Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voittajat on valittu!

Miten saan tuotteeni tai palveluni mukaan?

Ostavastuullisesti.fi -palvelu on mahdollisuus tavoittaa kestävistä elämäntavoista kiinnostuneet kuluttajat ja kertoa, mikä tekee teidän tuotteestanne tai palvelustanne vastuullisen vaihtoehdon. 

Kaikki sivustolle tulevat tuotteet hyväksyy mukaan kestävän tuotannon ja kulutuksen pitkän linjan asiantuntijoista koostuva riippumaton Vastuullisuuspaneeli. Suomen johtavien asiantuntijoiden tekemän valintaprosessin ansiosta kävijämme voivat luottaa siihen, että kaikki sivustolta löytyvät tuotteet ja palvelut ovat kestävämpiä valintoja. 

Haluamme tarjota monipuolisesti ratkaisuja arjen tarpeisiin elämän eri osa-alueilla. Sen vuoksi sivustolle kuratoidaan nimenomaan tuotteita ja palveluita eli juuri sitä valikoimaa, jonka joukosta päivittäisiä valintoja tehdään. Käyttäjämme etsivätkin usein sivustolta tietoa siitä, millaisia vastuullisia tuotteita on saatavilla tai tarkistavat onko tuote, jonka ostoa he harkitsevat, mukana valikoimassa.

Hinnoittelu

Jokaisesta mukaan haettavasta tuotteesta tai palvelusta maksetaan hakumaksu, joka kattaa hakemusprosessin sekä tuotteesta tehtävän vastuullisuuskuvauksen. Mikäli tuote hyväksytään Vastuullisuuspaneelissa mukaan vastuulliseen valikoimaan, sisältyy ensimmäinen vuosi sivustolla hintaan. Jatkossa tuotesivusta maksetaan vuosittain tuotekohtainen palvelumaksu.

Kysy hinnoittelusta sekä muista palveluistamme Annukka Lehtoseltaannukka@ostavastuullisesti.fi

Toimi näin

  1. Valitse tuotteet tai palvelut, jotka haluaisit mukaan Ostavastuullisesti.fi -palveluun. Sivustolle voi hakea mukaan yksittäisellä tuotteella, tuotesarjalla, palvelulla tai ratkaisulla. Katso esimerkkejä valikoimasta.
  2. Toimita meille tiedot valitsemistasi tuotteista tai palveluista osoitteeseen annukka@ostavastuullisesti.fi​ tai täytä tiedot suoraan hakulomakkeelle. Tarvittaessa koostamme hakemuksen toimittamienne tietojen perusteella.
  3. Kun kaikki tiedot ovat kasassa, hakemus käsitellään seuraavassa Vastuullisuuspaneelin kokouksessa. Hakemuksen tietoja käytetään myös pohjana tuotteesta tai palvelusta sivustoa varten laadittavalle vastuullisuuskuvaukselle.
  4. Mikäli tuote tai palvelu hyväksytään mukaan, se saa oman tuotesivun Ostavastuullisesti.fi -palveluun vuoden ajaksi. Jos hakemus ei mene läpi tai paneeli kaipaa lisätietoja, olemme teihin yhteydessä ja saatte myös tietoonne paneelin kommentit. Kuratointiprosessin tulokset käsitellään aina luottamuksellisesti yhdessä asiakkaan kanssa.

Lisätietoja palvelusta sekä kuratointiprosessista:

Annukka Lehtonen
annukka@ostavastuullisesti.fi
+358 407 382 359

Katso mediakortti

Vastuullisuuspaneelin tarkastelu

Vastuullisuuspaneeli punnitsee jokaisen mukaan haettavan tuotteen tai palvelun kohdalla, mahdollistaako se kestävää elämää ja onko se kestävämpi valinta suhteessa verrokkeihin saman tuotekategorian tai tarpeen osalta. 

Paneeli huomioi kuratoidessaan muun muassa seuraavat näkökulmat:

Ihmisoikeuksien totetutuminen

Ilmastonmuutoksen torjunta

Ympäristöjalanjäljen vähentäminen

Työntekijöiden oikeuksien kunnioittaminen

Hyvän liiketoimintaetiikan noudattaminen

Kotimaisuus / lähituotanto

Kuratointi tehdään vuosittain uudestaan, jotta valikoima pysyy ajankohtaisena ja huomioi myös vastuullisuuden kehityksen markkinassa.

Tavoitteenamme on koota y​hteen ihmiset, jotka haluavat elää kestävämmin sekä yritykset, joilla on vastuullisesti tuotettuja tuotteita tai palveluita. Yhdessä voimme luoda kestävämpää tapaa kuluttaa ja vaikuttaa tekemiemme valintojen kautta positiivisesti niin ilmastoon, ympäristöön kuin sosiaalisen vastuun toteutumiseen!

Lue lisää Vastuullisuuspaneelin tarkastelusta

Hei yrittäjä!

Haluaisitko tavoittaa kestävistä elämäntavoista kiinnostuneita kuluttajia? Onko sinulla vastuullisia tuotteita tai palveluita, jotka voisivat sopia mukaan Ostavastuullisesti.fi -sivustolle?

Etsimme jatkuvasti uusia kestäviä tuotteita valikoimaamme, jotta kävijämme löytävät vastuulliset vaihtoehdot erilaisiin arjen tarpeisiinsa.

Tuotteella tai palvelulla voi olla esimerkiksi yksi tai useampi seuraavista vastuullisuusominaisuuksista:

  • ratkaisee jonkin arjen tarpeen muita markkinoilla olevia vastaavia kestävämmin
  • on kotimainen tai lähituotantoa
  • hyödyntää kierrätysmateriaaleja tai muun tuotannon hukkavirtoja
  • tuotannossa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan
  • korvaa kertakäyttötuotteita
  • on tehty vastuullisista raaka-aineista tai materiaaleista

Jätä hakemus niin viemme tuotteesi Vastuullisuuspaneelin arvioitavaksi ja saat alan asiantuntijoiden arvion siitä, onko tuotteesi tai palvelusi kestävämpi valinta. Tarvittaessa tuemme hakemusprosessissa, jotta kaikki tuotteen kannalta olennaiset vastuullisuusominaisuudet tulevat huomoiduksi.