Pakkauskoot: 360g / 2500g
Ainesosat:

vehnäproteiini/veteprotein/wheat protein, vesi/vatten/water, kikhernejauho/kikärtmjöl/chickpea flour, rapsiöljy/rapsolja/rapeseed oil, sipuli/lök/onion, merisuola/havssalt/sea salt, sokeri/socker/sugar, mausteet/kryddor/flavours, soijakastike (vesi, soijapapu, suola)/sojasås (vatten, sojaböna, salt)/soy sauce (water, soybeans, salt), happamuudensäätöaineet/surhetsreglerande medel/acidity regulators E262, E326.

Kierrätysohje: Pakkauksen voi kierrättää muovin- ja pahvinkeräyksessä.

Vegekebab

Kotimainen vegaaninen kypsä seitankebab

Vastuullisuus

Santun Seitanin Vegekebab on kestävämpi valinta, koska se tuotetaan energiatehokkaasti ja se tarjoaa kasviperäisen proteiinilähteen.

Santun Seitanin Vegekebab on kotimainen vehnäproteiinista valmistettu siivutettu runsaasti proteiinia sisältävä elintarvike. Vegekebabin valmistukseen käytetty vehnägluteeni tulee Liettuasta, sillä kotimaisesta vehnästä valmistettua vehnägluteenia ei ole toistaiseksi saatavilla. Tuotteet valmistetaan yrityksen tuotantotiloissa Tammisaaressa, jossa ne myös pakataan.

Tuotantotiloissa on käytössä maalämpöpumppu sekä lämmön talteenotto- ja kierrätysjärjestelmä, tuotantotilaa ei lämmitetä muutoin. Tehtaalla on oma aurinkovoimala, jonka vuosittainen energiantuotanto on n. 35 MWh. Sillä katetaan 5 % koko tehtaan energiankäytöstä. Loput käytetystä energiasta on EKOenergia-merkittyä, uusiutuvaa energiaa. Tehtaan tontille tullaan myös rakentamaan biokaasulaitos, jolla pyritään tehtaan osalta energiaomavaraiseksi. Tila on mitoitettu sopivan kokoiseksi ja sillä on korkea käyttöaste.

Tuotannossa ei synny jätettä tai hävikkiä. Jos jokin tuote on sopimaton vähittäismyyntiin esimerkiksi ulkonäkönsä vuoksi, se myydään ravintoloihin tai lahjoitetaan eteenpäin vähävaraisille perheille pääkaupunkiseudulla.

Valmiit tuotteet pakataan kartonkiin. Pakkausmateriaalit ja myyntirasiat tulevat lähellä sijaitsevilta kotimaisilta toimittajilta. Vakumointi pakkaa tuotteen mahdollisimman tiiviiseen tilaan, eikä tyhjää tilaa ei jää myöskään kartonkihylsyyn, jolloin tuotteita voidaan kuljettaa sekä varastoida kerralla enemmän pienemmässä tilassa. Tuotteet toimitetaan eteenpäin vähittäismyyjille maantiekuljetuksella. Logistiikkaa on tehostettu käyttämällä suuren keskusliikkeen jakelua, jolloin kuljetuskertoja tulee huomattavasti vähemmän. Myös tuotannon energiatehokkuus on optimoitu mahdollisimman pitkälle ja jäljelle jäänyt hiilijalanjälki kompensoidaan MyClimate-säätiön kautta.