Ainesosat:

Mineraaliset täyteaineet
vesi
Reblebin ®
titaanidioksidi
selluloosa
risiini- ja rapsiöljy tensiidit
selluloosa
kaliumsilikaatti
ksantaani
silikaatti.

Auro 321 -seinämaali

Saksassa uusiutuvalla energialla valmistettu monikäyttöinen biohajoava seinämaali, joka ei sisällä muovia, liuottimia, glykoleita, säilöntäaineita eikä muita synteettisiä aineita.

Vastuullisuus

Auro 321 on kestävämpi valinta, sillä muista seinämaaleista huomattavasti poiketen Auro on kokonaan biohajoava ja sen sideaineena toimii maissista sekä ohrasta valmistettu Replebin®.

Auro 321 -seinämaali valmistetaan Saksassa kokonaan luonnosta peräisin olevista raaka-aineista. Maalin raaka-aineet eivät sisällä muovia, liuottimia, glykoleita, säilöntäaineita tai muita synteettisiä aineita. Sen sideaineena toimiva Replebin® on valmistettu maissista ja ohrasta, ja se korvaa maaleissa usein käytettyjä sideaineita, kuten akryylia, lateksia ja melamiinia. Raaka-aineet viljellään luomumenetelmin ilman kemiallisia torjunta-aineita ja keinolannoitteita. Käytetty viljelymenetelmä parantaa maan kasvukuntoa, kierrättää ravinteita, säästää luonnonvaroja sekä vaalii eliölajien monimuotoisuutta. Kaikki maaliin käytetyt raaka-aineet ilmoitetaan avoimesti.

Koostumus mahdollistaa helpon ja turvallisen maalaamisen ja maalausvälineiden pesun, sillä kaikki voidaan pestä vedellä, eikä maalin päätymistä luontoon tai viemäriverkostoon tarvitse varoa. Auro 321 on täysin biohajoavaa, joten ylijäämämaalin voi myös kompostoida kotikompostissa. Maali poikkeaa tässä suhteessa lähes kaikista muista markkinoilla olevista maaleista, jotka ovat aina ongelmajätettä.

Tuote valmistetaan Saksassa käyttäen uusiutuvaa energiaa. Osa käyttösähkön tarpeesta saadaan täytettyä käyttäen tehtaan katolla olevia aurinkopaneeleita. Saksassa työntekijöiden oikeuksista ja hyvinvoinnista huolehditaan pääsääntöisesti hyvin. Kaikki tavarantoimittajat ovat allekirjoittaneet ILO:n sosiaalisiin standardeihin sitouttavan julistuksen. Siihen kuuluu, että lapsityövoimaa ei käytetä, työntekijöille maksetaan reilu palkka, heille taataan kunnolliset työolosuhteet sekä vapaus järjestäytyä ja käydä työehtoneuvotteluita.

Maalien tuotannossa käytetään hyväksi puhdistettua sadevettä aina kun se on mahdollista. Sadevettä kerätään maanalaiseen vesivarastointijärjestelmään ja pumpataan sieltä käyttöpaikkoihin. Näin säästetään makeavesivarojen käyttöä.

Maalista on tehty mahdollisimman monikäyttöinen, se sopii monille eri pinnoille ja sitä voidaan käyttää myös aiemmin lateksimaalilla maalatuille pinnoille. Maali voidaan myös sävyttää ja ohentaa ja oikein säilytettynä se säilyy hyvin. Monikäyttöiset tuotteet vähentävät tarvetta useiden tuotteiden valmistamiselle ja hankinnalle.

Myyntipakkaus on tehty merimuovista, eli se on merestä kerätystä muovista kierrätettyä materiaalia. Käytön jälkeen pakkauksen voi pestä vedellä ja käyttää kotona uudelleen muussa tarkoituksessa. Pakkaus voidaan myös palauttaa maahantuojalle tai kierrättää muovinkeräyksessä.

Tuotteella on 18 ekomerkkiä, kuten Joutsenmerkki, M1, EU:n ympäristömerkki ja Norjan ympäristömerkki. Tuote on myös Terraform-sertifioitu.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen