Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voittajat on valittu!

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Paula Tanninen lupaa…

…tehdä entistä vastuullisempia valintoja kulutuspäätöksissään ja harkita ostopäätöksiään entistä tarkempaan. Hän pyrkii hankkimaan tavaroita enemmän käytettynä ja suosia kotimaisia yrityksiä. Paula lupaa tehdä vastuullisia valintoja myös ruokaostoksilla ja lisätä kasvisruokien osuutta päivittäisessä ruoanlaitossa sekä valitsemaan kotimaisia ja luomutuotteita aina kun voi. Paula lupaa myös edistää vastuullisen kuluttamisen sanomaa Jalanjälkiä -blogissaan ja somekanavissaan.

Kun 10 000 lukijan tavoitteeni tulee täyteen, osallistun sillä hetkellä ajankohtaiseen kehitysyhteistyö- tai ympäristöhankkeeseen. 

Paula Tanninen on bloggaaja ja idealistinen realisti jolla voi joskus olla pää pilvissä, mutta jalat tukevasti maassa. Juuret maalla, mutta elämä kaupungissa. Sieltä jostain välimaastosta katselee maailmaa.. 

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Emilia Lakka lupaa…

…jatkossakin liikkua paikasta toiseen henkilöauton sijaan kävellen tai julkisella liikenteellä, jakaa kestävyysteemoihin liittyvää materiaalia sosiaalisessa mediassa sekä syödä kasvispainotteisesti. Kierrättäminen, paikallisten vastuullisten pienyrittäjien tukeminen ja uusiutuvan energian sähköntuottajan valitseminen ovat asioita, joista Emilia sitoutuu jatkossa pitämään kovempaa ääntä myös julkisesti. Tartuttamalla kestävyyden ilosanomaa myös muihin Emilia pystyy vahvistamaan myös omien kestävien valintojensa vaikuttavuutta. 

Emilia Lakka on jyväskyläläinen yleisen historian väitöskirjatutkija, joka haluaa tehdä oman osansa kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi. Rakkautena järvimaisemat, kissat ja syvälliset yhteiskunnalliset keskustelut. 

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Outi Mäenpää lupaa…

…edelleen kierrättää jätteensä, sekä ostaa vaatteensa ja huonekalunsa käytettynä, kierrätettynä uusiotuotteena, tai kunnostettuna aina kun mahdollista. Outi jatkaa luomutuotteiden ostoa, ei syö lihaa, eikä osta tuotteita, jotka ovat aiheuttaneet eläimille tuskaa ja kärsimystä.

Kun 192 500 lupaajan tavoite täyttyy, Outi iloitsee siitä suuresti, sillä
se vahvistaa hänen luottamustaan tulevaisuuteen.

Outi on näyttelijä, TeM, sekä Easel Coach-työnohjaaja. Hän on
näyttelijän työn ohessa kouluttanut rakentavaa vuorovaikutusta ja
viestintää yli 25 vuotta. Hän on myös Improvisaatioteatteri Stella
Polariksen perustatajäsen. Hän on nähnyt vuosien saatossa miten oman
viestinnän haltuun otto ja kehittäminen on yksi suurimpia tekoja itselle
ja toisille hyvinvoinnnin kannalta. Sama koskee hänestä myös Minä
lupaan -kampanjaa; sen avulla ekologisesti kestävistä valinnoista tulee
hitaasti mutta varmasti uusi normaali ja se tekee hyvää kaikille ja
kaikelle.

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Sirkku Ingervo lupaa…

… ostaa luomua ja lähiruokaa, käyttää vaatteita mahdollisimman pitkään ja ostaa kierrätettyä mahdollisimman paljon. Hän aikoo edistää kaikin käytössänsä olevin keinoin aurinkopaneeleiden lisääntymistä Jyväskylässä ja uusiutuvaa energiaa muutenkin. Sirkku kävelee ja kulkee julkisilla.

Kun 20 000 lupausta tulee täyteen, Sirkku ostaa koulussa oppilailleni luomuherkkuja lähikaupasta!

Sirkku on luova ja rohkea erityisope ja opo. Hänen elämäntehtävänsä on estää lasten ja nuorten syrjäytyminen.

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Timo Ekegren lupaa…

…kasvattaa marjoja, kompostoida risut ja lehdet sekä lajitella jätteet, vaikka yksin omakotitalossa. Hän lupaa myös käyttää kierrätyshuonekaluja. Kun kampanja on tavoittanut 192 500 lupaajaa, Timo lupaa luopua kokonaan punaisen lihan syönnistä (koiriaan lukuunottamatta).

Timo Ekegren on yksinäinen koirien kanssa elävä eläkeläinen. Yhdessä he käyttävät hylättyjä sohvia esimerkiksi. Eläessään Timo (69v) ei ole matkustanut lentokoneella eikä muutenkaan matkustele koirien takia.

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Kai Backman lupaa…

…ostaa ja kierrättää kaikki tarvitsemansa esineet, tavarat, vaatteet ja niin edelleen. Kai Backman lupaa, kun kampanjassa on mukana 15 000 lupaajaa, luopua kaikista tarpeettomista tavaroista ja lahjoittaa ne niitä tarvitseville. Kun kampanjassa on 30 000 lupaajaa mukana, hän lupaa kävellä vuodessa vähintään 700 kilometriä, ja poimia maasta kaikki näkemänsä kalja-ja muut tölkit kierrätettäväksi. 

Kai Backman on 61-vuotias, eläkeellä oleva ylipostimies yp. Kai on toiminut Helsingin Vasemmiston piirihallituksen jäsenenä vuosina 2017 ja 2019 ja on nyt Vasemmistoklubin johtokunnan jäsenenä sekä jäsenenä Vasemmistoliiton eläinpoliittisessa työryhmässä. Hän on Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varajäsen. ”Hyväntahtoisuus on velvollisuus!”

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Esko Virri lupaa…

…ottaa huomioon kulutuspäätöksissään kestävät ratkaisut, eikä osta vain halvinta. Hän uskoo, että kotimaisesta laadukkaasta tuotteesta kannattaa maksaa enemmän! Esko lupaa taittaa vuonna 2021 kaikki alle 3 kilometrin matkat kävellen ja pidemmillä matkoilla käyttää joukkoliikennettä jos se on mahdollista. 

Esko Virri on pokerinpelaaja ja gradua vaille valmis maisteri, joka pyrkii vaikuttamaan yhteisiin asioihin tulevissa kuntavaaleissa Espoossa.

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Camilla Rissa lupaa…

… omalla esimerkillään innostaa, kannustaa ja auttaa muita näkemään vastuullisempien valintojen helppouden ja mahdollisuudet. Camilla uskoo positiiviseen kannustamiseen kestävän kehityksen valintoja tehtäessä ja että Suomi saadaan talousnousuun kotimaisuutta ja lähipalveluita suosimalla. 

Kun 192 500 lupausta tulee täyteen, Camilla Rissa lupaa istuttaa 100 uutta puuta.

Camilla Rissa on KD:n sitoutumaton ehdokas Helsingin kunnallisvaltuutetuksi. Camilla on myös Sitoutumaton Vaikuttaja ry:n perustajajäsen talous- ja oikeusoppitaustalla. Camilla toimii päätoimisesti talouspäällikkönä ja opiskelee parhaillaan sivutoimiseksi tekniseksi isännöitsijäksi.

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Sini Eronen lupaa…

…jatkossakin kierrättää roskat niin yrityksessä, kuin omassa taloudessa. Sini ostaa edelleen suurimman osan vaatteista ja huonekaluista second handina, uusiotuotteena tai kunnostettuna. Sinin yrityksessä Design Sinivuokko jatketaan edelleen kierrätysmateriaalien käyttöä tuotteissa ja hän suosittelee niitä myös asiakkaille. Sini lupaa ettei roskaa luontoa ja pyrkii nostamaan roskia luonnosta pois roskikseen. 

Kun 1 0000 lupaajaa on mukana kampanjassa, Sini lupaa järjestää varainkeruun luonnonsuojeluliitolle osana yrityksen Sinivuokko vuosittaista hyväntekeväisyyskeräystä sekä ostaa lisää ikimetsää.

Sini Eronen on yrityksen Design Sinivuokko perustaja, ompelija, suunnittelija ja omistaja.

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Jessi Jokelainen lupaa…

… kiinnittää huomiota tekemiinsä ruokavalintoihin eettisyyden ja ekologisuuden näkökulmasta.

Jessin tavoitteena on päästä kokonaan eroon punaisen lihan ostamisesta vuoden 2021 aikana.

Jessi Jokelainen on oululainen filosofian maisteri ja äidinkielen opettaja. Hän on kiinnostunut koulutuksesta, kulttuurista ja ihmisyydestä.

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Minna Sumelius lupaa…

… taittaa kaikki arkimatkansa polkupyörällä ja julkisilla kulkuneuvoilla. Hän välttää turhaa kuluttamista, suosii kasvisruokaa ja harjoittaa kierrätystä kaikessa mahdollisessa. Lisäksi hän lupaa tehdä sellaista politiikkaa ja kansalaisaktivismia, jolla vähennetään ja tehdään eettisemmäksi julkista kulutusta.

Kun kampanja on hankkinut 50 000 kannattajaa, hän hankkii palan ikimetsää.

Minna Sumelius on 41-vuotias turkulainen kuntavaaliehdokas, Vasemmistonaisten varapuhenainen, yhteisöpedagogi, kirjoittaja, aktivisti ja feministi. 

Kategoriat
Henkilölupaukset Kestävän kuluttamisen lupaukset

Pirita Hakomäki lupaa…

…jatkossakin ostaa käytettynä niin vaatteet, kodinkoneet, huonekalut kuin muutkin tavarat joille tarve tulee. Pirita lupaa kierrättää eteenpäin itselleen tarpeettomat. Hän jatkaa myös hävikkiruuan jakamista vähävaraisille.

Kun 10 000 lupaajaa on saatu mukaan kampanjaan, Pirita lupaa järjestää hyväntekeväisyyskirppiksen. Tuotto käytetään Vaasan lähimmäisyhdistyksen hyväksi.

Pirita on neljän lapsen äiti. Hän työskentelee Mustasaaren suomalaisella seurakunnalla lapsi- ja perhetyöntekijänä. Piritan sydämellä on aina ollut auttaa vähävaraisia sekä hädässä olevia ja hän onkin jo vuosia toiminut Vaasan lähimmäisyhdistyksessä.