Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voittajat on valittu!

Joulukuun poiminnat – aineettomat lahjaideat

Joulukuussa panostamme yhdessäoloon, muistamme lähimpiämme ja käännämme katseet kohti uutta vuotta. Jouluvalmistelut ja erityisesti lahjaostokset voivat aiheuttaa myös stressiä – etenkin, kun tavoitteena on kuluttaa mahdollisimman kestävästi. Tavarapaljouden vastapainoksi meidän tiimimme panostaa tänä vuonna aineettomiin lahjoihin, jotka tekevät hyvää saajalleen sekä myös ympäristölle – ehkäpä myös antajalle itselleen tai muille tarvitseville. Poimi alta vinkkimme kevyempään pukinkonttiin!

Parempi vaatekaappi vähemmällä

Löytyykö lähipiiristäsi pukeutumisesta innostuneita tyyliniekkoja? Me olemme innostuneet vaatelainaamoista, joista saa vuokrattua vaatteita ja asusteita joka makuun. Vaatelainaamoja hyödyntämällä omaa vaatekaappiaan ei tarvitse täyttää turhaan harvemmin käyttöön pääsevillä pukimilla, ja samalla voi nauttia täysin erilaisten tyylien kokeilusta ilman huonoa omaatuntoa turhan tavaran syntymisestä. Vuokraaminen on vastuullista, sillä lainaamalla ja yhteiskäytöllä voidaan vähentää tekstiiliteollisuuden liikatuotantoa ja lisätä yksittäisen tuotteen elinkaarenaikaista käyttöä. Valikoimastamme löytyvät Helsingissä, Järvenpäässä, Tampereella ja Turussa toimiva Vaatelainaamo Vaatepuu sekä oululainen Vaatelainaamo Mallaamo

Joululahja luonnolle

Niille, joilla on jo kaikkea tarpeellista, voi olla vaikea keksiä sopivaa lahjaa jouluna. Näissä tilanteissa suosimme lahjoituksia lahjansaajan nimissä! Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäsenyys rahoittaa yhdistyksen konkreettista ympäristöhuoltotyötä Suomen saaristossa, rannoilla ja järvillä.

Arjen helpotusta ja hyvää ruokaa perheellisille

Joulu voi olla myös hankalaa aikaa, etenkin niille, joilla varat ovat tiukilla jo arjen pyörittämisessä. Vähävaraisille perheille joulu voi olla erityisen tukala sesonki, sillä kukapa meistä ei tahtoisi tarjota lapsilleen ikimuistoisia hetkiä, herkullista ruokaa ja lahjan saamisen riemua. Vennerin ruokakonsepti on kotiin toimitettava kasvisruokalaatikko, jonka voi tilata itselle, tuttavalle tai vähävaraiselle lapsiperheelle, jolle Venner sen toimittaa. Laatikossa on raaka-aineet ja reseptit seitsemään lämpimään kasvisateriaan, välipaloja, D-vitamiinia, hedelmiä, oliiviöljyä sekä digitaalinen kasvisruokakurssi. Upea lahjaidea joko kiireisen tuttavaperheen arjen helpotukseksi sekä lahjaksi tuntemattomalle, sitä tarvitsevalle perheelle – myös joulusesongin ulkopuolella.

Matkaelämyksiä arjen keskelle

Yhteinen tekeminen ja kaikenlaiset elämykset ovat oivia lahjaideoita, joista voi muokata helposti saajansa näköisiä. Elokuva-, konsertti- ja teatteriliput sopivat kulttuurinnälkäisille läheisille, sarjakortti joogatunneille tai vaikkapa uimahalliin kelpaavat urheilullisille sukulaisille ja ystäville. Meidän tiimissä haaveillaan rentouttavasta viikonlopusta Nuuksion kansallispuistossa, jossa patikoinnin jälkeen voi majoittua kotoisissa Hawkhill Cottage Resort -hirsihuviloissa, joiden rakennuksessa ja käytössä on huomioitu ympäristö- ja hiilijalanjälki sekä energiatehokkuus. Omatoimimatkailijalle vinkkaamme vastuullisen valikoiman uusimman tulokkaan Retkirentin, joka on retkivarusteiden vuokraus- ja myyntialusta. Kirjoita ystävälle korttiin vaelluskohde, luettele pakkauslista ja lupaus hoitaa varusteiden vuokraus valmiiksi!

Hyvinvointia uutta oppimalla

Mikset tänä vuonna auttaisi lähimmäistä heidän tavoitteessaan oppia uusia taitoja? Kotimainen soitonopetuksen verkkopalvelu Rockway tarjoaa musiikin verkko-opetusta kaikenikäisille tasoon katsomatta. Koska palvelu toimii täysin verkossa, tukee se musiikin harrastusmahdollisuuksien tasavertaisuutta tarjoamalla mahdollisuuden saada tasokasta opetusta ammattiopettajilta olinpaikasta riippumatta. Soiton- tai laulunopetuskurssi voisi olla hyvä lahja esimerkiksi riskiryhmäläiselle, joka ei pääse välttämättä harrastamaan kodin ulkopuolella koronapandemian vuoksi.

Uutta oppia ja hyvinvointia tarjoilevat myös Twistben ihonhoito-oppaat, joista suosittelemme erityisesti Ihonhoito haltuun -verkkovalmennusta. Kyseessä on käytännönläheinen ja tiivis verkkovalmennus, jonka avulla ihonhoitorutiinit saa kerralla toimivaksi. Etenkin näin talvella ihonhoitoon täytyy panostaa tavallista enemmän, ja parhaiten se hoituu tutustumalla oman ihon tarpeisiin syvällisesti. Valmennuksen keskiössä on opastaa valitsemaan juuri oman ihon hoitoon sopivat luonnonkosmetiikkatuotteet. Loistava valinta iho-ongelmien tai pursuilevan kylpyhuonekaapin kanssa kamppailevalle!

Jaa kirjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *