Suomen vastuullisin tuote 2022 -yleisöäänestys on auki. Äänestä ja osallistu arvontaan!

Äänestä tuotetta

Voit osallistua arvontaan ja voittaa huikeita palkintoja.

Suomalaisten käytettyjen vaatteiden verkkokauppa

Suomalaiseen muotiin erikoistunut vintage- ja second hand -verkkokauppa

Vastuullisuus

Suomimuoti.fi-verkkokauppa on kestävämpi valinta, sillä se toimii kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Pidentämällä tuotteen elinkaarta saadaan siihen valmistuksen aikana sidotut resurssit pysymään kierrossa pidempään, jolloin luonnonvaroja säästyy.

Palvelun perusidea

Suomimuodin lumoissa on suomalaiseen muotiin erikoistunut vintage- ja second hand verkkokauppa, jonka tuotevalikoimassa painottuvat Suomessa tai lähituotantona valmistetut tuotteet. Verkkokaupan tuotteet hankitaan erilaisilta kirpputoreilta ja sosiaalisen median ostokanavista. Kuluttajilla on myös mahdollisuus toimittaa verkkokauppaan myyntiin tarpeettomiksi jääneitä suomalaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita. Toimintamalli kannustaa kierrättämään tuotteita ja pitämään ne käytössä mahdollisimman pitkään.

Tuotteet huolletaan kunnon mukaan ennen myyntiä. Ne tuuletetaan ulkona rekissä, tarvittaessa pestään ja silitetään tai höyrytetään. Mikäli tuotteet kaipaavat pesua, ne pestään isoissa lajitteluissa erissä ja kuivataan ripustamalla. Huuhteluun käytetään pyykkietikkaa ja tahranpoistoon sappisaippuaa. Tarvittaessa tuotteisiin tehdään myös pieniä korjauksia.

Pakkaus ja kuljetus

Turhien palautusten minimoimiseksi tuotekuvaukset laaditaan huolella monipuolisten kuvien ja tarkkojen tuotetietojen avulla. Kuluttajalla on myös vaihtoehtona palautukselle mahdollisuus myydä ostamansa tuote eteenpäin Suomimuodin sivuilla. Tuotteiden pakkaamisessa suositaan kierrätettyjä pakkausmateriaaleja ja toimituksissa käytetään Posti Green -palvelua.

Suomimuodille lähetetyt myyntikelpoiset, mutta verkkokauppan valikoimaan sopimattomat (ei suomalaista tuotantoa) tuotteet toimitetaan vaatekeräykseen. Palvelu etsii parhaillaan yhteistyökumppania, jolle kyseiset tuotteet voisi jatkossa toimittaa.