Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja ja voita lahjakortti Holmastolle!

Katso yrityksen vaikuttavat Planet Act -teot.

Hiilineutraali hotellimajoitus

Kotimainen pieni hotelliketju

Vastuullisuus

GreenStar hotellit ovat kestävämpi valinta, sillä ne on suunniteltu siten, että niissä on mahdollista saavuttaa normaalihotellia korkeampi käyttöaste, jolloin hotellin ylläpitoon tarvittavat resurssit jakautuvat useammalle kävijälle. Lisäksi hotellien energiatehokkuuteen ja vedenkäyttöön on kiinnitetty erityistä huomiota.

GreenStar hotellit ovat pieni kotimainen hotelliketju, jolla on neljä hotellia Suomessa. Kaikki hotellit on kaupunkien keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä rautatie- ja linja-autoasemilta.

Joensuun ja Jyväskylän hotelleilla on Joutsenmerkki, Vaasan ja Lahden Joutsenmerkki tulee voimaan vuoden 2021 alusta. Hotellin Joutsenmerkki edellyttää esimerkiksi sitä, että vedenkäyttöä ja jätemäärää pyritään aktiivisesti vähentämään ja hotelli täyttää energiankulutuksen raja-arvot, joka on yksi suurimmista ympäristökuormitusta aiheuttavista tekijöistä hotelleissa. Kaikki hotellit käyttävät uusiutuvaa sähköä ja ne lämmitetään kaukolämmöllä. Kaukolämpö on valittu paikallisesti saatavilla olevan päästöttömimmän vaihtoehdon mukaan. Vieraiden vedenkulutus on noin 100l/vrk, joka on vähemmän kuin suomalaisten keskimääräinen vedenkulutus vuorokaudessa. Lämpimän käyttöveden vähentäminen vaikuttaa suoraan hotellin energiankulutukseen. Kolmessa neljästä hotellista on oma aurinkovoimala katolla ja neljänteen voimala valmistuu vuoden 2021 alussa. Huoneet on suunniteltu ja hinnoiteltu niin, että käyttöaste on mahdollista saada hyvin korkeaksi, jolloin hotellissa voi yöpyä 2-3 kertaa enemmän ihmisiä kuin tyypillisessä samankokoisessa hotellissa.

Hotellien sisustuksessa on valittu kestävämpiä sisutusmateriaaleja, kuten kotimaista puuta ja kierrätysmateriaaleja. Hotellien ravintoloissa pyritään käyttämään paikallisia lähituottajien tuotteita sekä luomutuotteita. Kaikissa hotelleissa on sähköautojen latauspiste jonka käyttö kuuluu yöpymisen hintaan. Lisäksi hotellien Tesla-latauspisteet ovat kaupunkiensa toistaiseksi ainoat julkiset Tesla-latauspisteet. Hotelli siivotaan Joutsenmerkityin tuottein. Hotellit ovat ja ovat olleet mukana useissa erilaisissa kansainvälisissä, kansallisissa sekä paikallisissa hankkeissa, jotka keskittyvät ympäristö- ja ilmastotyöhön.