Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voittajat on valittu!

Mirjami Lehikoinen lupaa…

…että en osta tulevaan kotiini yhtään huonekalua tai käyttötavaraa uutena ja käytettyjäkin harkiten. Lupaan myös edistää sitä, että uudessa kaupunginosassani, Pohjois-Pasilan Postipuistossa, huomioidaan vastuullisuus kaikin mahdollisin tavoin. Hän lupaa myös jatkaa arjen työtä ja vaikuttamista kestävän pedagogiikan ja oppimisen edistämiseksi. Kun kampanjan 192 500 vastuullisuuslupauksen tavoite täyttyy, hän lupaa tehdä ostavastuullisesti.fi-sivustolle toisen asteen oppilaitossetin, joka helpottaa sivuston hyödyntämistä kuluttaja- ja vastuullisuuskasvatuksessa.

Mirjami Lehikoinen on ympäristökasvattaja ja ammatillinen erityisopettaja Perho Liiketalousopistossa. Hän edistää kestävän kehityksen pedagogiikkaa kirjoittamalla, puhumalla ja tekemällä oppimateriaalia kestävästä kehityksestä. Mirjami pyytää anteeksi tulevaisuuden nuorilta, että toimimme liian myöhään. Hän uskoo paitsi yksilötason muutokseen, mutta vaatii myös merkittäviä muutoksia päättäjiltä. Kestävä kehitys pitää saada voimakkaammin mukaan opetuksen perusteisiin ja osaksi kaikkien oppilaitosten arkea.

mukana #ostavastuullisesti lupauksessa

Paula Tanninen lupaa…

…tehdä entistä vastuullisempia valintoja kulutuspäätöksissään ja harkita ostopäätöksiään entistä tarkempaan. Hän pyrkii hankkimaan tavaroita enemmän käytettynä ja suosia kotimaisia yrityksiä. Paula lupaa tehdä vastuullisia valintoja myös ruokaostoksilla ja lisätä kasvisruokien osuutta päivittäisessä ruoanlaitossa sekä valitsemaan kotimaisia ja luomutuotteita aina kun voi.

Lue lupaus »

Holmasto lupaa…

…  edelleen panostaa käytettyjen jalometalli- ja jalokivikorujen hankkimiseen ja entisöintiin tarjotakseen asiakkailleen monipuolisen valikoiman, josta valita timantti- ja muut arvokoruostokset. Tärkeä tavoite on se, että korujen elinkaari ei koskaan tulisi päätökseensä vaan ne voisivat siirtyä yhdeltä omistajalta seuraavalle. Pitämällä vintage- ja second hand -korujen valikoiman monipuolisena ja huokuttelevana Holmasto pyrkii siihen, että jokaiselle löytyisi second-hand -vaihtoehto jokaiseen elämän tärkeään hetkeen; merkkipäivälahjoista kihla- ja vihkisormukseen. Holmasto lupaa myös edelleen varmistaa, että kaikki kulta tulee kierrätetyksi tavalla tai toisella, jotta paine uusien tuotteiden sekä uuden kullan louhimiselle pienenisi. Kannustaakseen muitakin mukaan vastuulliseen kuluttamiseen, Holmasto laatii kaikille avoimen tietopaketin timanttien ja kullan vastuullisuudesta helmikuun 2022 loppuun mennessä!

Lue lupaus »

Emilia Lakka lupaa…

…jatkossakin liikkua paikasta toiseen henkilöauton sijaan kävellen tai julkisella liikenteellä, jakaa kestävyysteemoihin liittyvää materiaalia sosiaalisessa mediassa sekä syödä kasvispainotteisesti. Kierrättäminen, paikallisten vastuullisten pienyrittäjien tukeminen ja uusiutuvan energian sähköntuottajan valitseminen ovat asioita, joista Emilia sitoutuu jatkossa pitämään kovempaa ääntä myös julkisesti. Tartuttamalla kestävyyden ilosanomaa myös muihin Emilia pystyy vahvistamaan myös omien kestävien valintojensa vaikuttavuutta.

Lue lupaus »

Outi Mäenpää lupaa…

Outi Mäenpää lupaa edelleen kierrättää jätteensä, sekä ostaa vaatteensa ja huonekalunsa käytettynä, kierrätettynä uusiotuotteena, tai kunnostettuna aina kun mahdollista. Outi jatkaa luomutuotteiden ostoa, ei syö lihaa, eikä osta tuotteita, jotka ovat aiheuttaneet eläimille tuskaa ja kärsimystä.

Kun 192 500 lupaajan tavoite täyttyy, Outi iloitsee siitä suuresti, sillä se vahvistaa hänen luottamustaan tulevaisuuteen.

Lue lupaus »

Ateljee Salo lupaa…

… jatkossakin käyttää ainoastaan vastuullisesti tuotettua nahkaa, jatkaa tuotteiden valmistamista 100% käsin sekä minimoida ja hyötykäyttää hävikin. Kun 100 000 lupaajaa saadaan täyteen, Ateljee Salo valmistaa mallistoon myös vegaanisen laukun. Ateljee Salo selvittää ja päivittää sivuilleen avoimesti vegaanisen materiaalin valmistustiedot.

Lue lupaus »

Kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Vision lupaa…

…puolustaa lasten oikeuksia niin kauan kuin lapset kärsivät olosuhteissa, jotka on mahdollista muuttaa. Järjestö jatkaa työtään köyhyyden poistamiseksi maailmasta, pyrkien näin parantamaan sosiaalista vastuullisuutta yhteiskunnallisella jayksilöllisellä tasolla. Suomen World Visionin työntekijät lupaavat suosia vihreitä valintoja, kierrättää jätteet työpaikalla ja aina mahdollisuuksien mukaan matkustaa työmatkat julkisilla kulkuvälineillä. Suomen World Vision lupaa hankkia 30.12.2021 mennessä 300 uutta kuukausilahjoittajaa, joiden avulla autetaan lapsia katastrofien keskellä, ehkäistään tyttöjen sukuelimien silpomista ja tuetaan ilmastonmuutoksen vastaista työtä mm. edistämällä metsitystä.

Lue lupaus »

Sirkku Ingervo lupaa…

…ostaa luomua ja lähiruokaa, käyttää vaatteita mahdollisimman pitkään ja ostaa kierrätettyä mahdollisimman paljon. Hän aikoo edistää kaikin käytössänsä olevin keinoin aurinkopaneeleiden lisääntymistä Jyväskylässä ja uusiutuvaa energiaa muutenkin. Sirkku kävelee ja kulkee julkisilla.

Kun 20 000 lupausta tulee täyteen, Sirkku ostaa koulussa oppilailleni luomuherkkuja lähikaupasta!

Lue lupaus »

Timo Ekegren lupaa…

…kasvattaa marjoja, kompostoida risut ja lehdet sekä lajitella jätteet, vaikka yksin omakotitalossa. Hän lupaa myös käyttää kierrätyshuonekaluja. Kun kampanja on tavoittanut 192 500 lupaajaa, Timo lupaa luopua kokonaan punaisen lihan syönnistä (koiriaan lukuunottamatta).

Lue lupaus »

Kai Backman lupaa…

… ostaa ja kierrättää kaikki tarvitsemansa esineet, tavarat, vaatteet ja niin edelleen. Kai Backman lupaa, kun kampanjassa on mukana 15 000 lupaajaa, luopua kaikista tarpeettomista tavaroista ja lahjoittaa ne niitä tarvitseville. Kun kampanjassa on 30 000 lupaajaa mukana, hän lupaa kävellä vuodessa vähintään 700 kilometriä, ja poimia maasta kaikki näkemänsä kalja-ja muut tölkit kierrätettäväksi.

Lue lupaus »

Esko Virri lupaa…

…ottaa huomioon kulutuspäätöksissään kestävät ratkaisut, eikä osta vain halvinta. Hän uskoo, että kotimaisesta laadukkaasta tuotteesta kannattaa maksaa enemmän! Esko lupaa taittaa vuonna 2021 kaikki alle 3 kilometrin matkat kävellen ja pidemmillä matkoilla käyttää joukkoliikennettä jos se on mahdollista.

Lue lupaus »

Camilla Rissa lupaa…

…Camilla Rissa lupaa omalla esimerkillään innostaa, kannustaa ja auttaa muita näkemään vastuullisempien valintojen helppouden ja mahdollisuudet. Camilla uskoo positiiviseen kannustamiseen kestävän kehityksen valintoja tehtäessä ja että Suomi saadaan talousnousuun kotimaisuutta ja lähipalveluita suosimalla. Kun 192 500 lupausta tulee täyteen, Camilla Rissa lupaa istuttaa 100 uutta puuta.

Lue lupaus »

Sini Eronen lupaa…

…jatkossakin kierrättää roskat niin yrityksessä, kuin omassa taloudessa. Sini ostaa edelleen suurimman osan vaatteista ja huonekaluista second handina, uusiotuotteena tai kunnostettuna. Sinin yrityksessä Design Sinivuokko jatketaan edelleen kierrätysmateriaalien käyttöä tuotteissa ja hän suosittelee niitä myös asiakkaille. Sini lupaa ettei roskaa luontoa ja pyrkii nostamaan roskia luonnosta pois roskikseen. Kun 1 0000 lupaajaa on mukana kampanjassa, Sini lupaa järjestää varainkeruun luonnonsuojeluliitolle osana yrityksen Sinivuokko vuosittaista hyväntekeväisyyskeräystä sekä ostaa lisää ikimetsää.

Lue lupaus »