Tule mukaan ja tee oma kestävän kulutuksen lupauksesi! Jokaista meistä tarvitaan.

Kerttu Laitinen lupaa…

…ostaa tietoisesti ja kestävästi – punnita ostoksen tarpeen ja käyttöiän, ja vaatteissa suosia kierrätettyä & kierrättää itse. Kerttu lupaa tehdä jo nyt kasvispainotteisen ruokavalionsa vielä vastuullisemmaksi suosimalla kotimaista. Kerttu lupaa muistaa sosiaalisen vastuunsa ja puuttua epäkohtiin, kun niitä huomaan.

Kerttu on 19-vuotias välivuodella eettisiä ja oman elämän valintoja miettivä nuori nainen. Vastuullisuus ei aina ole ollut itsestäänselvyys, mutta omat valinnat ruokavalion ja kuluttamisen suhteen ovat hioneet minusta tietoisen ja vähäpäästöisen yksilön, jolle tulevaisuus on tärkeä, ja siihen vaikuttavat valinnat tehtävä.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
mukana #ostavastuullisesti lupauksessa

Klaus Kuhanen lupaa…

…edistää vastuullista kuluttamista välttämällä kertakäyttötaloutta ja suosimaan kestävän kehityksen tuotteita, mm lähiruokaa. Sitoudun kierrättämiseen, niin kotona kuin johtamassani työyhteisössä ja toimien esimerkkinä. Energian osalta sitoudun käyttämään 100% vihreätä energiaa ja huolehtimaan siitä, että edustamani yritys toimii samoin.

Lue lupaus »

Elina Heiskanen lupaa…

…siirtyä työmatkapyöräilijäksi. Lisäksi hän aikoo hivuttaa koko perhettä kohti entistä vegaanisempaa ruokavaliota. Jos tavoite täyttyy, niin Elina aikoo liittyä yhteisöllisen puutarhapalstan toimintaan ja ryhtyä tuottamaan todellista lähiruokaa. Se on tosin niin hyvä idea, että taitaa toteutua muutenkin!

Lue lupaus »

Roosaliina Sunikka lupaa…

.…keskittyy tekemään arjessa parempia valintoja, koska kokee pienilläkin teoilla olevan merkitystä. Hän välttelee autoilua ja valitsee kulkuvälineeksi mielummin polkupyörän. Hän aikoo myös ostaa vastuullisesti, jättää turhat asiat ostamatta, suosia kierrätettyä, kierrättää ja matkustaessa hyvittää siitä syntyvät päästöt. Hän aikoo myös jatkaa vegaaniruokavaliolla. Sosiaalisen median vaikuttajana hän tekee yhteistyötä vain sellaisten yritysten kanssa, joiden arvomaailman hän itsekin jakaa. Hänelle on tärkeää kannustaa hyväntahtoisesti muitakin vastuulliseen kuluttamiseen Instagram kanavallaan.

Lue lupaus »

Antti Kirjavainen lupaa…

…jatkaa vastuullisesti kuluttamista ja lupaa tarjota ilmaista työn organisoinnin ja ketterän liiketoiminnan konsultointia vähintään 10 tuntia vuoden 2021 aikana firmoille ja yhdistyksille, jotka edistävät vastuullista kuluttamista ja ilmastoystävällisempää tulevaisuutta, jos lupaustavoite saadaan täyteen.

Lue lupaus »

Janina Luoto lupaa…

…ostaa vastuullisesti, ekologisesti ja lähellä tuotettuja kestäviä tuotteita ja edistää omilla valinnoillaan ihmisten ja luonnon hyvinvointia. Islet Groupin toimitusjohtajana hän lupaa tehdä päivittäin vastuullisia päätöksiä, näyttää esimerkkiä ja innostaa muita yrityksiä toimimaan vastuullisemmin sekä muuttaa maailmaa kehittämällä kestävää kehitystä edistäviä metodologioita ja hyödyntämällä parhaita, uusimpia teknologiaratkaisuja.

Lue lupaus »

Siiri Enoranta lupaa…

…ostaa tarvitsemansa tavarat tai vaatteet ensisijaisesti käytettynä, ja uusia tuotteita ostaessaan tukea vain merkkejä, jotka pyrkivät ekologiseen ja vastuulliseen tuotantoon. Hän lupaa suosia vegaaniruokaa ja kulkea ensisijaisesti polkupyörällä.

Lue lupaus »

Ella Lahtinen lupaa…

…jatkossakin käyttää lainaus- ja korjauspalveluita, ja lupaa etsiä enemmän huonekaluja ja kodin tavaroita käytettynä, kunnostettuna tai uudelleenvalmistettuna, kun sellaisille tulee tarve. Ella lupaa myös antaa yrityksille palautetta tuotteiden vastuullisuudesta sekä tsempata läheisiään ja muita ihmisiä vastuullisempien valintojen tekemiseen. Kun kampanjan 192 500 vastuullisuuslupausta saadaan täyteen, Ella lupaa viedä autonsa romutettavaksi.

Lue lupaus »

Roosa Blom lupaa…

…vähentää liikkumisesta aiheutuneita päästöjä. Hän lupaa suosia kulkemista jalan tai pyörällä ja mahdollisuuksien mukaan myös julkista liikenettä. Yksityisautoilussa hän suosii ajamista sähköautolla. Hän jakaa myös omia kokemuksia ja neuvoja sähköautoiluun liittyen blogissaan ja Instagramissa.

Lue lupaus »

Marko Suomi lupaa…

…järjestää 5kpl ilmastolukupiiri -tapahtumia kulttuurikahvila Arkikullassa (livenä jos mahdollista, tai ainakin netin yli, koronasta riippuen) sekä Takakansi-podcastissa kevään 2021 aikana, joissa nostetaan esiin ilmastonmuutoksen lisäksi myös vastuullista elämäntapaa.

Lue lupaus »

Gia Forsman-Härkönen lupaa…

…jatkaa ostolakkoani, ja ostaa vain vastuullisesti tuotettuja tuotteita, silloin kun korvaan rikkimenneitä tavaroita uusilla. Lisäksi lupaan jatkaa maata pitkin matkustamista ja kasvisruokailua vähentääkseni hiilijalanjälkeäni.

Lue lupaus »