Kotimaisuus on askel kestävämpään suuntaan

Kuvassa myyjä ojentaa asiakkaalle ostoskassia hymyillen

Kotimaisten tuotteiden ja palveluiden ostaminen on vastuullisuusteko, sillä se luo lisää työpaikkoja, lisää verotuloja ja kasvattaa siis lopulta kansalaisten hyvinvointia. Kaikki tämä ylläpitää yhteiskuntarauhaa ja -rakenteita sekä kestävää taloutta.

Yhdessä Babler Median kanssa marraskuussa tekemässämme kyselytutkimuksessa jopa 71 % vastanneista nosti kotimaisuuden ja lähituotannon tukemisen esiin sellaisena vastuullisuuden osa-alueena, johon haluaa omilla kulutusvalinnoillaan vaikuttaa.

Kotimaisen ja lähituotannon voimakkaaseen arvostukseen liittyy tällä hetkellä keskeisesti vallitseva pandemiatilanne. 77 % kyselyyn vastanneista kertoi valinneensa korona-aikana aiempaa enemmän kotimaisia tuotteita.

Valitsemalla kotimaista voi vaikuttaa samalla myös muihin vastuullisuuden osa-alueisiin. Kotimaassa valmistettujen tuotteiden osalta esimerkiksi ihmisoikeudet sekä työntekijöiden oikeudet ovat pääsääntöisesti kunnossa.

Tänään 4.12. vietetään Suomalaisen työn liiton Osta työtä Suomeen -päivää, jonka tarkoituksena on muistuttaa kuluttajia suomalaisen työn tärkeydestä ja kotimaisten tuotteiden ja palveluiden valinnan vaikutuksista työllisyyteen, tuotantoon ja yrittäjyyteen.

Kotimaisia tuotteita ja palveluita löydät myös sivustoltamme – tutustu vastuulliseen valikoimaan >

 

Lisätietoa kuluttajatutkimuksestamme löydät artikkelista ”Kuluttaja tarvitsee apua vastuullisuusviidakossa”

Lue lisää Osta työtä Suomeen -päivästä ja osallistu tapahtumaan Facebookissa

 

Ostavastuullisesti.fi -toimitus

Jaa kirjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.