Etsinnässä Suomen Vastuullisin tuote - Vinkkaa meille tuote!

Toimituksen toiveet joulupukille

Teimme Ostavastuullisesti-tiimin kanssa sukelluksen kuratoituun valikoimaan ja poimimme sieltä jokainen omat suosikkimme joulun toivelistalle. Kurkkaa millainen joukko sivustoa pyörittää ja mitä he toivovat joululta.

Tiimin valinnoista voit löytää hyödyllisiä lahjavinkkejä ja uusia ideoita myös omille läheisillesi!

Tiimin suosikit

Alpakka tuotteet

Ruukin kehräämön alpakkatuotteet ovat kestävämpi valinta sillä ne on valmistettu kestämään aikaa ja käyttöä. Lisäksi hävikkiin on kiinnitetty erityistä huomiota.
Tiimi suosittelee

Kehäkukka kasvovesi

Kukkaisia tuoksuja kuusen alle. Frantsilan luonnonkosmetiikka­tuotteet ovat kestävämpi valinta, koska niiden raaka-aineet eivät lisää vesistöön haitallisia päästöjä ja ne tukevat luonnon kiertokululle välttämättömien pölyttäjien elämää.
Tiimi suosittelee

Alpakka­neuleet ja -pipot

Alpa neuletakit, neulepuserot sekä pipot ovat kestävämpi valinta sillä niiden valmistuksessa on huomioitu hävikki ja ne on tehty kestämään aikaa ja käyttöä.
Tiimi suosittelee

Vaatelaastari-mallisto

Vaatelaastari on kestävämpi valinta, sillä tekstiilejä paikkaamalla niiden käyttöikää voidaan pidentää, jolloin valmistuksessa tekstiiliin käytetyt resurssit pysyvät kierrossa pidempään ja tekstiilijätteen määrä vähenee.
Tiimi suosittelee

Joulutoiveet

Samuli, 51, DI


Keski-ikäinen mies, jolla on riittävästi kaikkea, joten aikuiset lapseni ja muut läheiseni ovat aina pulassa miettiessään mitä minulle ostaa.

Kynttilä on aina hyvä, se ei kerrytä tavaraa ja luo tunnelmaa käytössä.

Pientä luksusta arkeen – partaöljyä olen käyttänyt muutaman vuoden, ja ihmettelen miksi tuskailin parran karheuden kanssa niinkin kauan ennen kuin aloin hoitaa sitä.

Myös pehmeitä ja lämpimiä paketteja arvostan vuosi vuodelta enemmän.

Jemina, 25, medianomi ja aktivisti


Parikymppinen maailmanparantaja, jolle on tärkeää sosiaalinen vastuu, kasviperäisyys ja kokemukset. Ylimääräinen kulutus ahdistaa, joten jouluksi toivon mieluummin, että lahja jätetään hankkimatta kuin että saan jotain turhaa tilpehööriä.

Huonetuoksut ovat ihanasti arkea piristäviä, ja tuovat kaupungin sykkeeseen luonnon tuoksuja. 

Myös Kombucha Starter Kit kiinnostaa. Lahjana parhaita on mielestäni asiat joita pääsee itse tekemään! Siistiä että voin kämppisten kanssa keitellä omat kombuchat kotona ja antaa lahjan antajalle sitä vastalahjaksi.  

Kokkaan kotona vegaanisesti ja välillä loppuu luovuus kesken ja toistan vaan samoja reseptejä. Luomukassilta saa uudet reseptit kotiin kuljetettuna ainesosien kanssa niin, että pääsee helposti kokeilemaan uusia ruokia. Itse kokattu ateria on myös hyvä syy kutsua kaveri illalliselle. 

Heini, 40+ perheenäiti ja yrittäjä


Toivon elämyksiä, yhteistä aikaa ja hyvää oloa lisääviä lahjoja.

Haluan suosia ilmastoystävällistä ruokaa ja siksi toivon Vennerin kasvisruokapalvelun ruokalaatikkoa, jonka avulla saan inspiraatiota uusiin resepteihin ja helpotan omaa arkeani.

Pyrin välttämään uusien vaatteiden ostamista, mutta pidän kauniista vaatteista. Flea Second Handista löytyy tyylikkäitä ja persoonallisia vaatteita ja asusteita edulliseen hintaan. 

Haluaisin kokeilla veneilyä ensi kesänä ja käydä ihanissa saaristopaikoissa fiilistelemässä perheen ja ystävien kanssa. Veneiden yhteiskäyttöpalvelu Skipperi edistää kestävää elämää ja on siten omien arvojeni mukaista.

