Pakkauskoot: 750 ml
Ainesosat:

Aqua, Laureth-3, Laureth-9, Sodium laureth sulfate, Glycerin, Propylene glycol, Potassium palm kernelate, Sodium palm kernelate, Phenoxyethanol, Potassium citrate, Sodium citrate, Sodium Chloride, Parfum, Subtilisin, Lipase, Amylase, Disubstituted alaninamide

Lumme Pyykinpesunesteet 750 ml kartonkipakkaus

Norjassa uusiutuvalla energialla valmistettu pyykinpesuaine, joka on pakattu helposti kierrätettävään kartonkipakkaukseen.

Vastuullisuus

Lumme-pyykinpesunesteet 750 ml:n kartonkipakkauksessa ovat kestävämpiä valintoja, sillä ne on pakattu uusiutuvista raaka-aineista valmistettuun ja helposti kierrätettävään kartonkipakkaukseen.

Lumme-pyykinpesunesteet 750 ml ovat kartonkipakkaukseen pakattuja nestemäisiä pyykinpesuaineita. Tuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä raaka-aineita, mikä edesauttaa eläinten hyvinvointia. Tuotteita tai niiden raaka-aineita ei ole testattu eläimillä.

Tuotteet valmistetaan uusiutuvalla vesivoimalla. Vesivoiman käyttö vähentää päästöjä verrattuna erityisesti fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun energiaan. Tuotannossa on myös käytössä lämmön talteenotto ja optimoidut tuotantojaksot, jotka vähentävät puhdistustarvetta. Putkien ja sekoituslaitteiden pesuvesi varastoidaan ja käytetään uudelleen.

Tehtaalla on käytössä ISO 14001 -ympäristöasioiden hallintajärjestelmä. ISO 14001 -standardi määrittelee resurssit, prosessit ja menetelmät, joiden avulla organisaatio pystyy noudattamaan sitä sitovia ympäristötavoitteita ja parantamaan omaa ympäristönsuojelun tasoaan.

Tuotteiden kartonkipakkauksessa on biomuovista valmistetut suljettava korkki ja sisäpinnalla muovikalvo, joiden materiaalina käytetään pohjoismaisen puuteollisuuden sivuvirtaa. Pakkauksen raaka-aine on FSC-sertifioitua ja peräisin kestävästi hoidetuista metsistä. Kartonkipakkaus on valmistettu 90-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista. Lisäksi se säästää 90 % muovia tavanomaisiin pesuainepakkauksiin verrattuna ja 50 % muovia vanhaan Lumme-pussipakkaukseen verrattuna. Tyhjä pakkaus voidaan kierrättää̈ kartonkikeräykseen juomapakkausten tavoin.

Pakkaus on myös suunniteltu muodoltaan ja tilavuudeltaan helposti kuljetettavaksi. Materiaalin, muodon ja keveyden ansiosta kuljetuslavalle mahtuu aikaisempaa enemmän tuotteita, jolloin kuljetusten sekä polttoaineen tarve vähenee. Vanhaan Lumme-pussipakkaukseen verrattuna noin joka kolmas rekka jää ajamatta. Kaikki kuljetuskuormat ovat täysiä kuorma-autollisia, mikä vähentää kuljetuksen päästöjä suhteessa yhteen pakkaukseen.

Tuotteet valmistetaan Norjassa ja niiden pakkaukset Alankomaissa. Euroopassa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja heidän hyvinvoinnistaan huolehditaan.

Tuotteille on myönnetty Joutsenmerkki. Se tarkoittaa, että tuotannolle on asetettu kriteerit ympäristökuormituksesta, kemikaalien käytöstä, päästöistä veteen ja ilmaan, energiankulutuksesta ja resurssien käytöstä.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen