Pakkauskoot: XS-L
Ainesosat:

100 % mulesing-vapaa luomumerinovilla

Kierrätysohje: Tuotteet voidaan hävittää kompostoimalla.

Villafleece-ranteenlämmittimet

Luomusertifioidusta merinovillasta valmistetut villafleece ranteenlämmittimet.

Vastuullisuus

Ruskovillan villafleece ranteenlämmittimet ovat kestävämpi valinta sillä ne tarjoavat vaihtoehdon mikromuovia sisältävälle fleecelle ja niiden tuotannossa on kiinnitetty erityistä huomiota hävikkiin. Lisäksi tuotteet ovat suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä.

Ruskovillan villafleece renteenlämmittimet ovat valmistettu mulesing-vapaasta luomumerinovillasta. Villan alkuperä on Uruguay ja Argentiina, josta se tulee luomusertifioiduilta tiloilta. Luomusertifioinnin mukaan villantuotannossa kiinnitetään huomiota lampaiden ravitsemukseen, terveyteen ja loisten hallintaan sekä maan hedelmällisyyteen ja viljelykiertoon.  Lampaat laiduntavat vapaana eivätkä käy läpi kivuliasta mulesing toimenpidettä.

Villafleece toimii mikromuovittomana vaihtoehtona fleecevaatteille. Villa värjätään uusiutuvaa energiaa käyttäen Saksassa ilman kromivärejä tai raskametallisuoloja reaktiiviväreillä suljetussa järjestelmässä, jolloin värejä ei pääse vesistöihin. Villaa ei myöskään koinsuojakäsitellä. Tuotannossa kiinnitetään erityistä huomiota hävikkiin ja esimerkiksi värjäämättömistä leikkuuylijäämistä valmistetaan vuodevaatteiden täytteitä. Värjätyt tilkut toimitetaan materiaaliksi teollisuusmattojen valmistukseen, käsityölankoihin ja askartelutarpeiksi. Tuotteille annetaan hoito-ohjeet, jotta niille saadaan mahdollisimman pitkä käyttöikä.

Ruskovillan villafleecetuotteet suunnitellaan ja ommellaan omalla tehtaalla Artjärvellä uusituvalla energialla. Tuotteilla on Avainlippu-merkki, työntekijöiden työolot ja palkkaus on oikeudenmukaista ja urakkapalkan sijaan työntekijät saavat kuukausipalkkaa.