Tee oma kestävän kuluttamisen lupauksesi ja osallistu arvontaan!

Noora Hautakangas lupaa…

…edelleen jatkaa second hand -kulttuuriin ilosanoman jakamista omassa arjessa ja työelämässä, sillä Nooran mukaan kaiken tarvitsemansa löytää hyvin todennäköisesti käytettynä. Kun 192 500 lupausta tulee täyteen, niin Noora lupaa käyttää liikkumiseen enemmän julkisia kulkuneuvoja ja lupaa muistaa ottaa kauppareissulle aina oman kangaskassin sekä uudelleenkäytettävän hedelmäpussin.

Noora on second hand ja kahvila -konsepti Reloven perustaja, jolle kirppistely on ollut nuoresta saakka iso ja tärkeä osa elämää. Nooran missiona on saada kuluttajat näkemään second hand -tuotteiden ostamisen ja myymisen ihanuus. Pohjanmaalta kotoisin oleva yrittäjä nauttii luonnosta, saunomisesta ja rakastaa yli kaiken eläimiä.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
mukana #ostavastuullisesti lupauksessa

Mikko Järveläinen lupaa…

…istuttaa 10 000 puuta seuraavan viiden vuoden aikana yritysten ja organisaatioiden hiilijalanjäljen neutralimisoimiseksi, sekä 100 puuta vuosittain oman perheen ja henkilökohtaisen hiilijalanjäljen kompensoimiseksi.

Lue lupaus »

Nella Suurhasko lupaa…

…jatkaa vegaanista elämäntapaa, jonka moottoreina toimivat ekologiset ja eettiset syyt. Nella lupaa pienentää perheen ruokahävikkiä entisestään ja olla hamstraamatta ruokaa varastoon. Vaateostoksilla Nella lupaa kiinnittää enemmän huomiota vaatteiden vastuullisuuteen. Nella lupaa myös kokeilla ostopäiväkirjan pitämistä sekä jatkaa lajittelua ja kierrätystä yhtä ahkerasti kuin ennenkin. Kun 192.500 lupaustavoite tulee täyteen, Nella lupaa osallistua yhteen valitsemaansa luonnonsuojeluprojektiin.

Lue lupaus »

Jouko Kuisma lupaa…

…käyttää Helsingin seudun julkista liikennettä aina kun se on mahdollista – harmi vain, että HSL lopetti yli 70-vuotiailta kello 9-14 kertalippujen 50 %:n alennuksen. Autoa Jouko Kuisma käyttää lähinnä matkoillaan vapaa-ajan asunnolleen ja muihin kotimaan kohteisiin ja tankkaa autoonsa Nesteen MY Diesel -biodieseliä, jonka päästöt ovat 10 % tavallisen dieselin päästöistä. MY Diesel on valitettavasti kallein polttoaine – E98-bensiinin tasolla – kun sen pitäisi ympäristösyistä olla halvin. Biodieselin polttoaineveroa pitäisikin selvästi laskea ja eniten päästävien bensiinien veroa nostaa, jotta autoilun kokonaispäästöjä saataisiin vähennettyä.

Lue lupaus »

Petra Luntiala lupaa…

…muuttaa kulutustottumuksiani kohti laadukkaampaa ja kestävämpää muotia sekä vähentää osaltani ruokahävikkiä ja tehotuotetun ruoan kulutusta. Kun lupaustavoite tulee täyteen, niin pudotan elopainoani pysyvästi -5kg.

Lue lupaus »

Nina Sointu lupaa…

…suosia tuotteita jotka kestävät käytössä pitkään, ostaa kotimaisia elintarvikkeita aina kun sellainen vaihtoehto on tarjolla ja inspiroida muitakin ostamaan vastuullisemmin!

Lue lupaus »

Helene Pääkkönen lupaa…

…siirtyä tämän vuoden aikana yksityisautoilussani täyssähköauton käyttäjäksi. Hän pyrkii ostamaan käytettyä aina kun se on mahdollista ja suosii uutena ostamiensa tuotteiden osalta vastuullista valmistamista ja kestäviä tuotteita. Helene pyrkii entisestään vähentämään matkustelua kauas ja suosimaan lähikohteita. Hän kierrättää kaiken mikä on järjellisin toimenpitein suinkin mahdollista. Kun 192 500 on täynnä hän lupaa lähettää 193 itsetekemäänsä korttia ilahduttamaan niitä, jotka iloa, lohtua tai toivoa tarvitsevat.

Lue lupaus »

Perttu Pölönen lupaa…

…jatkaa matkustamista julkisilla kulkuneuvoilla, valita sähkösopimukseksi jatkossakin 100% uusiutuvan energian ja miettivänsä yhä tarkemmin ostopäätöstä tehdessä, tarvitseeko hän kyseistä tuotetta ylipäätään. Kun tavoite 192 500 lupauksesta tulee täyteen, Perttu aikoo jokaisesta työkeikkaa vastaan istuttaa puun Tansaniaan Miljoona Puuta -hankkeen kautta.

Lue lupaus »

Pentti Arajärvi lupaa…

…ostaa vastuullisesti. Hän ajattelee ostaessaan ja muutenkin asioita sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän kehityksen kannalta. Sosiaalinen kestävä kehitys, yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointi, on hänen päämääränsä – talous itsessään ei voi olla päämäärä. Hyvinvointi on laaja käsite, joka sisältää paitsi toiminta- ja työkyvyn, toimeentulon ja terveyden myös esimerkiksi koulutuksellisen, kulttuurisen ja yhteisöllisen ulottuvuuden. Talous – kestävä kansantalous ja julkinen talous – on keino sosiaaliselle hyvinvoinnille. Ympäristö on samalla lähde ja rajoite niin sosiaaliselle kuin taloudelliselle kestävälle kehitykselle. Luontoa voidaan käyttää, se on jopa välttämättömyys, mutta ei miten vain.

Lue lupaus »

Julia Ojanen lupaa…

…pyrkiä merkittävästi vähentämään lentämistä työasioissa. Lisäksi hän lupaa haastaa ainakin 1000 kollegaa vähentämään lentämistä vähintään kolmanneksella, pysyvästi. Jos 192 500 tavoite saadaan täyteen, hän lupaa lähteä mukaan vegaanihaasteeseen.

Lue lupaus »

Jetta Liukkonen lupaa…

…keskittää perheen ostokset yhä enemmän kotimaisiin vastuullisiin tuotteisiin ja palveluihin, ja miettii jokaisen tavaran kohdalla tarvitseeko todella sitä mitä on ostamassa. Lisäksi hän lupaa pyrkiä aina korjaamaan tuotteet ennen kiertoon laittoa. Hyvä tapa tässä hommassa on tehdä ajatusleikki jokaisen tavaran kohdalla, että mitä jos sitä ei saisi ikinä heittää pois; onko se korjattavissa, paikattavissa, onko sille kierrätysarvoa tai voiko sitä käyttää toisessa tarkoituksessa. Vai onko se sellainen joka maatuu vai jonka haluan ja voin säilyttää ikuisesti ja perikuntakin sen haluaa vielä riesakseen 😉 ? Jos tavoite tulee täyteen, Jetta lupaa tuulettaa asiaa vähintäänkin somessa, kunnolla.

Lue lupaus »

Terhikki Mäkelä lupaa…

…olla aikaisempaa tarkempi ostosten vastuullisuuden selvittämisessä (työntekijöiden työolot ja ympäristönäkökohdat), ostaa vastuullisesti, suosia kierrätystä sekä jatkaa kasvissyöntiä. Kun tavoite on täynnä, Terhikki jatkaa lupauksen toteutusta ja levittää edelleen tietoa tärkeästä asiasta eteenpäin.

Lue lupaus »