Katso yrityksen vaikuttavat Planet Act -teot.

Hotellimajoitus

Kotimainen hotelliketju

Vastuullisuus

GreenStar -hotellit ovat kestävämpi valinta, sillä ne on suunniteltu siten, että hotelleissa on mahdollista saavuttaa normaalihotellia korkeampi käyttöaste, jolloin ylläpitoon tarvittavat resurssit jakautuvat useammalle kävijälle. Lisäksi hotellien energiatehokkuuteen ja vedenkäyttöön on kiinnitetty erityistä huomiota.

GreenStar Hotels on pieni kotimainen hotelliketju, jolla on neljä hotellia Suomessa: Vaasassa, Lahdessa, Joensuussa ja Jyväskylässä. Kaikki hotellit sijaitsevat kaupunkien keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä rautatie- ja linja-autoasemilta.

Kaikki hotellit käyttävät uusiutuvaa sähköä ja ne lämmitetään kaukolämmöllä. Kaukolämpö on valittu paikallisesti saatavilla olevan päästöttömimmän vaihtoehdon mukaan. Vieraiden vedenkulutus on noin 100l/vrk, joka on vähemmän kuin suomalaisten keskimääräinen vedenkulutus vuorokaudessa (150l/vrk). Lämpimän käyttöveden vähentäminen vaikuttaa suoraan hotellin energiankulutukseen. Neljässä ketjun hotellissa on oma aurinkovoimala katolla. Huoneet on suunniteltu ja hinnoiteltu niin, että käyttöaste on mahdollista saada hyvin korkeaksi, jolloin hotellissa voi yöpyä 2-3 kertaa enemmän ihmisiä kuin tyypillisessä samankokoisessa hotellissa.

Hotelleilla on Joutsenmerkki, joka edellyttää esimerkiksi sitä, että vedenkäyttöä sekä jätemäärää pyritään aktiivisesti vähentämään ja hotelli täyttää energiankulutuksen raja-arvot, joka on yksi suurimmista ympäristökuormitusta aiheuttavista tekijöistä majoituspalveluissa. Hotellien sisustuksessa on käytetty kestävämpiä sisutusmateriaaleja, kuten kotimaista puuta ja kierrätysmateriaaleja. Hotellien ravintoloissa hyödynnetään paikallisia luomulaatuisia sekä lähellä tuotettuja tuotteita.

Sähköautojen latauspisteen käyttö kuuluu hotelleissa yöpymisen hintaan. Lisäksi hotellien Tesla-latauspisteet ovat kotikaupunkiensa toistaiseksi ainoat julkiset Tesla-latauspisteet.

Hotellit siivotaan Joutsenmerkityillä tuotteilla, jotka eivät vahingoita ekosysteemiä biokertyvyydellä tai myrkyllisyydellä ja jotka on pakattu ympäristöä säästävään pakkaukseen. Hotellit ovat mukana useissa kansainvälisissä, kansallisissa sekä paikallisissa hankkeissa, jotka keskittyvät ympäristö- ja ilmastotyöhön.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen