Tee oma kestävän kuluttamisen lupauksesi ja voita vuosikortit Korkeasaareen!

Otso Sillanaukee lupaa…

…jatkaa elämäntyylin ilmasto- ja ympäristövaikutuksista kertomista ja näyttää miltä kiertotalous arjessa näyttää. Otso lupaa julkaista konkreettisia kiertotaloustekoja kuukausittain @nollahukka-tilillään, jos kampanjan kulutuslupausten määrä ylittää 192 500 lupausta.

Otso on vastuullisuusvaikuttaja ja kiertotalouden asiantuntija. Hän on töissä Demos Helsinki ajatushautomossa ja pitää @nollahukka blogia Instagramissa. Otso on myös kirjoittanut kirjan Zero Waste – jäähyväiset jätteille, jossa on konkreettisia vinkkejä jätteettömään ja ympäristöystävällisempään elämään.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
mukana #ostavastuullisesti lupauksessa

Ateljee Salo lupaa…

… jatkossakin käyttää ainoastaan vastuullisesti tuotettua nahkaa, jatkaa tuotteiden valmistamista 100% käsin sekä minimoida ja hyötykäyttää hävikin. Kun 100 000 lupaajaa saadaan täyteen, Ateljee Salo valmistaa mallistoon myös vegaanisen laukun. Ateljee Salo selvittää ja päivittää sivuilleen avoimesti vegaanisen materiaalin valmistustiedot.

Lue lupaus »

Kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Vision lupaa…

…puolustaa lasten oikeuksia niin kauan kuin lapset kärsivät olosuhteissa, jotka on mahdollista muuttaa. Järjestö jatkaa työtään köyhyyden poistamiseksi maailmasta, pyrkien näin parantamaan sosiaalista vastuullisuutta yhteiskunnallisella jayksilöllisellä tasolla. Suomen World Visionin työntekijät lupaavat suosia vihreitä valintoja, kierrättää jätteet työpaikalla ja aina mahdollisuuksien mukaan matkustaa työmatkat julkisilla kulkuvälineillä. Suomen World Vision lupaa hankkia 30.12.2021 mennessä 300 uutta kuukausilahjoittajaa, joiden avulla autetaan lapsia katastrofien keskellä, ehkäistään tyttöjen sukuelimien silpomista ja tuetaan ilmastonmuutoksen vastaista työtä mm. edistämällä metsitystä.

Lue lupaus »

Sirkku Ingervo lupaa…

…ostaa luomua ja lähiruokaa, käyttää vaatteita mahdollisimman pitkään ja ostaa kierrätettyä mahdollisimman paljon. Hän aikoo edistää kaikin käytössänsä olevin keinoin aurinkopaneeleiden lisääntymistä Jyväskylässä ja uusiutuvaa energiaa muutenkin. Sirkku kävelee ja kulkee julkisilla.

Kun 20 000 lupausta tulee täyteen, Sirkku ostaa koulussa oppilailleni luomuherkkuja lähikaupasta!

Lue lupaus »

Timo Ekegren lupaa…

…kasvattaa marjoja, kompostoida risut ja lehdet sekä lajitella jätteet, vaikka yksin omakotitalossa. Hän lupaa myös käyttää kierrätyshuonekaluja. Kun kampanja on tavoittanut 192 500 lupaajaa, Timo lupaa luopua kokonaan punaisen lihan syönnistä (koiriaan lukuunottamatta).

Lue lupaus »

Kai Backman lupaa…

… ostaa ja kierrättää kaikki tarvitsemansa esineet, tavarat, vaatteet ja niin edelleen. Kai Backman lupaa, kun kampanjassa on mukana 15 000 lupaajaa, luopua kaikista tarpeettomista tavaroista ja lahjoittaa ne niitä tarvitseville. Kun kampanjassa on 30 000 lupaajaa mukana, hän lupaa kävellä vuodessa vähintään 700 kilometriä, ja poimia maasta kaikki näkemänsä kalja-ja muut tölkit kierrätettäväksi.

Lue lupaus »

Esko Virri lupaa…

…ottaa huomioon kulutuspäätöksissään kestävät ratkaisut, eikä osta vain halvinta. Hän uskoo, että kotimaisesta laadukkaasta tuotteesta kannattaa maksaa enemmän! Esko lupaa taittaa vuonna 2021 kaikki alle 3 kilometrin matkat kävellen ja pidemmillä matkoilla käyttää joukkoliikennettä jos se on mahdollista.

Lue lupaus »

Camilla Rissa lupaa…

…Camilla Rissa lupaa omalla esimerkillään innostaa, kannustaa ja auttaa muita näkemään vastuullisempien valintojen helppouden ja mahdollisuudet. Camilla uskoo positiiviseen kannustamiseen kestävän kehityksen valintoja tehtäessä ja että Suomi saadaan talousnousuun kotimaisuutta ja lähipalveluita suosimalla. Kun 192 500 lupausta tulee täyteen, Camilla Rissa lupaa istuttaa 100 uutta puuta.

Lue lupaus »

Sini Eronen lupaa…

…jatkossakin kierrättää roskat niin yrityksessä, kuin omassa taloudessa. Sini ostaa edelleen suurimman osan vaatteista ja huonekaluista second handina, uusiotuotteena tai kunnostettuna. Sinin yrityksessä Design Sinivuokko jatketaan edelleen kierrätysmateriaalien käyttöä tuotteissa ja hän suosittelee niitä myös asiakkaille. Sini lupaa ettei roskaa luontoa ja pyrkii nostamaan roskia luonnosta pois roskikseen. Kun 1 0000 lupaajaa on mukana kampanjassa, Sini lupaa järjestää varainkeruun luonnonsuojeluliitolle osana yrityksen Sinivuokko vuosittaista hyväntekeväisyyskeräystä sekä ostaa lisää ikimetsää.

Lue lupaus »

Koti Puhtaaksi lupaa…

…jatkossakin käyttää ekologisia siivousaineita, kierrättää jätteet, suosia julkista liikennettä työmatkoilla ja pitää muoviroskan määrän mahdollisimman pienenä.

Koti Puhtaaksi lupaa siirtyä käyttämään 100% tuulivoimalla tuotettua sähköä kuluvan vuoden loppuun mennessä – tällä hetkellä käytettävä sähkö on 70-prosenttisesti uusiutuvaa. Jokainen sähköenergiaan käytetty euro sijoitetaan uuden tuulivoiman tuotantoon.

Lue lupaus »

Jessi Jokelainen lupaa…

…Jessi Jokelainen lupaa kiinnittää huomiota tekemiinsä ruokavalintoihin eettisyyden ja ekologisuuden näkökulmasta. Jessin tavoitteena on päästä kokonaan eroon punaisen lihan ostamisesta vuoden 2021 aikana.

Lue lupaus »

Minna Sumelius lupaa…

… taittaa kaikki arkimatkansa polkupyörällä ja julkisilla kulkuneuvoilla. Hän välttää turhaa kuluttamista, suosii kasvisruokaa ja harjoittaa kierrätystä kaikessa mahdollisessa. Lisäksi hän lupaa tehdä sellaista politiikkaa ja kansalaisaktivismia, jolla vähennetään ja tehdään eettisemmäksi julkista kulutusta.

Lue lupaus »

Pirita Hakomäki lupaa…

…jatkossakin ostaa käytettynä niin vaatteet, kodinkoneet, huonekalut kuin muutkin tavarat joille tarve tulee. Pirita lupaa kierrättää eteenpäin itselleen tarpeettomat. Hän jatkaa myös hävikkiruuan jakamista vähävaraisille. Kun 10 000 lupaajaa on saatu mukaan kampanjaan, Pirita lupaa järjestää hyväntekeväisyyskirppiksen. Tuotto käytetään Vaasan lähimmäisyhdistyksen hyväksi.

Lue lupaus »