Vuokrahuvilat

Nuuksiossa sijaitsevat vuokrahuvilat

Vastuullisuus

Hawkhill-huvilat ovat kestävämpi valinta, sillä niiden rakennuksessa ja käytössä on huomioitu ympäristö- ja hiilijalanjälki. Lisäksi energiatehokkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Pitkäaikaisia rakennusmateriaaleja

Hawkhill-huvilat sijaitsevat Tervalammella Nuuksion kansallispuiston kupeessa Uudellamaalla. Huvilat on rakennettu massiivihirrestä joka toimii hiilivarastona ja rakennukset on suunniteltu kestämään yli 100 vuotta. Rakennusmateriaaleissa on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöjalanjälkeen. Esimerkiksi betonin sijaan on käytetty luonnonkiveä ja liimapuun sijaan sahatavaraa. Vuonna 2020 Hawkhill on linjannut toteuttavansa tulevat rakennusprojektit oman metsän puista. Mökkien lämmitystä ohjataan tekoälyllä, jolloin esimerkiksi öisin lämpötila saadaan säädettyä matalampaan lämpötilaan ja mikäli huvila on tyhjänä, lämpöä lasketaan 17 asteen säästölämpötilaan. Huviloissa on käytössä sekä maalämpöpumppuja että ilmalämpöpumppuja, jotka pienentävät lämmityksen energiankulutusta.

Kestäviä valintoja 

Sisustuksessa suositaan kotimaista käytettyä designia, jota huolletaan ja verhoillaan tarpeen mukaan. Kertakäyttötuotteita ei käytetä. Kaikki jätteet lajitellaan ja kierrätetään asianmukaisesti. Siivouksessa käytetään vain ympäristömerkittyjä tuotteita ja huoltoajot suoritetaan sähköautoilla. Asiakkaat pääsevät huviloille halutessaan myös julkisilla kulkuneuvoilla ja tulijoille tarjotaan myös sähköauton latausmahdollisuus. Käytettävä sähkö on ydinvoimaa. Huviloiden hiilijalanjälki on laskettu ja aktiivisilla säästötoimenpiteillä sekä maltillisella kompensoinnilla se on saatu nollaan vuonna 2020. Vuonna 2021 tilan omistama Haukansuo ennallistettiin yhdessä Metsähallituksen kanssa.