Pakkauskoot: 180g
Ainesosat:

”Kaakaomassa, sokeri, kaakaovoi, vähärasvainen kaakaojauhe, emulgointiaine: SOIJAlesitiini.

OSASSA suklaista myös: täysMAITOjauhe, merisuola 0,5 %, karamellipalat 10 % (sokeri, glukoosisiirappi, KERMA, VOI), tai MANTELI 10 % tai HASSELPÄHKINÄ 10 %, ”

Suklaalevyt

Reilu Kauppa -sertifioitua suklaata

Vastuullisuus

Tony’s Chocolonely suklaat ovat kestävämpi valinta, sillä niiden sisältämän kaakaon viljelijöillä on mahdollisuus saada työstään kunnollinen elanto, lapsityövoiman käyttöön puututaan aktiivisesti ja sitä pyritään vähentämään kaikin tavoin. Lisäksi kaakaontuotannon ongelmat tiedostetaan ja niistä tiedotetaan avoimesti myös markkinointimateriaaleissa.

Tony’s Chocolonely on Belgiassa valmistettua Reilu kauppa -sertifioitua suklaata, jonka valmistukseen käytetyn kaakaon alkuperä on täysin jäljitettävissä. Kaakao viljellään kumppaniosuuskunnissa Norsunluurannikolla ja Ghanassa. Viljelijöille maksetaan korkeampaa hintaa kuin mitä Reilu kauppa edellyttää, josta osa maksetaan suoraan viljelijöille ja osa osuuskunnille yhteisön kehittämiseen. Hinta on laskettu niin, että sillä on saatavissa kohtuullinen elanto. Viljelijöiden maatalousosaamiseen ja -koulutukseen investoidaan, jotta viljelijät voivat parantaa viljelystensä tuottavuutta. Yhteistyö kestää aina vähintään viisi vuotta, jotta viljelijät voivat tehdä pitkän aikavälin parannuksia viljelmiinsä. 

 

Yhteisöissä on käynnissä lapsityövoiman kitkemiseen ja viljelijöiden oikeuksiin liittyviä hankkeita. Esimerkiksi Child Labor Monitoring and Remediation System (CLMRS) valvoo osuuskuntia ja auttaa parantamaan viljelijöiden oloja. Lapsityövoiman hyväksikäyttöä osuuskunnissa selvitetään kolmannen osapuolen toimesta ja löytyneistä tapauksista raportoidaan avoimesti yrityksen vuosittaisessa FAIR-raportissa. Viljelykset on GPS-kartoitettuja, mikä mahdollistaa myös tiedon siitä, onko viljelyksiä perustettu suojellulle sademetsä- tai metsäalueelle. Yhtään tällaista tapausta ei ole Tony Chopcolonely’n kaakaon viljelmillä ilmennyt. Kaakaontuotantoon yleisesti liittyvistä ongelmista kerrotaan avoimesti markkinointimateriaaleissa. Kaikki yrityksen merikuljetukset käyvät uusiutuvista lähteistä valmistetulla polttoaineella. Suklaat pakataan FSC-sertifioituun kierrätyspaperiin.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen