Vaatelainaamo­palvelut

Vaatepuu on kestävän pukeutumisen palvelu, joka rakentuu vaatelainaamo -konseptin ympärille.

Vastuullisuus

Vaatelainaamo Vaatepuu on kestävämpi valinta, koska vuokratuotteilla voidaan vähentää tekstiiliteollisuuden liikatuotantoa ja lisätä tuotteen elinkaarenaikaista käyttöä.

Kestävän pukeutumisen palvelu Vaatepuu on kuin kirjasto, josta lainataan valikoituja vaatteita arkeen ja juhlaan jäsenyys- ja kertalainaperiaatteella. Vaatteiden lainaamisen rinnalla Vaatepuu tarjoaa myös opastusta ja välineitä oman vastuullisen garderobin rakentamiseen, vaatehuoltoon sekä kierrättämiseen.

Vaatelainaamo Vaatepuun toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Järvenpäässä, Tampereella ja Turussa. Vaatteita kierrätetään toimipisteestä toiseen, jolloin asiakkaat saavat lainata aina uudenlaisia vaatteita. Vaatepuuhun ostetaan uusia käyttöä ja aikaa kestäviä vaatteita sekä vintagea. Vaatteet pidetään kierrossa mahdollisimman pitkään ja yritys on ryhtynyt myös seuraamaan tuotteiden lainauskertoja sekä elinkaaren käyttökertoja oman järjestelmänsä avulla vuonna 2020. Seurannan tavoitteena on maksimoida vaatteiden käyttökerrat. Liiketiloissa käytetään tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.

Lainassa olevat vaatteet pesee asiakas ja asiakasta ohjataan huomioimaan pesuissa matalammat lämpötilat, ekologisten pesuaineiden käyttö sekä ilmakuivaus, joilla voidaan pienentää hiilijalanjälkeä, vedenkäyttöä sekä päästöjä vesistöön.

Vaatepuu on avannut liikkeisiinsä myös market-osion, johon voi tuoda omia vaateaarteitansa myyntiin.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen