Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , ,
Ainesosat:

Kotimaisen lihateollisuuden sivuvirrat, Itämeren silakasta ja kilohailista tehty kalajauho, marjojen kuivatusprosessin sivuvirrat, kotimainen kaura ja peruna. Valmistus Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Avainlippu-merkitty.

Kotimainen koiranruokasarja

Koirien kuivaruokasarja kotimaisista raaka-aineista

Vastuullisuus

Dagsmark-koiranruoka on kestävämpi valinta, koska siinä hyödynnetään tehokkaasti kotimaisen elintarviketuotannon sivuvirtoja ja reseptiikassa on huomioitu pienempi hiilijalanjälki.

Dagsmark-koiranruoan raaka-aineet

Dagsmark-koiranruoka valmistetaan Suomessa hyödyntämällä jo olemassaolevia elintarvikeketjuja ja ihmisravinnoksi kelpaamattomia ruhonosia. Dagsmarkin kalapohjaisissa ruoissa käytetään Itämeren silakkaa ja kilohailia. Jokaisen kalakilon mukana merestä poistuu rehevöitymistä aiheuttavaa fosforia. Marjaraaka-aineenä hyödynnetään marjojen kuivatusprosessin sivuvirtoja. Kaikki raaka-aineet ovat kotimaisia. Reseptiikassa on huomioitu ilmasto- ja ympäristövaikutukset ja raaka-aineiksi on valittu esimerkiksi naudan ja riisin sijaan kotimaista kanaa sekä kauraa.

Tuotanto & kuljetus

Tuotannossa käytetään uusiutuvaa sähköä ja tehtaan toimintaa pyritään tehostamaan jatkuvasti hiilijalanjälkeä pienentäen. Tuote pakataan kierrätettävään muovipakkaukseen. Kuljetustarpeet on minimoitu osallistumalla tavaraliikenteen yhteiskuljetuksiin. Tuotteella on Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisesta työstä.