Majoitus­palvelut Pohjois-Pohjanmaalla

Luomumatkailua Pohjois-Pohjanmaalla

Vastuullisuus

Vuoton Joutsen -majoituspalvelu on kestävämpi valinta, koska matkustamalla lähialueilla, voidaan vähentää matkailun hiilidioksidipäästöjä ja lisätä ekologista toimeentuloa.

Vuoton Joutsen tarjoaa majoituspalveluita Ylivuoton metsäkylällä Pohjois-Pohjanmaalla. Kokonaisuuteen kuuluu kaksi huoneistoa ja kaksi mökkiä, sekä leirintäalue. Tilat ovat majoittujien käytössä ympäri vuoden ennakkovarauksesta. Rakennuksiin on käytetty pitkäikäisiä materiaaleja, kuten puuta ja järeää hirttä.

Vuoton Joutsenen käytössä on ajastimia, joiden avulla majoitustilojen lämpötilaa lasketaan varastointilämpötilaan energian säästämiseksi silloin kun tiloissa ei ole majoittujia. Osassa rakennuksia on myös ilmalämpöpumppuja, joilla voidaan vähentää lämmitykseen tarvittavan energian määrää. Majoituspalvelunssa käytetty energia tuotetaan vesivoimalla ja omilla aurinkopaneeleilla, jotka tuottavat 30–50 % aurinkoisina kuukausina palvelun yhteydessä käytettävästä kokonaisenergiamäärästä.

Vuoton Joutsen sijaitsee haja-asutusalueella maaseudulla, jossa on joukkoliikennettä koulujen lukukausien aikana. Tällöin kylälle liikennöi kuljetus Ylikiimingin keskuksesta, muina aikoina majoittujat pääsevät paikalle omin kulkuneuvoin.

Majoituspalvelussa hyödynnetään laajasti kylän ja lähialueiden palveluita ja tuotteita sekä itse poimittuja marjoja, sieniä, villikasveja ja luonnonkaloja. Majoituspalvelu tarjoaa myös kursseja joilla vierailijoita opetetaan tunnistamaan, keräämään ja käyttämään kaikkia luonnonantimia moninaisiin tarkoituksiin. Omalla tontilla harjoitetaan myös kääpäviljelyä ja mahlan talteenottoa.

Tilalla hyödynnetään eri yhteyksissä kierrätysmateriaaleja, -kalustoa ja -esineistöä. Kaikki ylijäävä materiaali käytetään uudessa yhteydessä ja näitä toimintatapoja esitellään vierailijoille. Kaikki tilalla syntynyt jäte toimitetaan kierrätykseen. Keräysastioita löytyy muovi-, metalli-, lasi-, ja ongelmajätteelle, orgaaninen jäte kompostoidaan. Majoituspalvelu kuuluu ECEAT Suomi ry:n ylläpitämään luomumatkailuverkostoon.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen