Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja!

Pakkauskoot: 450g
Ainesosat: Reilun kaupan luomukahvi
Kierrätysohje: Pakkaus kierrätetään muovina.

Amigas Reilun Kaupan Luomukahvi

EU-luomumerkitty, Reilu kauppa -sertifioitu naisten viljelemä kahvi

Vastuullisuus

Arvid Nordquistin Amigas-kahvi on kestävämpi valinta, sillä sen viljelystä maksetaan elämiseen riittävä palkka, naisviljelijöitä tuetaan pitkäjänteisesti ja paahto- sekä pakkausprosessissa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen.

Arvid Nordquistin Amigas-kahvi on EU-luomumerkittyä, Reilu kauppa -sertifioitua ja erittäin tummapaahtoista kahvia, joka valmistetaan 100% Arabica-pavuista. Kahvipavut ostetaan naisten pyörittämiltä osuuskunnilta.

Kahvinviljelijöille maksetaan aina Reilun kaupan takuuhinta, joka vähimmillään kattaa tuotannon kustannukset, sekä Reilun kaupan lisä. Reilun kaupan lisä on tuotantohinnan lisäksi maksettava rahasumma, jonka käytöstä viljelijäyhteisöt päättävät yhdessä. Lisä on tarkoitettu käytettäväksi paikallisen yhteisön sosiaalisiin ja taloudellisiin hankkeisiin, eli sillä voidaan esimerkiksi rakentaa kouluja ja asuntoja, hankkia terveydenhuoltopalveluja tai parantaa viljelyn edellytyksiä. Lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty. Reilun kaupan kriteerit edellyttävät myös ympäristöön kohdistuvia toimia, kuten maaperää rikastuttavia käytäntöjä, eroosion ehkäisyä, kestävää vedenkäyttöä sekä monimuotoisuuden suojelua.

Amigas-kahvilla on myös EU-luomusertifiointi, eli kahvin viljelyssä ei ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita eikä keinolannoitteita. Kahvipavut kuljetetaan meriteitse Ruotsiin, jossa ne paahdetaan ja pakataan käyttäen uusiutuvaa energiaa, käytännössä biokaasua. Paahtimon energiatehokkuutta on kehitetty esimerkiksi siirtymällä energiansäästölamppuihin ja ajastamalla valaistusta, optimoimalla ilmanvaihtoa, asentamalla lämmönvaihtimet sekä konesalin päivityksellä. Kahvintuotannon energiankulutusta kahvikiloa kohden on onnistuttu vähentämään 17 % vuosina 2018–2019 ja tavoitteena on vähentää vielä 10 % vuoteen 2025 mennessä. Kahvin pakkausmateriaalin raaka-aineista vähintään 70 % on kasvipohjaisia, minkä vuoksi pakkauksen hiilidioksidipäästöt ovat puolta pienemmät kuin tavanomaisen kahvipakkauksen. Arvid Nordquistin Amigas-kahvi on kestävämpi valinta, sillä sen viljelystä maksetaan elämiseen riittävä palkka, naisviljelijöitä tuetaan pitkäjänteisesti ja paahto- sekä pakkausprosessissa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen.