Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voittajat on valittu!

Valintojemme summa on muutos

Supersankarit pelastavat maailmoja yksin, me muut tarvitsemme toisiamme. Jos käytämme yhteistä tietoa, kun teemme omia valintojamme, on mahdollista saavuttaa joukkovoiman hyöty. Sillä vaikka yhden ihmisen toiminta saattaa vaikuttaa pieneltä, tekee tuo ihminen monta valintaa joka päivä. Ja jos ihmisiä on monta, kasvaa valintojen määrä jo huimasti. Tarvitaan vain pieni ryhmä, itse asiassa vain 3,5 % ihmisistä, jotta muutos saadaan käyntiin. Suomessa se tarkoittaa 192 500 henkilöä, jotka lupaavat sitoutua vastuulliseen kuluttamiseen. Tutkitun tiedon pohjalta tämä riittää kriittisen massan luomiseksi, jotta kestävä tuottaminen muodostuu kannattavaksi tuottajille ja kestävä kuluttaminen vastaavasti kannattavaksi myös suurelle yleisölle.* 

Sinä lupaat valita kestävämpiä tuotteita ja palveluita silloin kun se on mahdollista. Me lupaamme lähettää sinulle tietoa ja tehdä monimutkaisista valinnoista yksinkertaisia. Markkina alkaa muuttua, kun vastuullisten tuotteiden ja palveluiden kysyntä kasvaa ja niiden tarjoamisesta syntyy yrityksille taloudellista hyötyä sekä kilpailuetua. Ostavastuullisesti.fi on ratkaisu yksilöiden ja yrittäjien tahtoon tehdä yhteisiä ratkaisuja maapallon hyväksi.

Valintoja tekevien ihmisten joukko ja heidän tekemiensä valintojen summa, on yhteensä – muutos. Tämä sankaruuden muoto ei vaadi uhrauksia. Liity ratkaisua rakentavien joukkoon ja osoita se julkisella lupauksella.

Liity mukaan

*Lähteet:
BBC: The ’3.5% rule’: How a small minority can change the world
Erica Chenoweth and Maria J. Stephan: Why Civil Resistance Works

Jaa kirjoitus

2 vastausta aiheeseen “Valintojemme summa on muutos”

Olisipa kiva saada fodmap-ruoista vastuullisuuslista, joka helpottaisi valintoja ruokakaupassa. Itselläni on IBS, ja fodmap-ruokavalio on ainoa tilannettani helpottava asia. Maassamme on monia (minä mukaan lukien), jotka eivät voi syödä esimerkiksi seitania, soijarouhetta tai palkokasviproteiineja, mutta kala, kana ja kananmunat sen sijaan ovat sopivia proteiininlähteitä. Itseäni mietityttää myös hiilihydraattilähteet.

Erittäin hyvä näkökulma ja kiitos sen tuomisesta esiin Minna! Tämä täytyy ottaa tarkastelun alle ja katsoa jos saisimme tuotua ideoita. Oletko löytänyt itse joitain vastuullisia ruokatuotteita tai tuottajia, jotka tarjoavat ratkaisuja fodmap-ruokavalioon? Voisimme olla yhteydessä ja ehdottaa heille kuratointiin hakemista! Terkuin Elina / Ostavastuullisesti.fi-tiimiläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *