Ainesosat:

Polypropeeni (PP)

SmartStore Collect 76 L lajitteluratkaisu

Suomessa valmistettu monikäyttöinen kierrätyskaluste, jolla kymmenen vuoden takuu. Valmistettu 100% kierrätetystä muovista.

Vastuullisuus

Orthexin SmartStore Collect -kierrätysastia on kestävämpi valinta, sillä se hyödyntää kiertotalousmateriaalia.

Orthex SmartStore Collect kierrätysastia valmistetaan Suomessa kokonaan kierrätetystä muovista sekä FSC-sertifioidusta puusta. Tuotteella on 10 vuoden takuu.

Kierrätysastiat valmistetaan kokonaan kierrätetystä muovista, joka on peräisin Suomesta sekä Alankomaista. Muovimateriaalilla on EuCertPlast-sertifiointi, joka takaa tuotteen jäljitettävyyden sekä sen, että materiaali on kierrätettyä. Kiertotalouteen pohjautuvassa tuotantossa valmistukseen tarvittavat raaka-aineet pysyvät pidempään kierrossa, mikä vähentää luonnonvarojen kulutusta. SmartStore Collect -kierrätysastian hiilijalanjälki on 60 % pienempi kuin vastaavan neitseellisestä materiaalista valmistetun tuotteen. Valmistukseen käytettävä muovi voidaan kierrättää 10 kertaa, mutta sekoitus koostuu eri ikäisistä muoveista, joten tuote kokonaisuudessa voidaan kierrättää loputtomasti. Tuotannossa syntyvää ylijäämää ja hävikkiä hyödynnetään muiden tuotteiden raaka-aineena.

Kansi valmistetaan puusta, joka on FSC-sertifioitua ja peräisin kestävästi hoidetuista metsistä. Kannelle etsitään kotimaista toimittajaa.

Tuotteet valmistetaan käyttäen vesivoimaa. Vesivoima on uusiutuva energianlähde, jonka käyttö vähentää päästöjä ilmakehään verrattuna erityisesti fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun energiaan. Osa energiantarpeesta katetaan käyttäen tuotantolaitoksen katolla olevia aurinkopaneeleita. Energiatehokkuutta on pystytty parantamaan yli 5 % kolmen vuoden aikana esimerkiksi vaihtamalla koneita energiatehokkaampiin.

Tuotannossa käytetään suljettua vedenkiertoa, eikä siitä synny lainkaan jätevettä.
Tehtailla on käytössä ISO 14001 -ympäristöasioiden hallintajärjestelmä. ISO 14001 -standardi määrittelee resurssit, prosessit ja menetelmät, joiden avulla organisaatio pystyy noudattamaan sitä sitovia ympäristötavoitteita ja parantamaan omaa ympäristönsuojelun tasoaan.

Suomessa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja hyvinvoinnista huolehditaan pääsääntöisesti hyvin. Tuotannossa on kiinnitetty huomiota työturvallisuuteen ja työntekijöiden hyvinvointiin. Käytössä on ISO 45001 -sertifikaatti, jonka tarkoituksena on ehkäistä työhön liittyviä tapaturmia. Työntekijöitä kannustetaan tekemään parannusehdotuksia sisäisen palautekanavan kautta ja kaikki ehdotukset arvioidaan ja dokumentoidaan. Työntekijät pääsevät vaikuttamaan myös omaan työnkuvaansa.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen