Pakkauskoot: 160 g
Ainesosat:

Vesi, kuorittu ravintohampunsiemen, stabilointiaineet (muunnetut tärkkelykset, tärkkelys, herneproteiini, sitruskuitu), ravintohiiva, rypsiöljy 1,48%) + EU, suola, kalsium (kalsiumlaktaatti, Aasia), mausteseos (EU), valkoviinietikka (EU), happamuudensäätöaineet (EU), D-vitamiini (EU)

Kierrätysohje: Pahvipakkaus kierrätetään pahvikierrätyksessä tai poltetaan, muovikannen voi kierrättää muovinkierrätyksessä tai energiajakeessa. Levitteen ylijäämä kierrätetään biojätteessä.

Vege Plus Protein -levitteet

Kotimaiset ja vegaaniset proteiinilevitteet.

Makuvaihtoehtoina maustamaton ja ruohosipuli.

Vastuullisuus

Porlammin meijerin Vege Plus Protein -levitteet ovat kestävämpi valinta, sillä tuotteet ovat kasvipohjaisia ja tarjoavat vegaanisen vaihtoehdon proteiinin lähteeksi.

Raaka-aineet

Porlammin Vege Plus -proteiinilevitteet ovat kotimaisia, maidottomia ja vegaanisia levitteitä. Levitteiden pääraaka-aineena käytetään kotimaisia ravintohampun siemeniä. Hamppu on erittäin proteiinipitoinen raaka-aine ja se kasvaa hyvin ilman keinokastelua, torjunta-aineita ja kemiallisia lannoitteita sekä sitoo itseensä tehokkaasti hiiltä. Hamppu on myös erittäin hyvä maanparannuskasvi, sillä sen syvä juuristo kuohkeuttaa maata ja nostaa ravinteita seuraavien kasvien käytettäväksi. Lehdistä syntyvä biomassa kerryttää maaperään runsaasti orgaanista ainesta ja kukkivana kasvina se on tärkeä myös pölyttäjille, jotka ylläpitävät monimuotoisuutta. Porlammin Vege Protein Plus-levitteet sisältävät runsaan proteiinipitoisuuden (10%) lisäksi elimistölle välttämättömiä omega6- ja omega3 -rasvahappoja sekä B-ryhmän vitamiineista B1, B2, B3, B6 sekä varsinkin B12-vitamiiniä. Porlammin Vege Protein Plus-levitteet sisältävät myös runsaasti E-vitamiinia sekä rautaa ja sinkkiä.

Valmistus ja pakkaus

Tuotteet valmistetaan Porlammin Meijerin itse tuottamalla aurinkoenergialla sekä sertifioidulla tuuli-, vesi- ja aurinkoenergialla. Käytössä on myös maakaasua, joka vaihdetaan ekologisempiin vaihtoehtoihin kun tuotantomäärät kehittyvät. Tuotteiden raaka-aineet kuljetetaan meijeriin maateitse. Levitteiden valmistuksessa syntyy hävikkiä vähän (alle 2 %) ja se hävitetään biojätteeseen. Tuotteet pakataan kotimaiseen pahviin, muovirasiaan sekä muovikanteen, pakkaus ei sisällä alumiini- tai muovivälikantta.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen