Tee oma kestävän kuluttamisen lupauksesi!

Susanna Saikkonen lupaa…

…kuluttaa entistäkin vastuullisemmin ja etenkin lomareissujen kohdalla miettiä aina lähimatkailuvaihtoehtoja ensin.

Susanna Saikkonen on Joosuanpuu Oy:n toimitusjohtaja ja yritysvastuukonsultti. Hän tuntee vastuullisuuskysymykset sekä liiketoiminnan että kansalaisyhteiskunnan näkökulmasta ja on perehtynyt erityisesti sosiaalisen vastuun kysymyksiin sekä yritysvastuun strategioihin.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
mukana #ostavastuullisesti lupauksessa

Juha Ruusuvuori lupaa…

…Jatkaa särjen ja lahnan nostamista verkoilla keväisin, vaikka niitä tulee välillä paljon ahvenverkkoihin. Niitä voi kuivata saunan seinustalla ja niistä saa oivaa uunisäilykettä lasipurkkehin umpioimalla.

Lue lupaus »
Aleksi Pahkala

Aleksi Pahkala lupaa…

… jatkossa miettiä yhä enemmän oman perheen ja yrityksen valintoja sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän kehityksen kannalta. Omalla toiminnallaan ja esimerkillään Aleksi haluaa myös innostaa, kannustaa ja auttaa muita näkemään vastuullisempien valintojen helppouden ja toisaalta sen tuomat mahdollisuudet, mutta myös ymmärtämään vastuullisuuden välttämättömyyden osana kaikkea.

Kun kampanjan kulutuslupausten määrä ylittää 192 500, lupaa Aleksi juosta ensimmäisen maratoninsa pitkin Helsingin rantoja.”

Lue lupaus »

Thomas Berglund lupaa…

…jatkaa lähipalveluiden käyttämistä niin paljon kuin mahdollista. Thomas on paikallisen kiertotalouden suuri ystävä. Hän käyttää ostovoimaansa kotimaisiin tuotteisiin paikallisesti sekä ympäri Suomen ja näin mahdollistaa rahakierron takaisin päin pystyen jatkossakin työllistämään alojensa ammattilaisia. Thomaksella on itselläänkin kotona paikallisin voimin asennettuna vastullisuuden esikuva Puustelli Miinus keittiö, joka on myös kehitetty Suomessa.

Kun tavoite 192 500 lupauksesta tulee täyteen, Thomas vie koko henkilökuntansa paikalliseen ravintolaan nauttimaan lähituotetusta ruuasta. Ilta kruunataan saunomalla ja avantouimalla. Thomas lupaa myös somettaa ja valistaa asiakkaita entistä enemmän.

Lue lupaus »

Tiina Mikkonen lupaa…

…keskittyä muuttamaan omaa kulutussuhdettaan vähentämällä ostosten määrää ja tarkastelemalla kulutustaan kriittisesti. Hän lupaa käyttää enemmän lainaus- ja korjauspalveluita, jotta ostosten määrä vähenisi ja jo ostettujen tavaroiden ikä pitenisi. Lisäksi hän peräänkuuluttaa yrityksiltä vastuullisuutta ja kannustaa niitä parantamaan toimintaansa antaen esimerkiksi enemmän kuluttajille tietoa.

Lue lupaus »

Miia Kainu lupaa…

…jatkaa kriittistä suhtautumistaan uuden ostamiseen ja mielihyvän hakemiseen materiaalin hankkimisen kautta. Miia pyrkii ostamaan käytettyjä vaatteita, huonekaluja ja materiaaleja käsityöharrastamiseen. Hän paikkaa, parsii ja muokkaa vanhasta uutta. Kun tavoite on täynnä, Miia on onnellinen!

Lue lupaus »

Olli Autio lupaa…

syödä paljon kasviksia ja kalaa ja suosia kotimaisia kasviksia sekä WWF:n vihreällä listalla olevaa kalaa. Hän lupaa myös kulkea polkupyörällä ja ajaa kotimaisella biokaasulla.
Olli käyttää kaikki vaateet ihan loppuun ja tarvittaessa parsii ja korjaa niitä. Olli vaikuttaa rehtorin työssään ja luottamustoimissaan siihen, että tieto ympäristöasioista leviää lähipiiriin.

Lue lupaus »

Anssi Mikola lupaa…

…vähentää lentämistä pitämällä kaikki mahdolliset kokoukset etänä. Kun tavoite 192.500 on täynnä, lupaa vähentää punaisen lihan syömisen alle puoleen nykyisestä.

Lue lupaus »

Mikko Järveläinen lupaa…

…istuttaa 10 000 puuta seuraavan viiden vuoden aikana yritysten ja organisaatioiden hiilijalanjäljen neutralimisoimiseksi, sekä 100 puuta vuosittain oman perheen ja henkilökohtaisen hiilijalanjäljen kompensoimiseksi.

Lue lupaus »

Nella Suurhasko lupaa…

…jatkaa vegaanista elämäntapaa, jonka moottoreina toimivat ekologiset ja eettiset syyt. Nella lupaa pienentää perheen ruokahävikkiä entisestään ja olla hamstraamatta ruokaa varastoon. Vaateostoksilla Nella lupaa kiinnittää enemmän huomiota vaatteiden vastuullisuuteen. Nella lupaa myös kokeilla ostopäiväkirjan pitämistä sekä jatkaa lajittelua ja kierrätystä yhtä ahkerasti kuin ennenkin. Kun 192.500 lupaustavoite tulee täyteen, Nella lupaa osallistua yhteen valitsemaansa luonnonsuojeluprojektiin.

Lue lupaus »