Ainesosat:

Alpakanvilla

Kierrätysohje: 100% luonnontuote, biohajoava, Ruukin Kehräämön kierrätyspalvelu

Naisten alpakkaneule

Alpakanvillasta valmistettu neule naisille

Vastuullisuus

Ruukin kehräämön alpakkaneule on kestävämpi valinta sillä se on valmistettu kestämään aikaa ja käyttöä. Lisäksi hävikkiin on kiinnitetty erityistä huomiota.

Ruukin kehräämön alpakkaneuleet ovat värjäämättömiä eikä niitä käsitellä kemikaaleilla. Ne suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Liettuassa, pienessä perheyrityksessä. Alpakkaneuleet on suunniteltu ajattomiksi, monikäyttöisiksi ja tyylikkäiksi, sekä kestämään käyttöä pitkään. Suunnittelussa pyritään siihen, että vaatteilla on mahdollisimman pitkä elinkaari. 

Tuotteisiin käytettävä lanka maahantuodaan Perusta. Yhteistyökumppanina toimiva kehräämö kerää tarkasti valikoidut Royal Alpaca- laadun kuidut paikallisilta alkuperäiskansan kasvattajilta, joille villan myynti mahdollistaa paremman elinkeinon. Kaikilla kehräämölle alpakkakuitua toimittavilla kasvattajilla on käytössä Responsible Alpaca Standard. RAS asettaa yksityiskohtaisia vaatimuksia sekä suosituksia eläinten hyvinvoinnille, maan- ja vedenkäytölle, luonnon monimuotoisuuden säilyttämiselle, sekä työntekijöiden oikeuksille ja hyvinvoinnista huolehtimiselle. Auditoinnit sertifioinnille tehdään kolmannen osapuolen toimesta. 

Kuituja ei värjätä vaan ne ovat luonnollisia alpakoiden värejä. Neuleet neulotaan muotoon, jolloin hukkaa ei tule. Tarvittaessa jo neulottu vaate voidaan purkaa langaksi ja käyttää uudelleen. Tuotteille on tarjolla myös korjauspalvelu ja loppuunkäytetyt alpakkaneuleet otetaan vastaan uudelleen jalostettavaksi materiaaliksi. Tuotteet pakataan kierrätyspaperista valmistettuihin pakkauksiin ilman muovia. 

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen