Hotellipalvelut

Hotellipalvelut Lahden keskustassa

Vastuullisuus

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone on kestävämpi valinta, sillä majoittumisen energiatehokkuuteen ja hotellikäynnin ympäristöjalanjälkeen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Energiatehokkuus

Lahden keskustassa sijaitsevan Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen huoneisiin on asennettu vesikiertoiset kattosäteilijät, joilla huoneet lämmitetään ja tarvittaessa jäähdytetään. Lämmityksessä hyödynnetään kaukolämpöä sekä hotellin katolle asennettuja aurinkokeräimiä sekä viemäriveden lämmön talteenottoa. Aurinkokeräimillä sekä viemäriveden lämmön talteenotolla on saatu 125 megawattitunnin energiansäästö vuosittain.

Huoneissa on huonekohtainen ilmastointi, jonka lämpötilastandardi on 21 astetta. Remonttien yhteydessä on kiinnitetty huomiota energiatehokkaisiin ikkunoihin. Käyttösähkön alkuperä on uusiutuvaa, pääasiassa tuuli- ja vesienergiaa sekä alle 4% bioenergiaa. Veden virtaamaa ja kulutusta seurataan säännöllisesti ja vanhoihin hanoihin on asennettu virtausta rajoittavat prikat. Lisäksi vesiverkostossa on vakiopaineventtiili. Vuodesta 2020 alkaen hanoja on uusittu käyttäen Green Building -hanoja, jotka vähentävät virtaamaa.

Jätemäärän ja hävikin vähentäminen

Kiinteistössä on käytössä hiekan-, rasvan- ja öljyn erotinkaivot, joiden läpi jätevesi kulkee kunnalliseen jätevedenpuhdistamoon. Hotellissa on vähennetty jätteen määrää siirtymällä pienistä kertakäyttöhygieniatuotteista suuriin kokoihin, vähentämällä painettujen tuotteiden määrää sekä tehostamalla kierrätystä. Hotellihuoneissa vieraan on mahdollista vaikuttaa esimerkiksi siihen kuinka usein hänen pyyhkeensä pestään vierailun aikana. Siivouksessa käytetään mikrokuituliinoja joista osa on biohajoavia ja siivousaineista osa on joutsenmerkittyjä sekä osa kasviperäisiä.

Aamiaistarjoilun hävikin pienentämiseksi hotellissa on otettu käyttöön uusia tomintamalleja: esimerkiksi ruoat tarjoillaan pienemmiltä vadeilta joita täytetään asiakasvirtojen mukaan useammin sekä aiemmin automaattisesti pöytään tuodut ruoat tarjoillaan nyt pyynnöstä. Aamiaiselta ylijäänyt ruoka myydään ResQ -applikaation avulla. Hotellin sijainti mahdollistaa hyvät kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä ja sähköautoille on 5 latauspaikkaa.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen