Tule mukaan ja tee oma kestävän kulutuksen lupauksesi! Jokaista meistä tarvitaan.

Lupaan ostaa vastuullisesti

Haastamme suomalaiset mukaan ostamaan vastuullisesti – tavoitteenamme on kerätä vähintään 192 500 kestävän kuluttamisen lupausta. Lue millaisin tavoin puolestapuhujamme kirittävät tavoitteen täyttymistä!

Minna Jakosuo lupaa…

…ostaa käytettyä, kierrättää ja kuluttaa mahdollisimman vähän luonnonvaroja jatkossakin. Lempivaatteet löytyvät kirppiksillä, suosikkilomakohteet metsistä ja seikkailut arjen pienistä jutuista.

Lue lupaus »

Heidi Kannisto lupaa…

…edelleen suosia kierrätettyä ja aikoo panostaa lisää mm. poistotekstiilien hyödyntämiseen ompelutöissään. Näiden lisäksi Heidi lupaa jatkaa liikkumista kävellen, pyöräillen tai julkisilla hyvien kasviseväiden kera.

Lue lupaus »

Anu Syrmä lupaa…

…olla entistä tietoisempi tehdessään niin ostopäätöksiä, kuin yleimmin kuluttajakäyttäytymiseensä liittyviä valintoja. Myös työnsä kautta Helsingin markkinoinnissa hän pyrkii vaikuttamaan siihen, että vastuullisuus tulee vahvemmin osaksi niin yrittäjien kuin kuluttajien tekemiä valintoja.

Lue lupaus »

Otso Sillanaukee lupaa…

…jatkaa elämäntyylin ilmasto- ja ympäristövaikutuksista kertomista ja näyttää miltä kiertotalous arjessa näyttää. Otso lupaa julkaista konkreettisia kiertotaloustekoja kuukausittain @nollahukka-tilillään, jos kampanjan kulutuslupausten määrä ylittää 192 500 lupausta.

Lue lupaus »

Saska Salo lupaa…

…tehdä hankintoja pääosin käytettynä, ja uutena hankkiessa suosia pitkäikäisiä, ekologisesti sekä mahdollisuuksien mukaan sosiaalisesti kestävästi tuotettuja tuotteita. Hän lupaa käyttää uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, ja opettelee edelleen tekemään lisää kasvisruokia ja suosii lähiruokaa. Saska tekee pieniä, parempia valintoja arjessa aina kun mahdollista, ja opettelee tiedostamaan kulutustaan sekä tunnetiloja mitä siihen liittyy. Saska sitoutuu lisäämään koulutuksensa myötä saamaansa tietoisuutta kestävän kehityksen periaatteista ja toiminnasta sekä kiertotaloudesta niin työ- kuin opiskeluympäristöissään, kuin myös vapaa-ajalla ihmisten kanssa toimiessaan. Saska haastaa itseään, ja pukkii tarvittaessa pois mukavuusalueilta oppiakseen uutta. Hän opettelee kestävää sijoittamista.

Lue lupaus »

Mert Otsamo lupaa…

… kuluttaa vastuullisemmin ja tarkkailla työmatkustamisensa hiilijalanjälkeä, joka on tällä hetkellä se on noin 6900 kg vuodessa. Kun kulutuslupausten määrä ylittää tavoitteen 192 500, Mert lupaa tiputtaa hiilijalanjälkeään n. 2000 kg seuraavan vuoden aikana. Ja kompensoida välttämättömät työmatkansa.

Lue lupaus »

Klaus Kuhanen lupaa…

…edistää vastuullista kuluttamista välttämällä kertakäyttötaloutta ja suosimaan kestävän kehityksen tuotteita, mm lähiruokaa. Sitoudun kierrättämiseen, niin kotona kuin johtamassani työyhteisössä ja toimien esimerkkinä. Energian osalta sitoudun käyttämään 100% vihreätä energiaa ja huolehtimaan siitä, että edustamani yritys toimii samoin.

Lue lupaus »

Elina Heiskanen lupaa…

…siirtyä työmatkapyöräilijäksi. Lisäksi hän aikoo hivuttaa koko perhettä kohti entistä vegaanisempaa ruokavaliota. Jos tavoite täyttyy, niin Elina aikoo liittyä yhteisöllisen puutarhapalstan toimintaan ja ryhtyä tuottamaan todellista lähiruokaa. Se on tosin niin hyvä idea, että taitaa toteutua muutenkin!

Lue lupaus »

Roosaliina Sunikka lupaa…

.…keskittyy tekemään arjessa parempia valintoja, koska kokee pienilläkin teoilla olevan merkitystä. Hän välttelee autoilua ja valitsee kulkuvälineeksi mielummin polkupyörän. Hän aikoo myös ostaa vastuullisesti, jättää turhat asiat ostamatta, suosia kierrätettyä, kierrättää ja matkustaessa hyvittää siitä syntyvät päästöt. Hän aikoo myös jatkaa vegaaniruokavaliolla. Sosiaalisen median vaikuttajana hän tekee yhteistyötä vain sellaisten yritysten kanssa, joiden arvomaailman hän itsekin jakaa. Hänelle on tärkeää kannustaa hyväntahtoisesti muitakin vastuulliseen kuluttamiseen Instagram kanavallaan.

Lue lupaus »

Antti Kirjavainen lupaa…

…jatkaa vastuullisesti kuluttamista ja lupaa tarjota ilmaista työn organisoinnin ja ketterän liiketoiminnan konsultointia vähintään 10 tuntia vuoden 2021 aikana firmoille ja yhdistyksille, jotka edistävät vastuullista kuluttamista ja ilmastoystävällisempää tulevaisuutta, jos lupaustavoite saadaan täyteen.

Lue lupaus »

Janina Luoto lupaa…

…ostaa vastuullisesti, ekologisesti ja lähellä tuotettuja kestäviä tuotteita ja edistää omilla valinnoillaan ihmisten ja luonnon hyvinvointia. Islet Groupin toimitusjohtajana hän lupaa tehdä päivittäin vastuullisia päätöksiä, näyttää esimerkkiä ja innostaa muita yrityksiä toimimaan vastuullisemmin sekä muuttaa maailmaa kehittämällä kestävää kehitystä edistäviä metodologioita ja hyödyntämällä parhaita, uusimpia teknologiaratkaisuja.

Lue lupaus »

Siiri Enoranta lupaa…

…ostaa tarvitsemansa tavarat tai vaatteet ensisijaisesti käytettynä, ja uusia tuotteita ostaessaan tukea vain merkkejä, jotka pyrkivät ekologiseen ja vastuulliseen tuotantoon. Hän lupaa suosia vegaaniruokaa ja kulkea ensisijaisesti polkupyörällä.

Lue lupaus »

Ella Lahtinen lupaa…

…jatkossakin käyttää lainaus- ja korjauspalveluita, ja lupaa etsiä enemmän huonekaluja ja kodin tavaroita käytettynä, kunnostettuna tai uudelleenvalmistettuna, kun sellaisille tulee tarve. Ella lupaa myös antaa yrityksille palautetta tuotteiden vastuullisuudesta sekä tsempata läheisiään ja muita ihmisiä vastuullisempien valintojen tekemiseen. Kun kampanjan 192 500 vastuullisuuslupausta saadaan täyteen, Ella lupaa viedä autonsa romutettavaksi.

Lue lupaus »

Roosa Blom lupaa…

…vähentää liikkumisesta aiheutuneita päästöjä. Hän lupaa suosia kulkemista jalan tai pyörällä ja mahdollisuuksien mukaan myös julkista liikenettä. Yksityisautoilussa hän suosii ajamista sähköautolla. Hän jakaa myös omia kokemuksia ja neuvoja sähköautoiluun liittyen blogissaan ja Instagramissa.

Lue lupaus »

Marko Suomi lupaa…

…järjestää 5kpl ilmastolukupiiri -tapahtumia kulttuurikahvila Arkikullassa (livenä jos mahdollista, tai ainakin netin yli, koronasta riippuen) sekä Takakansi-podcastissa kevään 2021 aikana, joissa nostetaan esiin ilmastonmuutoksen lisäksi myös vastuullista elämäntapaa.

Lue lupaus »

Gia Forsman-Härkönen lupaa…

…jatkaa ostolakkoani, ja ostaa vain vastuullisesti tuotettuja tuotteita, silloin kun korvaan rikkimenneitä tavaroita uusilla. Lisäksi lupaan jatkaa maata pitkin matkustamista ja kasvisruokailua vähentääkseni hiilijalanjälkeäni.

Lue lupaus »

Veera Jussila lupaa…

…jatkaa tammikuussa aloitettua vegaanihaastetta, sekä käyttää käsityöohjeissa ja kursseilla yhä enemmän vastuullisesti tuotettuja sekä kierrätettyjä materiaaleja. Jos kampanjan kulutuslupausten määrä ylittää 192 500 lupausta, hän lupaa järjestää kaikille avoimen parsi- ja paikkaa virtuaalitapahtuman.

Lue lupaus »

Kirsi Untala lupaa…

…ostaa vähemmän vaatteita ja tarkistaa miten ne on tuotettu. Hän lupaa myös lisätä lähellä valmistettua ruokaa ja puhua lapsille kestävistä valinnoista viikoittain.

Lue lupaus »

Joonas Linkola lupaa…

…elää vastuullisemmin. Erityisesti lupaan kiinnittää huomiota päivittäistavarakaupan kuitin sisältöön, matkustamisen ympäristöystävällisyyteen sekä vichyveden määrään. Lupaan muuttaa turistien Thaimaan-matkat Saimaa-matkoiksi ja jakaa IG-stooreissa omat oppini vastuullisuuteen liittyen, kun kampanjan 192 500 kulutuslupausta tulee täyteen.

Lue lupaus »

Salla Jokinen lupaa…

…ostaa vastuullisesti ja kiinnittää hankittujen tuotteiden alkuperään vielä entistäkin enemmän huomiota. Sosiaalisen median vaikuttajana hän tekee yhteistyötä vain sellaisten yritysten kanssa, joiden arvomaailma sopii omaansa. Hän haluaa olla kannustamassa muitakin suomalaisia tekemään arjessaan parempia valintoja.

Lue lupaus »

Veera Korhonen lupaa…

…käyttää aiempaakin enemmän aikaa ja vaivaa selvittääkseen onko tarvittua tuotetta saatavilla kotimaiselta valmistajalta
…esitellä blogi- ja someseuraajilleni enemmän eettisiä ja vastuullisia brändejä ja tuotteita
…antaa vaatteiden valmistajille yksityiskohtaista palautetta esimerkiksi mittataulukoidensa toimivuudesta, jotta voisivat palvella asiakkaita entistä paremmin ja tehdä vastuullisesta ostamisesta siten helpompaa

Lue lupaus »

Otto Lilja lupaa…

…kuluttaa jokapäiväisessä miljoonakaupungin arjessa vastuullisemmin. Hän lupaa suosia entistäkin enemmän Lontoon huikeita lähiruokamarkkinoita, second-hand kauppoja sekä tehdä yleisesti arjessa kestävämpiä kulutusvalintoja. Hän lupaa myös suosia matkailussa, niin matkanteossa kuin myös kohteessa entistä kestävämpiä valintoja. Kun kampanjan 192 500 kulutuslupausta tulee täyteen, hän lupaa jakaa runsaasti lisää vinkkejä ja kokemuksia omissa kanavissa siitä, miten suurkaupungista käsin voi elää maailmankansalaisen elämää vastuullisesti.

Lue lupaus »

Mirjami Lehikoinen lupaa…

…että en osta tulevaan kotiini yhtään huonekalua tai käyttötavaraa uutena ja käytettyjäkin harkiten. Lupaan myös edistää sitä, että uudessa kaupunginosassani, Pohjois-Pasilan Postipuistossa, huomioidaan vastuullisuus kaikin mahdollisin tavoin. Hän lupaa myös jatkaa arjen työtä ja vaikuttamista kestävän pedagogiikan ja oppimisen edistämiseksi. Kun kampanjan 192 500 vastuullisuuslupauksen tavoite täyttyy, hän lupaa tehdä ostavastuullisesti.fi-sivustolle toisen asteen oppilaitossetin, joka helpottaa sivuston hyödyntämistä kuluttaja- ja vastuullisuuskasvatuksessa.

Lue lupaus »

Essi Jylhä lupaa…

…jatkaa vastuullista kuluttamista ja suosia lähialueiden yrittäjien palveluita sekä suosia suomalaisia merkkejä arjen hankinnoissa. Hän lupaa jatkossakin ostaa lähialueilta tulevaa ruokaa sekä jatkaa omavaraista viljelyä ja jatkaa metsän antimien tarjoaman ravinnon keräämistä. Hän lupaa kasvattaa omista lapsistaan vastuullisia kuluttajia ja ohjata heitä tukemaan kestävää kehitystä. Jos 192 500 lupausta tulee täyteen, hän lupaa arpoa insta-tilillään lahjakortin vaatelainaamoon.

Lue lupaus »

Osmo Walden lupaa…

…kuluttaa vastuullisesti. Osmo lupaa ostaa vähemmän uutta ja pyrkiä hankkimaan vain vastuullisesti tuotettuja tuotteita ja palveluita sekä hankkia enemmän kierrätettyä ja kierrättää itse. Osmo lupaa opettaa lapsilleni vastuullisuutta ja sen merkitystä maailman hyvinvointiin. Mikäli tavoite täyttyy, Osmo kävelee Sysmään mökille autolla ajamisen sijaan. Osmo asuu Helsingissä.

Lue lupaus »

Aino Försti-Smith lupaa…

…tehdä harkittuja ostopäätöksiä ja pistää hyvän kiertämään keskittämällä hankintansa vastuullisesti toimivien yritysten ja palveluntarjoajien valikoimaan. Tämän lisäksi Aino lupaa vähentää yksityisautoilua ja valita useammin kulkuvälineeksi oman sähköpyörän. Jos kampanjan lupaustavoite täyttyy, hän lupaa tehdä mittavan lahjoituksen tyttöjen koulutuksen ja naisyrittäjyyden tukemiseen kehittyvissä maissa.

Lue lupaus »

Sandra Pesonen lupaa…

…kuluttaa ja ostaa vastuullisesti. Sandra lupaa tehdä arjessa parempia valintoja, jättää turhat asiat edelleen ostamatta ja matkustaessa hyvittää siitä syntyvät päästöt. Hän lupaa myös jatkaa korallien uudelleenistuttamisprojektia Indonesiassa ja jakaa siellä paikallisille vieläkin enemmän tietoisuutta kierrättämisen tärkeydestä. Palefacen innoittamana, lupaan myös ottaa ilmastoaiheisen tatuoinnin mikäli 192 500 lupausta täyttyy.

Lue lupaus »

Siru Kuokkanen lupaa…

…jatkaa kierrätyskuluttamista sekä harkiten ostamista. Hän jatkaa edelleen ensisijaisesti taide-esineiden sekä sisustusarkkitehtuurin suunnittelemista hyödyntäen kierrätysesineitä ja olemassa olevia rakenteita. Hän lupaa myös parhaansa mukaan keksiä iloa ja mielenkiintoa herättäviä kestäviä tuotteita sekä tiloja. Siru Kuokkanen on sisustusarkkitehti ja sisustamisen intohimoinen kehittäjä. Siru suunnittelee ja käsin valmistaa hyödyntäen olemassa olevia puitteita taide- sekä hyötyesineissä. Kauneus, toimivuus sekä kestävä kulutus kulkevat käsi kädessä, sydämen asiana.

Lue lupaus »

Anssi Kela lupaa…

…ostaa vastuullisesti, kompensoida päästönsä ja jatkaa kasvissyöjänä. Lisäksi hän lupaa – jos 192 500 vastuullisen ostamisen lupausta tulee täyteen – tehdä lupaajajuukolle striimin, jossa hän esittää ihan uuden biisin

Lue lupaus »

Tiina Saukko lupaa…

…ostaa vastuullisesti – ja mietin erikoisesti omaa matkustamistani ja lomailuani hiilijalanjäljen näkökulmasta, koska siinä on eniten parantamista. Sen lisäksi, jos ja kun 192 500 lupausta tulee täyteen tatuoin takaraivooni maapallon.

Lue lupaus »

Minna Halme lupaa…

… kuluttaa vielä vastuullisemmin, jos vain mahdollista. Työmatkustusta paljon tekevä Minna lupaa, että koronan jälkeenkin hän on työlentämättä aina kun ei siihen ei pakoteta. Lisäksi hän lupaan mainita ostavastuullisesti.fi -sivuston kaikille toimittajille kun häntä pari kertaa viikossa haastatellaan.

Lue lupaus »

Pariisin Kevät lupaa…

…kuluttaa vastuullisemmin niin yhtyeenä kuin yksityishenkilöinä. Jos kampanjan lupausten tavoitemäärä täyttyy, he lupaavat raportoida tien päältä keikkapaikkojen ja muiden toimijoiden esimerkillisistä vastuullisuusteoista.

Lue lupaus »

Outi Les Pyy lupaa…

…kuluttaa vielä vastuullisemmin, kuin mitä olen tähän asti tehnyt. Olen kerännyt listaa vastuullisista kotimaisista yrityksistä, joiden arvomaailman allekirjoitan vastuullisuusvaikuttajana ja alan kriitikkona. Julkaisen tämän brändilistan kokonaisuudessaan sekä IG-stooreissani ja blogissani, jos kampanjan kulutuslupausten määrä ylittää 192 500 lupausta.

Lue lupaus »