Tee oma kestävän kuluttamisen lupauksesi ja voita yhteiskäyttöveneet koko veneilykaudeksi!

Miten mukaan?

Ostavastuullisesti.fi on palvelu heille, jotka haluavat tehdä kestävämpiä valintoja arjessaan. Tarjoamme tietoa ja inspiraatiota sekä esittelemme kuratoidun valikoiman vastuullisia tuotteita ja palveluita, joiden avulla kävijät voivat päivittää omia kulutustottumuksiaan kestävämmiksi. 

Yrityksille palvelu on mahdollisuus tavoittaa kestävistä elämäntavoista kiinnostuneet kuluttajat ja kertoa, mikä tekee heidän tuotteestaan tai palvelustaan kestävämmän valinnan. Kaikki sivustolle tulevat tuotteet hyväksyy mukaan kestävän tuotannon ja kulutuksen pitkän linjan asiantuntijoista koostuva riippumaton Vastuullisuuspaneeli.

Haluamme tarjota monipuolisesti ratkaisuja arjen tarpeisiin elämän eri osa-alueilla. Sen vuoksi sivustolle kuratoidaan nimenomaan tuotteita ja palveluita eli juuri sitä valikoimaa, jonka joukosta päivittäisiä valintoja tehdään. Sivustolle voi hakea mukaan yksittäisellä tuotteella, tuotesarjalla, palvelulla tai ratkaisulla.

Vastuullisuuspaneeli punnitsee jokaisen mukaan haettavan tuotteen tai palvelun kohdalla, mahdollistaako se kestävää elämää ja onko se kestävämpi valinta suhteessa verrokkeihin saman tuotekategorian tai tarpeen osalta. 

Paneeli huomioi kuratoidessaan muun muassa seuraavat näkökulmat:

Ihmisoikeuksien totetutuminen

Ilmastonmuutoksen torjunta

Ympäristöjalanjäljen vähentäminen

Työntekijöiden oikeuksien kunnioittaminen

Hyvän liiketoimintaetiikan noudattaminen

Kotimaisuus / lähituotanto

Näin haet tuotetta tai palvelua mukaan

  1. Toimita meille tiedot niistä tuotteista tai palveluista, jotka haluisit mukaan Ostavastuullisesti.fi -sivustolle. Voit olla yhteydessä Annukka Lehtoseen, annukka@ostavastuullisesti.fi​ tai täyttää tuotteiden tai palveluiden tiedot suoraan hakulomakkeelle t​äällä​.
  2. Infinen vastuullisuusmuotoilija tekee toimittamienne tietojen perusteella kuratointihakemuksen Vastuullisuuspaneelia varten. Pyydämme tarvittaessa lisätietoja, jotta hakemukseen saadaan kaikki tuotteen tai palvelun olennaiset vastuullisuusominaisuudet. Hakemuksen tietoja käytetään myös pohjana tuotteesta tai palvelusta sivustoa varten laadittavalle vastuullisuuskuvaukselle.
  3. Mikäli tuote tai palvelu hyväksytään mukaan, se saa oman tuotesivun Ostavastuullisesti.fi -palveluun vuoden ajaksi. Jos hakemus ei mene läpi tai paneeli kaipaa lisätietoja, olemme teihin yhteydessä ja saatte myös tietoonne paneelin kommentit. Kuratointiprosessin tulokset käsitellään aina luottamuksellisesti yhdessä asiakkaan kanssa.

Palvelun hinta on 350 euroa + alv per tuote tai palvelu. Hinta sisältää s​isältää hakemuksen kuratointia varten sekä Vastuullisuuspaneelin kommentteihin ja hakemukseen perustuvan vastuullisuuskuvauksen.

Kuratointi tehdään vuosittain uudestaan, jotta valikoima pysyy ajankohtaisena ja huomioi myös vastuullisuuden kehityksen markkinassa.

Tavoitteenamme on koota y​hteen ihmiset, jotka haluavat elää kestävämmin sekä yritykset, joilla on vastuullisesti tuotettuja tuotteita tai palveluita. Yhdessä voimme luoda kestävämpää tapaa kuluttaa ja vaikuttaa tekemiemme valintojen kautta positiivisesti niin ilmastoon, ympäristöön kuin sosiaalisen vastuun toteutumiseen!

Lisätietoja palvelusta sekä kuratointiprosessista:

Annukka Lehtonen
annukka@ostavastuullisesti.fi
+358 407 382 359