Ainesosat:

Gaarna ZERO WASTE pyykkisaippua*, Pesusooda (Sodium Carbonate), Ruokasooda (Sodium Bicarbonate), Merisuola (Maris Sal) *Sodium Cocoate, Sodium Olivate, Sodium Canolate, Sodium Helianthus Annuus Sedate, Aqua

Zero Waste -pyykinpesujauhe

Suomessa uusiutuvalla energialla käsityönä valmistettu pyykinpesuaine, jossa on hyödynnetty muun tuotannon sivuvirtoja.

Vastuullisuus

Zero Waste -pyykinpesujauhe on kestävämpi valinta, sillä se on uusiutuvalla energialla käsityönä valmistettu pyykinpesuaine, jossa on hyödynnetty muun tuotannon ylijäämää.

Zero Waste -pyykinpesuaine on valmistettu Suomessa käsityönä. Tuote ei sisällä synteettisiä säilöntäaineita eikä ympäristölle haitallista kemikaaleja. Luonnollisia tensidejä sisältävä pesuaine on kestävämpi vaihtoehto sulfaatteja ja muita kemikaaleja sisältäville pesuaineille. Tuotetta tai sen raaka-aineita ei ole testattu eläimillä.
Raaka-aineista oliiviöljy, rapsiöljy ja auringonkukkaöljy ovat peräisin Suomesta. Kookosöljyä tuodaan Isosta-Britanniasta, mutta tälle on etsinnässä kotimainen vaihtoehto.
Pyykinpesujauheessa hyödynnetään muun tuotannon pyykinpesuun soveltuvat osat, kuten esimerkiksi saippuoiden pakkaamisen yhteydessä syntyvät kantapalat. Tuotannon hukkaprosentti on lähellä nollaa eli hävikkiä ei juurikaan synny.
Suurin osa tuotannosta tapahtuu käsin, mutta valmistuksessa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa, jonka käyttö vähentää päästöjä verrattuna erityisesti fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun energiaan.
Kuljetuksia optimoidaan tilaamalla raaka-aineet suurina erinä. Raaka-aineiden kuljetus tapahtuu sähköautolla, jonka sähkö on tuotettu uusiutuvalla energialla.
Tuote valmistetaan Suomessa käsityönä. Lähituotanto tukee paikallistaloutta, työllistää ihmisiä Suomessa ja vähentää kuljetusten tarvetta sekä siten päästöjä ilmastoon. Suomessa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja hyvinvoinnista huolehditaan pääsääntöisesti hyvin. Tuotteelle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen