Kierrätysohje: Paperinkeräys

Kaurakakko leipä

Pirjon Pakarin Kaurakakko on kotimaisesta kaurasta ja vehnästä Suomessa valmistettu kakko.

Vastuullisuus

Pirjon Pakarin Kaurakakko on kestävämpi valita, sillä lähituotanto tukee paikallistaloutta ja vähentää kuljetuspäästöjä. Lisäksi tuotannossa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa sekä osittaista suljettua vedenkiertoa.

Pirjon Pakarin Kaurakakko on kotimaisesta kaurasta ja vehnästä Suomessa valmistettu kakko. Kauran viljelyllä on positiivisia vaikutuksia maaperään ja vesistöihin eikä sen viljelyssä tarvitse käyttää yhtä paljon torjunta-aineita kuin esimerkiksi ohran tai vehnän viljelyssä. Lähituotannon hyödyntäminen tukee paikallistalous ja vähentää kuljetustarvetta elintarvikkeiden valmistusketjussa, mikä puolestaan vähentää ilmastoon syntyviä päästöjä.

Pirjon Pakarin seitsemästä leipomosta kuusi toimii tuuli- ja vesivoimalla. Tuuli- ja vesivoima ovat uusiutuvia energianlähteitä, joiden käyttö vähentää ilmakehään pääseviä päästöjä erityisesti verrattuna fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun energiaan. Tuotannossa käytettävien laatikoiden pesuun hyödynnetään 70-prosenttista suljettua vedenkiertoa, mikä vähentää vedenkulutusta ja minimoi pesuaineiden pääsyä ympäristöön.

Kaurakakon pakkauspussin muovi-ikkuna on vaihdettu paperiseksi ja tavoitteena on tehdä pussista kokonaan muoviton. Leipomoista syntynyt ylijäämä hyödynnetään eläinten rehuna.