 

Kristiina, 51, DI


Siirryin pysyvästi etätöihin maalle mieheni kotiseudulle jo vuosia sitten ja pyrin elämään siten, että tavaramäärä pysyisi pienenä – siinä vaihtelevasti onnistuen. Tykkään elämyksistä ja perheen ja läheisten kanssa vietetystä ajasta sekä hyvästä ruoasta.

Joskus on kiva päästä irti arjesta ja lähtisinkin viettämään hotelliyötä puolison kanssa lähikaupunkiin esimerkiksi GreenStar Hotelsin hiilineutraaleihin hotelleihin ja käydä samalla vaikka teatterissa. 

Juon paljon yrttiteetä ja maistan mielelläni uusia teemakuja, Rönttösten kaveriksi voisin maistaa Era Novan Shotimaa-yrttihaudukkeita.

Elska, 38, yrittäjä


Olen kahden terrierin emäntä, jolla on jo lähes kaikkea. Jouluisin annan vain sellaisia lahjoja, jotka kuluvat jokapäiväisessä käytössä ja toivon saavani sellaisia myös itse. Suuremmat hankinnat ja toiveeni liittyvät energiatehokkuuden parantamiseen.

Jos Joulupukki voisi tuoda minulle mitä tahansa, toivoisin maalle pieneen vanhaan puuvarastoon rakentamaani kesähuoneeseen Pöhiskö aurinkoilmakeräimen, jotta se toimisi lisälämmönlähteenä keväällä ja syksyllä ja viilentimenä kesällä. Lisäksi se pitäisi talvella kylmän huoneen sisäilman kuivempana.

Rakastan hyväntuoksuista puhdasta pyykkiä. En ole vuosiin käyttänyt tekstiilien hoitoon muuta kuin etikkaa, joten Saaren Taika Puuteri Pyykkietikka olisi tähän talouteen todella toivottu lahja.

Layla, 1, hypokoirakokelas, borderterrieri


Olen jo vuoden vanha reipas terrierityttö. Tykkään touhuta, temmeltää ja treenata enkä tarvitse hirveästi muuta kunhan ruokahuolto pelaa. Ja rapsutukset. Rapsutuksia pitää saada paljon.

Syön vain kotimaista safkaa, joka kuulemma tehdään teidän ihmisten ruokatuotannon hävikistä. Tämä on mun peruspöperö ja on tosi helppoa kun sitä saa melkein mistä vaan reissussakin. Joulupukki voisi siis hyvin tuoda tätä lisää! Mun koiramummokämppis syö tätä saman sarjan Laihiaa, niin sen linjat pysyy kunnossa.

Mulla on tosi isot hampaat vaikka olenkin aika pieni. Isoilla hampailla on kiva pureskella. Mun emäntä ei kauheasti arvosta sitä, että pureskelen esimerkiksi sen kenkiä, niin se löysi mulle nämä Luumäki-puruluut. Mun suosikki on ehdottomasti hirvennahasta tehdyt  S-kokoiset Tikkurilat, koska oon kuitenkin vantaalainen.

Olen saanut hirveästi vanhoja leluja perinnöksi, mutta luulen, että tämä ihana NeuLelun Uniriepu saattaisi olla just sellainen lelu, josta tykkäisin. Sitä olisi ihana kantaa suussa ja heitelläkin vähän. Tämä on kuulemma tarkoitettu ihmisvauvoille, mutta mä osaan pitää leluja tosi nätisti, joten lupaan etten rikkoisi tätä.

Sonja, 32, yrittäjä

Luovana ihmisenä olen tottunut toteuttamaan lahjoja, jotka varmasti sopivat saajalleen, ja arvostan tätä samaa myös niitä saadessani. Kulunut vuosi on avannut silmäni entistä enemmän sille, että tarvitsen ja haluan enemmän hyvinvointia kohentavia asioita ennen muuta. Kaipaan rentoutumista ja kokemuksia, jotka antavat energiaa uudelle alkavalle vuodelle.

Yrittäjinä teemme kumpikin puolisoni kanssa töitä kotikonttorista käsin. Välillä on pakko päästä irtautumaan omasta kodista, ja siksi yhtenä toiveena olisi kotimaan lomareissu junalla matkustaen. Määränpää saisi olla yllätys, mutta matkustaminen ilman pitkiä ajoja olisi ihanaa, ja voisimme molemmat heti keskittyä rentoutumiseen.

Olen nautiskelija ja haluan aina pienen palan hemmottelua reissuun ja retkeen. Tony´s Chocolonelyn karamelli ja merisuolasuklaa löytyy aina reissurepusta. Tämä lahja on varma valinta, eikä varmasti jää komeroon kovettumaan, vaikken retken päällä olisikaan. Hymy huulilla taattu!

Harrastan juoksemista ja arvostan laadukkaita urheiluvaatteita. Uuteen vuoteen ja uusin tavoitteisiin saa hyvin motivaatiota, kun on kunnolliset vermeet. Zeropointin kompressiotrikoot ottaisin mielelläni sekä jouksuhousuiksi, että mukavampaan oleskeluun. 

Katja, 47, äiti ja yrittäjä


Olen yrittäjä ja perheenäiti, jonka arki on ajoittain hyvinkin hektistä. Paras ja ainoa joulun toive on aikaa olla yhdessä perheen ja läheisten kanssa rauhoittuen, rentoutuen ja nautiskellen. Minulle se tarkoittaa sopivassa suhteessa ulkoilua ja sporttia, hyvää ruokaa ja juomaa, leffoja ja lukemista, pelailua.

 

Keväällä ja kesällä on isoja juhlia tiedossa perhepiirissäkin, toivon mukaan niitä voi myös porukalla viettää. Vaatelainaamon jäsenyys on ollut mielessä pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi hankkia sitä. Joulupukki voisi tässä hieman tuupata. 

Rakastan kaunista designia. Ostan lähes kaikki huonekalut ja sisustustavarat käytettyinä. Jos jonkun tavaran haluaisin, niin 60-luvun kauniin peilin. 

Kosmetiikka on aina ihanaa pientä arjen hemmottelua ja tehovoiteet jostain kumman syystä kiinnostavat tässä kohtaa elämää… Frantsilan luomuyrttitila on merkityksellinen paikka itselleni, koska isäni on lapsuudessaan käynyt koulua nykyisen Frantsilan yrttitilan päärakennuksessa Hämeenkyrössä.

Elina, 36, äiti ja yrittäjä

Kahden muksun ruuhkavuosimutsina en toivo talouteen enää yhtään lisää tavaraa, vaan odotan joululta ennen kaikkea rentoa yhdessäoloa perheen kanssa. Lahjoissa arvostan eniten sitä, että ne on valittu erityinen ajatus mielessä – ei vain siksi, että jotain on annettava.

Huomaan kaipaavani eniten pieniä kohokohtia ihan tavallisen arjen keskelle, joten ilahtuisin omatekoisesta lahjakortista tai aineettomasta lahjasta, jolla saisi vaikka kotisiivouksen tai lastenvahdin siksi aikaa, että pääsemme puolison kanssa syömään ja leffaan kunhan elokuvateatterit taas aukeavat. 

Pyrin ostamaan vain tarpeeseen, minkä vuoksi päivittäiskosmetiikasta on tullut minulle pientä arjen ylellisyyttä. Suosin ihonhoidossa mielelläni kotimaisista raaka-aineista tehtyä luonnonkosmetiikkaa, joten tykkäisin kovasti jos paketista paljastuisi vaikkapa Luonkosin öljypuhdistuskakku. Käyttökosmetiikka on minusta oiva lahja, joka muistuttaa antajastaan päivittäin, mutta ei täytä hyllyjä pysyvästi.

Pyrin löytämään vaatteet nykyisin pääsääntöisesti käytettynä, mutta olisipa kiva päästä kokeilemaan alpakanvillaista pipoa tai neuletta – olen nimittäin herkästi paleleva enkä sen vuoksi varsinaisesti rakasta talvikuukausia.

Bonuksena voisin Vaatelaastarin avulla kokeilla paikata pikkuvikaisia vaatteita uudelleen käyttökuntoon ja säästää sekä aikaa että hermoja!

 

Tiina, 48, KTM

Tiina, 48, KTM, Helsinki (@tiinarider)
Olen tämän ostavastuullista.fi -idean äiti ja innokas rakentajatiimin jäsen. Asun täällä Kalliossa yksin ja kärsin korona-ajasta, kun en saa olla laumani kanssa. Teen siis palapelejä ja kävelen metsissä. Moottoripyöräily on tärkeä harrastus, ja matkaan muutenkin lähinnä maata pitkin. Itselleni on harvinaista, jos ruuan laittamiseen menee kauemmin kuin sen syömiseen, vaikka hedonisti olenkin.

Koska minulla ei ole autoa, kannatan ihan automaattisesti julkista liikennettä. Eli VR ja Pohjolanmatka kunniaan! Lahjakortti Tampereelle piristää aina!

Talvella sekä tietysti teekutsuilla juon teetä ja Era Novan Shotimaa-teet haluan testata.

Jos rakentaisin keittiön, se olisi Puustellin Miinus – enemmän vähemmällä sopii motoksi minunkin keittiööni.

Soja, 32, MSc & MA

Olen kiireinen elämysyrittäjä ja söpöliinin Missy-koiran mamma, joka haaveilee ihanasta ajasta ystävien kanssa kulttuurin, ruoan ja mukavalla tavalla yllättävän viinin parissa. Tällä hetkellä yritän muistuttaa itselle, että anna aikaa, hemmottele ja ulkoile. Mietin itse tarkkaan mitä annan lahjaksi lähipiirille ja toivon aina, että lahjat ovat pitkäikäisiä ja tulevat tarpeeseen. Joskus olen tehnyt myös käsin lahjoja ja ne lämmittävät jopa enemmän antajan sydäntä.

Elämää piristää läheisen ystävän kanssa aloitettu ruokaklubi (Minkä tähen -syömiset), jossa kokkaamme täydellä luovuudella ja innolla toisillemme vastuullisen ruoan illallisia. Heimgartin kasvatusalustalla saisin mikroyrtit kasvamaan ja säväytettyä vielä lisää tulevalla kokkausvuorolla (vink, vink Santa)

Rakastan seikkailua ja uuden löytämistä, joten on ollut ihanaa innostua mahdollisuudesta suunnitella jo tulevia kotimaan reissuja, kuten esimerkiksi Vuoton Joutsenen tarjoamaa melontaretkeä Kiiminkijoen pyörteisiin. 

Välillä päädyn työssäni lavalle asti taikka muuten vain pitää olla edustavana. Rakastuin vaatelainaamokonseptiin pari vuotta sitten ja todella mielelläni saisin lahjakortin joko Vaatelainaamo Vaatepuuhun tai Vaatelainaamo Mallaamoon joululahjaksi.

Annukka, 28, KTM ja freelancer tanssija

Olen työlleni omistautunut tyyppi, jolle sosiaalinen oikeudenmukaisuus, ihmiset ja elämykset menevät muun edelle. Joululta toivon eniten pitkään nukuttuja aamuja, pitkiä reippailuja rakkaiden karvakorvien kanssa, hyvää ruokaa sekä läheisten ihmisten seuraa ja yhteisiä naurun hetkiä! Turha tavara ja ylikulutus vimmastuttaa, joten tavaran sijaan haluaisin lahjaksi aikaa ja kokemuksia.

Pitkän syksyn ja etätöimistolla puurtamisen jälkeen kaipaan arkeen pientä luksusta. Sen takia olisi ihanaa saada pieni irtiotto, jonka toteuttaisin mielelläni Suomen Lapissa. Siksi toivoisinkin lahjaksi reissua ECEAT Suomi ry:n luomumatkailuyhdistykseen kuuluvan Tuulenpesän kotitilalle. Samalla pystyisi tukemaan kotimaista matkailua ja helpottamaan valjakkokoirien omistajien kokemaa koronan aiheuttamaa ahdinkoa.

Kesällä purjehdimme paljon miehen ja ystävien kanssa, joten saaristossa ja merellä tulee vietettyä runsaasti aikaa. Itselleni on todella tärkeää, että luonto, saaristo, vesialueet ja yhteinen ympäristömme pidetään siistinä ja kaikille lajeille elinkelpoisena. Monella meidän perheestämme onkin jo Pidä saaristo siistinä -jäsenyys ja tänä jouluna aion itsekin liittyä muiden joukkoon Pidä saaristo siistinä -jäseneksi.

Oiva lahjaidea itselleni olisi Twistbe:n Uusi alku ihollesi -verkkovalmennus, josta saisin uusia ja tuoreita ajatuksia ihonhoitoon ja luonnonkosmetiikkaan liittyen. Omaan ihonhoidon valikoimaani kuuluu lähinnä ainoastaan luonnonmukainen ja kotimainen perusvoide sekä kasvojen puhdistusaine. Huomaan laiminlyöväni ihoani varsinkin talvisin, kun se tarvitsisi eniten hoivaa. Valmennuksen avulla voisin saada uutta näkökulmaa, jota voisin jakaa myös eteenpäin ihonhoidon kanssa kamppaileville ystävilleni.

Jaa kirjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *