ja tuotteessa oleva liima täyttää EU:n REACH-lainsäädännön vaatimukset eli se ei sisällä ihmisille tai ympäristölle haitallisia aineita. Laastarien liima ei myöskään sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Tuotetta kehitetään vaiheittain ja tällä hetkellä myynnissä on eri kehitysvaiheiden tuotteita, kuten luomupuuvillaisia tarroja. Tarrojen kuosit painetaan Suomessa digitaalisesti tulostamalla, sillä menetelmä kuluttaa vähemmän energiaa ja vettä kuin perinteiset painomenetelmät. Kuosisuunnittelulla työllistetään suomalaisia taiteen ja designin ammattilaisia. Tarran kankaassa ei käytetä lainkaan elastaania vaan sen joustavuus syntyy neuloksesta. Valmis tuote pakataan sokeriruo’osta Suomessa valmistettuun pussiin.