Pakkauskoot: 250g / 1000g
Ainesosat:

vehnäproteiini (33%), vesi, kookosöljy, muunnettu maissitärkkelys, rapsiöljy, suola, metyyliselluloosa, punajuuritiiviste, sitruskuitu, ruokosokeri, savustettu maltodekstriini, sitruunamehutiiviste, mausteet (mm. purjosipuli, rosepippuri, viherpippuri, lipstikka), aromit (savuaromi, paprikauute), hydrolysoitu kasviproteiini, hiivauute, happamuudensäätöaineet E262, E326.

veteprotein (33%), vatten, kokosolja, modifierad majsstärkelse, rapsolja, salt, metylcellulosa, rödbetskoncentrat, citrusfiber, råsocker, rökt maltodextrin, citronjuicekoncentrat, kryddor (bl.a. purjolök, rosepeppar, grönpeppar, libbsticka), aromer (rökarom, paprikaextrakt), hydrolyserad växtprotein, jästextrakt, surhetsreglerande medel E262, E326.

Kierrätysohje: Pakkauksen voi kierrättää muovin- ja pahvinkeräyksessä.

Vegvursti®️ Original ja Pepper

Kotimainen vegaaninen kypsä seitanmakkara.

Tuoteperheeseen kuuluvat Vegvursti®️ Original (salamityyppinen makkara) ja Pepper (pepperonityyppinen makkara).

Vastuullisuus

Santun Seitanin Vegvursti®️ Original ja Pepper ovat kestävämpiä valintoja, koska ne tuotettu energiatehokkaasti ja ne tarjoavat kasviperäisen proteiinilähteen.

Vegvursti®️ Original (Salami) ja Vegvursti®️ Pepper (Pepperoni) ovat kotimaisia vehnäproteiinista valmistettuja vegaanisia elintarvikkeita. Vegvurstien valmistukseen käytetty vehnägluteeni tulee Liettuasta, sillä kotimaisesta vehnästä valmistettua vehnägluteenia ei ole toistaiseksi saatavilla. Tuotteet valmistetaan yrityksen tuotantotiloissa Tammisaaressa, jossa ne myös pakataan.

Tuotantotilojen sähkö ja lämmitys tapahtuvat uusiutuvalla energialla. Tila on mitoitettu sopivan kokoiseksi ja sillä on korkea käyttöaste.

Tuotannossa ei synny jätettä tai hävikkiä. Jos jokin tuote on sopimaton vähittäismyyntiin esimerkiksi ulkonäkönsä vuoksi, se myydään ravintoloihin tai lahjoitetaan eteenpäin vähävaraisille perheille pääkaupunkiseudulla.

Myyntipakkausta ei ole tällä hetkellä saatavilla biohajoavana, mutta tulevaisuudessa on pyrkimys selvittää mistä ja miten sellainen saataisiin käyttöön. Valmiit tuotteet pakataan kartonkiin. Pakkausmateriaalit ja myyntirasiat tulevat lähellä sijaitsevilta kotimaisilta toimittajilta. Vakumointi pakkaa tuotteen mahdollisimman tiiviiseen tilaan, eikä tyhjää tilaa ei jää myöskään kartonkihylsyyn, jolloin tuotteita voidaan kuljettaa sekä varastoida kerralla enemmän pienemmässä tilassa. Tuotteet toimitetaan eteenpäin vähittäismyyjille maantiekuljetuksella. Logistiikkaa on tehostettu käyttämällä suuren keskusliikkeen jakelua, jolloin kuljetuskertoja tulee huomattavasti vähemmän. Myös tuotannon energiatehokkuus on optimoitu mahdollisimman pitkälle.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen