Pakkauskoot: 250g / 1000g
Ainesosat:

vehnäproteiini (33%), vesi, kookosöljy, muunnettu maissitärkkelys, rapsiöljy, suola, metyyliselluloosa, punajuuritiiviste, sitruskuitu, ruokosokeri, savustettu maltodekstriini, sitruunamehutiiviste, mausteet (mm. purjosipuli, rosepippuri, viherpippuri, lipstikka), aromit (savuaromi, paprikauute), hydrolysoitu kasviproteiini, hiivauute, happamuudensäätöaineet E262, E326.

veteprotein (33%), vatten, kokosolja, modifierad majsstärkelse, rapsolja, salt, metylcellulosa, rödbetskoncentrat, citrusfiber, råsocker, rökt maltodextrin, citronjuicekoncentrat, kryddor (bl.a. purjolök, rosepeppar, grönpeppar, libbsticka), aromer (rökarom, paprikaextrakt), hydrolyserad växtprotein, jästextrakt, surhetsreglerande medel E262, E326.

Kierrätysohje: Pakkauksen voi kierrättää muovin- ja pahvinkeräyksessä.

Vegvursti®️ Original ja Pepper

Kotimainen vegaaninen kypsä seitanmakkara.

Tuoteperheeseen kuuluvat Vegvursti®️ Original (salamityyppinen makkara) ja Pepper (pepperonityyppinen makkara).

Vastuullisuus

Santun Seitanin Vegvursti®️ Original ja Pepper ovat kestävämpiä valintoja, koska ne tuotettu energiatehokkaasti ja ne tarjoavat kasviperäisen proteiinilähteen.

Vegvursti®️ Original (Salami) ja Vegvursti®️ Pepper (Pepperoni) ovat kotimaisia vehnäproteiinista valmistettuja vegaanisia elintarvikkeita. Vegvurstien valmistukseen käytetty vehnägluteeni tulee Liettuasta, sillä kotimaisesta vehnästä valmistettua vehnägluteenia ei ole toistaiseksi saatavilla. Tuotteet valmistetaan yrityksen tuotantotiloissa Tammisaaressa, jossa ne myös pakataan.

Tuotantotiloissa on käytössä maalämpöpumppu sekä lämmön talteenotto- ja kierrätysjärjestelmä, tuotantotilaa ei lämmitetä muutoin. Tehtaalla on oma aurinkovoimala, jonka vuosittainen energiantuotanto on n. 35 MWh. Sillä katetaan 5 % koko tehtaan energiankäytöstä. Loput käytetystä energiasta on EKOenergia-merkittyä, uusiutuvaa energiaa. Tehtaan tontille tullaan myös rakentamaan biokaasulaitos, jolla pyritään tehtaan osalta energiaomavaraiseksi. Tila on mitoitettu sopivan kokoiseksi ja sillä on korkea käyttöaste.

Tuotannossa ei synny jätettä tai hävikkiä. Jos jokin tuote on sopimaton vähittäismyyntiin esimerkiksi ulkonäkönsä vuoksi, se myydään ravintoloihin tai lahjoitetaan eteenpäin vähävaraisille perheille pääkaupunkiseudulla.

Makkara kypsennetään suoraan myyntipakkauksessa. Tällä hetkellä sitä ei ole saatavilla biohajoavana, mutta tulevaisuudessa on pyrkimys selvittää mistä ja miten sellainen saataisiin käyttöön. Valmiit tuotteet pakataan kartonkiin. Pakkausmateriaalit ja myyntirasiat tulevat lähellä sijaitsevilta kotimaisilta toimittajilta. Vakumointi pakkaa tuotteen mahdollisimman tiiviiseen tilaan, eikä tyhjää tilaa ei jää myöskään kartonkihylsyyn, jolloin tuotteita voidaan kuljettaa sekä varastoida kerralla enemmän pienemmässä tilassa. Tuotteet toimitetaan eteenpäin vähittäismyyjille maantiekuljetuksella. Logistiikkaa on tehostettu käyttämällä suuren keskusliikkeen jakelua, jolloin kuljetuskertoja tulee huomattavasti vähemmän. Myös tuotannon energiatehokkuus on optimoitu mahdollisimman pitkälle ja jäljelle jäänyt hiilijalanjälki kompensoidaan MyClimate-säätiön kautta.