Pakkauskoot: 450g
Ainesosat:

Suodatinjauhettu kahvi

Kierrätysohje: Pakkaus lajitellaan muovina.

Selection Reilun kaupan luomukahvit

EU-luomumerkityt, Reilu kauppa -sertifioidut kahvit. Selection-valikoimaan kuuluu vaaleapaahtoinen Blond, tummapaahtoinen Reko, keskitummat Eco ja Solid, sekä erittäin tummapaahtoinen Amigas -kahvit.

Vastuullisuus

Arvid Nordquistin Selection-kahvit ovat kestävämpi valinta, sillä niiden viljelystä maksetaan elämiseen riittävä palkka ja paahto- sekä pakkausprosessissa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen.

Arvid Nordquistin Selection-kahvit ovat EU-luomumerkittyjä ja Reilu kauppa -sertifioituja.

Selection-valikoimaan kuuluu vain Arabica-papuja sisältävät vaaleapaahtoinen Blond, tummapaahtoinen Reko, keskitummat Eco ja Solid, sekä erittäin tummapaahtoinen Amigas -kahvit.

Kahvipavut ostetaan naisten pyörittämiltä osuuskunnilta. Kahvinviljelijöille maksetaan aina vähintään Reilun kaupan takuuhinta, joka vähimmillään kattaa tuotannon kustannukset sekä sen päälle Reilun kaupan lisä. Reilun kaupan lisä on rahasumma, joka maksetaan tuotantohinnan lisäksi ja jonka käytöstä viljelijäyhteisöt päättävät yhdessä. Se on tarkoitettu paikallisen yhteisön sosiaalisiin ja taloudellisiin hankkeisiin, eli sillä voidaan esimerkiksi rakentaa kouluja ja asuntoja, hankkia terveydenhuoltopalveluita tai parantaa viljelyedellytyksiä. Lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty.

Reilun kaupan kriteerit edellyttävät myös ympäristöön kohdistuvia toimia, kuten maaperää rikastuttavia käytäntöjä, eroosion ehkäisyä, kestävää vedenkäyttöä sekä monimuotoisuuden suojelua.

Selection-kahveilla on myös EU-luomusertifiointi, joten niiden viljelyssä ei ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita eikä keinolannoitteita. Kahvi kuljetetaan laivoilla Ruotsiin, jossa se paahdetaan ja pakataan käyttäen uusiutuvaa energiaa, biokaasua. Paahtimon energiatehokkuutta on parannettu esimerkiksi vaihtamalla energiansäästölamppuihin ja ajastamalla valaistusta, optimoimalla ilmanvaihtoa, asentamalla lämmönvaihtimet sekä konesalin päivittämisellä. Kahvintuotannon energiamäärää per kahvikilo on onnistuttu vähentämään 17 % vuonna 2018–2019 ja tavoitteena on vähentää vielä 10% vuoteen 2025 mennessä.

Kahvit pakataan materiaaliin, jonka raaka-aineista vähintään 70% on kasvipohjaisia, jolloin pakkauksen hiilidioksidipäästöt ovat puolet pienemmät kuin tavanomaisen kahvipakkauksen.