Kierrätysohje: Kansi metallinkeräykseen ja lasipurkki lasinkeräykseen

Järki Särki -kalasäilykkeet

Järki Särki on Suomessa luomuraaka-aineista uusiutuvalla energialla tuotettu särkikalasäilyke.

Vastuullisuus

Järki Särki on kestävämpi valinta, sillä särkikalojen pyynti vähentää vesistöjen rehevöitymistä ja kotimainen luonnonkala tarjoaa kestävämmän eläinproteiinin lähteen.

Järki Särki on Suomessa luomuraaka-aineista tuotettu särkikalasäilyke. Särkikalojen kalastus vähentää vesistöjen rehevöitymistä ja kotimaisen luonnonkalan ilmastovaikutus on alhaisempi kuin monilla muilla eläinproteiinin lähteillä. Suomen sisävesistä ja rannikolta pyydetyt särkikalat ovat WWF:n kalaoppaan vihreällä listalla, mikä tarkoittaa, että niiden kalastus on kestävällä tasolla ja kannat elinvoimaisia. Säilykkeissä käytettävät valkosipulit viljellään tilan omilla luomupelloilla.

Tuotteessa käytetty kylmäpuristettu luomurypsiöljy on peräisin Pöytyältä Rauhansuun tilalta. Punasipulit puolestaan tulevat Haukivuorelta Vertin luomutilalta. Tuotteen sisältämät tomaatit tulevat Italiasta. Tuotteissa käytettävät valkosipulit viljellään tilan omilla luomupelloilla. Luomutuotteet viljellään ilman kemiallisia torjunta-aineita ja keinolannoitteita. Luomuviljely parantaa maan kasvukuntoa, kierrättää ravinteita, säästää luonnonvaroja sekä vaalii eliölajien monimuotoisuutta.

Tuotteet valmistetaan uusiutuvalla energialla. Tehtaalla on lisäksi 20 kWh aurinkovoimala, joilla katetaan osa tuotantoon tarvittavasta energiasta. Aurinkoisina päivinä tehdas on omavarainen sähkön kulutuksessa. Tuotantotilat lämmitetään puulla. Polttopuut ovat peräisin omista kestävästi hoidetuista metsistä, joilla on FSC-sertifiointi. Talousvesi tulee omasta porakaivosta ja sitä käytetään taloudellisesti. Jätevedet puhdistetaan omassa Vestelli-jätevesijärjestelmässä.

Tuote on pakattu lasitölkkiin, jossa on metallikansi. Molemmat materiaalit ovat täysin kierrätettäviä.
Tuote valmistetaan Suomessa. Lähituotanto tukee paikallistaloutta, työllistää ihmisiä Suomessa ja vähentää kuljetusten tarvetta sekä siten päästöjä ilmastoon. Suomessa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja hyvinvoinnista huolehditaan pääsääntöisesti hyvin.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen