Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja!

Categories , Vastuullisuuden avainsana:
Ainesosat: Posliini, RST-Teräs, luomu hamppu ja pellava
Kierrätysohje: Siementyynyt kompostiin tai biojäteastiaan.

Minipuutarha

Kasvuastia ja luomusertifioidut siementyynyt versojen kasvattamiseen kotona

Vastuullisuus

Heimgart-kasvualusta ja -siementyynyt ovat kestävämpi valinta, sillä kasvattamalla omat versot kotikeittiössä, ei pitkiä kylmäketjuja tai pakkausmateriaalia tarvita ja kasvattaminen onnistuu ilman kasvivaloja tai erillisiä energianlähteitä. Lisäksi kasvatusastia on suunniteltu pitkäikäiseksi eikä se vaadi huoltoa.

Tuotanto

Heimgart Nordics -kasvuastia ja luomusertifioidut siementyynyt mahdollistavat versojenkasvattamisen kotona. Käyttöä kestävä kasvualusta on valmistettu Saksassa posliinista, joka on lyijytön ja kadmiumiton ja sisältää ainoastaan luonnonmineraaleja. Posliini poltetaan käyttäen maakaasua ja tehtaaseen on otettu käyttöön uudet pakokaasusuodattimet, joilla pienhiukkaspäästöjä vähennetään. Tehtaan posliinijäte jauhetaan ja käytetään tiepinnoitteiden raaka-aineena. Idätyslevy valmistetaan elintarvikkeille tarkoitetusta ruostumattoman teräksen erikoisseoksesta, jonka pääraaka-aine on kierrätetty ruostumaton teräs.

Valmistus & kuljetus

Siementyynyissä on säilöntäaineettomia, luomuviljeltyjä siemeniä. Siementyynyt valmistetaan Punaisen Ristin työpajassa osatyökykyisiä työllistäen. Tyynyt voi kompostoida versojen keräämisen jälkeen. Tuotteet pakataan kierrätettävään pahvilaatikkoon ja toimitetaan asiakkaille käyttäen Posti Green -palvelua.