Ainesosat:

Suomalainen villa

Villaleggingsit

Suomenlampaan villasta valmistetut leggingsit

Vastuullisuus

Johanna K. Designin villaleggingsit ovat kestävämpi valinta, sillä ne suunnitellaan kestämään käyttöä ja suunnitteluprosessi huomioi myös hävikin minimoimisen. Tuotteiden pääraaka-aineena käytetään kotimaista villaa, joka muutoin päätyisi todennäköisesti jätteeksi.

Villan alkuperä ja käsittely

Johanna K. Designin Villaleggingsit on valmistettu 100% suomalaisesta, käsittelemättömästä lampaan villasta. Villa on peräisin kotimaisilta lammastiloilta ja villa on mulesing-vapaata, sillä Suomessa mulesing on kiellettyä. Raakavillasta suurin osa pestään Englannissa, sillä riittävän suurta villan pesupalvelua ei ole toistaiseksi saatavilla Suomessa. Loppuosa villasta pestään paikan päällä kehräämössä matalassa lämpötilassa vesivoimalla tuotetulla energialla. Myös kehruussa käytetään vesisähköä ja itse kehräämö lämpiää maalämmöllä.

Suunnittelu ja valmistus

Lanka kehrätään Pirtin kehräämössä Hiirolassa ja kuljetetaan maanteitse Johanna K. Designin työtilaan. Tuotteet valmistetaan Taivassalossa. Suunnittelussa on otettu huomioon ajattomuus ja pitkäikäisyys. Hävikki huomioidaan jo kaavoitusvaiheessa, joka tehdään niin, että hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän. Leikkuujätettä myydään tilkkuina käsityöläisille. Jäljelle jääneet hukkapalat kerätään talteen ja annetaan eteenpäin yritykselle, joka jatkojalostaa materiaalista öljynimeytysmattoja. Tuotteiden valmistus työllistää yrittäjän lisäksi yhden ompelijan.

Kestävä ja korjattava

Lampaan villasta tuotetulla tuotteella on pitkä elinkaari. Materiaalilla on hyvä lämpöarvo, se on ominaisuuksiltaan hengittävä, imee kosteutta ja hylkii likaa, eli tuote ei vaadi jatkuvia pesuja. Asiakkaita kannustetaan käyttämään ja huoltamaan tuotetta oikein, sekä korjaamaan kulunutta tuotetta. Asiakkaalle myös tarjotaan parsintalankaa ja haarakiilan vaihtopalveluita. Postituksissa käytetään ruohopaperista valmistettuja pusseja ja uudelleenkäytetään lankatoimituksessa käytettyjä muovipusseja. Valmiit tuotteet kuljetetaan käyttäjälleen Posti Green palvelulla. Elinkaarensa päättyessä tuote kierrätetään tekstiilikeräykseen.