Categories , Vastuullisuuden avainsanat: ,
Kierrätysohje: Käytetyt kuukautissuojat hävitetään sekajätteenä ja pakkaus kierrätetään muovina tai kartonkina

Vuokkoset White line -kuukautissuojat

Suomessa valmistetut Vuokkoset White line -kuukautissuojat

Vastuullisuus

Vuokkoset White line -kuukautissuojat ovat kestävämpi valinta, sillä tuotannon energiatehokkuuteen on kiinnitetty huomiota ja materiaalien valinnassa on suosittu kestävämpiä vaihtoehtoja.

Materiaalit

Vuokkoset White line -kuukautissuojat valmistetaan Suomessa kotimaisesta, happivalkaistusta ja kloorittomasta selluloosasta sekä Euroopassa tuotetuista kuitukankaista. Terveyssiteiden kankaat tulevat Italiasta ja Saksasta, pikkuhousunsuojien kankaat tulevat myös Turkista. Siteiden imukerroksessa käytetään myös saksalaista natriumpolyakrylaattia, joka imee tehokkaasti kosteutta. Siteiden ja pikkuhousunsuojien alapinta on ranskalaista PE-muovia ja taustapaperi italialaista silikonoitua paperia. Siteet yksittäispakataan saksalaiseen PE-muoviin sekä muovikääreeseen ja pikkuhousunsuojat pakataan kartonkipakkaukseen.

Energiatehokkuus

Kuukautissuojat valmistetaan uusiutuvalla vesivoimalla. Tuotantoprosessissa syntynyt lämpö käytetään edelleen tehtaan tuotantohallin lämmitykseen. Tehtaan ilmastointi on automatisoitu ja sen käyttöä optimoitu, minkä lisäksi valaistus on korvattu LED-lampuilla ja toimistotilat lämmitetään lämpöpumpuilla. Tehtaalle on suunnitteilla Motivan energiaselvitys. Toimistorakennuksen lämpöhävikkiä on pienennetty uusimalla seinärakenteeet ja ikkunat.