Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voittajat on valittu!

Kategoriat
Kestävän kuluttamisen lupaukset Yhteisölupaukset

Holmasto lupaa…

… edelleen panostaa käytettyjen jalometalli- ja jalokivikorujen hankkimiseen ja entisöintiin tarjotakseen asiakkailleen monipuolisen valikoiman, josta valita timantti- ja muut arvokoruostokset. Tärkeä tavoite on se, että korujen elinkaari ei koskaan tulisi päätökseensä vaan ne voisivat siirtyä yhdeltä omistajalta seuraavalle. Pitämällä vintage- ja second hand -korujen valikoiman monipuolisena ja huokuttelevana

Holmasto pyrkii siihen, että jokaiselle löytyisi second-hand -vaihtoehto jokaiseen elämän tärkeään hetkeen; merkkipäivälahjoista kihla- ja vihkisormukseen. Holmasto lupaa myös edelleen varmistaa, että kaikki kulta tulee kierrätetyksi tavalla tai toisella, jotta paine uusien tuotteiden sekä uuden kullan louhimiselle pienenisi.

Kannustaakseen muitakin mukaan vastuulliseen kuluttamiseen, Holmasto laatii kaikille avoimen tietopaketin timanttien ja kullan vastuullisuudesta helmikuun 2022 loppuun mennessä!

Holmasto on vuonna 1949 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut vintage- sekä second hand timantti- sekä muihin jalokivikoruihin. Holmaston toiminta jakautuu kolmeen pääryhmään: koru- ja kellomyymälä, kansainväliset numismaattiset huutokaupat sekä rahaliike. Palvelun kulmakiviä ovat eri toimialojen asiantuntijuus ja laadukas asiakaslähtöinen palvelu. Vaihtuvasta valikoimasta löytyy kansainvälisesti tunnettuja ja laadukkaita kello- ja korumerkkejä sekä muita jalokivi- ja jalometallituotteita omaan käyttöön ja lahjaksi. Holmaston koko valikoima löytyy Aleksanterinkadun kivijalkaliikkeestä Helsingistä, minkä lisäksi valikoituja tuotteita on saatavilla verkkokaupassa.

Kategoriat
Kestävän kuluttamisen lupaukset Yhteisölupaukset

Ateljee Salo lupaa…

… jatkossakin käyttää ainoastaan vastuullisesti tuotettua nahkaa, jatkaa tuotteiden valmistamista 100% käsin sekä minimoida ja hyötykäyttää hävikin. Kun 100 000 lupaajaa saadaan täyteen, Ateljee Salo valmistaa mallistoon myös vegaanisen laukun. Ateljee Salo selvittää ja päivittää sivuilleen avoimesti vegaanisen materiaalin valmistustiedot.

Ateljee Salo on Joonas Salon yhden hengen yritys Helsingin Hermannissa. Joonas Salo valmistaa kaikki tuotteet itse käsin ilman elektronisia laitteita. Ateljee Salon laukkujen alkuperä ja valmistus on avointa – kaikki tiedot löytyvät julkisesti Ateljee Salon sivuilta.

Kategoriat
Kestävän kuluttamisen lupaukset Yhteisölupaukset

Kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Vision lupaa…

…puolustaa lasten oikeuksia niin kauan kuin lapset kärsivät olosuhteissa, jotka on mahdollista muuttaa. Järjestö jatkaa työtään köyhyyden poistamiseksi maailmasta, pyrkien näin parantamaan sosiaalista vastuullisuutta yhteiskunnallisella jayksilöllisellä tasolla. Suomen World Visionin työntekijät lupaavat suosia vihreitä valintoja, kierrättää jätteet työpaikalla ja aina mahdollisuuksien mukaan matkustaa työmatkat julkisilla kulkuvälineillä. Suomen World Vision lupaa hankkia 30.12.2021 mennessä 300 uutta kuukausilahjoittajaa, joiden avulla autetaan lapsia katastrofien keskellä, ehkäistään tyttöjen sukuelimien silpomista ja tuetaan ilmastonmuutoksen vastaista työtä mm. edistämällä metsitystä.

Suomen World Vision on yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia. Järjestö suojelee lapsia ja puolustaa heidän oikeuksiaan Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Suomen World Vision tekee myös kestävää, tehokasta ja skaalattavaa metsitystyötä alueilla, joissa lapset kärsivät ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Ilmastonmuutos vaikuttaa muun muassa lasten ruokaturvaan kehitysmaissa. Suomalaisten tuella Suomen World Vision auttaa noin miljoonaa lasta ja aikuista.

Kategoriat
Kestävän kuluttamisen lupaukset Yhteisölupaukset

Koti Puhtaaksi lupaa…

…jatkossakin käyttää ekologisia siivousaineita, kierrättää jätteet, suosia julkista liikennettä työmatkoilla ja pitää muoviroskan määrän mahdollisimman pienenä.

Koti Puhtaaksi lupaa siirtyä käyttämään 100% tuulivoimalla tuotettua sähköä kuluvan vuoden loppuun mennessä – tällä hetkellä käytettävä sähkö on 70-prosenttisesti uusiutuvaa. Jokainen sähköenergiaan käytetty euro sijoitetaan uuden tuulivoiman tuotantoon.

Koti Puhtaaksi Oy on 2011 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut kotisiivouspalveluiden tuottamiseen. Koti Puhtaaksi Oy on valittu Suomen parhaaksi työpaikaksi ja yritys kehittää jatkuvasti kokonaisvastuullisuuttaan. 

Koti Puhtaaksi Facebook
Koti Puhtaaksi Instagra

Kategoriat
Kestävän kuluttamisen lupaukset Yhteisölupaukset

Mjuk lupaa…

…ostaa kaikki omaan toimintaansa vaadittavat laitteet käytettyinä. Mjuk on hankkinut second handina muun maussa studion varusteet ja tiimin työpuhelimet.

Kun 192 500 lupaajaa tulee täyteen, Mjuk lupaa järjestää tempauksen Itämeren suojelutyön näkyvyyden hyväksi!

Mjuk on kotimainen laadukkaiden second hand -kalusteiden markkinapaikka, jossa kiertotalous kohtaa modernin verkkokaupan helppouden. Mjuk on osa riippumattoman Vastuullisuuspaneelin kuratoimaa kestävää valikoimaa.