Kierrätysohje: 1) Poista puhelin iCloudista tai Googlen palveluista 2) Tee laitteelle factory reset 3) Laita puhelin kirjekuoreen pakkaamalla se paperiin ja lähetä meille

Vanhat puhelimet uusiokäyttöön

Liisauspalvelu, joka vie ylimääräiset puhelimet uusiokäyttöön afrikkalaisille naisyrittäjille

Vastuullisuus

Smartphones4good on kestävämpi valinta, sillä se ottaa käyttöön Euroopassa ihmisten laatikoissa turhan panttina lojuvat luonnonvarat ja laittaa ne kiertoon ihmisille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta puhelimen hankintaan.

Smartphones4good mahdollistaa pienlainan älypuhelimen hankintaan afrikkalaisille naisyrittäjille Kamerunissa, Nigeriassa, Ruandassa, Sambiassa ja pian myös Zimbabwessa. Kyseessä on lease-to-buy -palvelu, jolloin liisaaja saa puhelimen lopulta omakseen. Palvelun toteuttaa Aion Sigma Oy. Lainoja liisaukseen annetaan myös ihmisille, joille ne olisivat muuten saavuttamattomissa esimerkiksi luottotaustan vuoksi. Puhelimien ja lainojen jakamisessa apuna ovat useat paikalliset kumppanit. Tapauksissa, joissa kumppani on osuuskunta tai säästö- ja lainaryhmä, on kumppanilla mahdollisuus läheltä seurata kuka laitetta käyttää. Tällä tavalla voidaan varmistaa, ettei puhelin joudu esimerkiksi perheessä enemmän valtaa omaavan henkilön käyttöön.

Palvelun ideana saada eurooppalaiset käyttämättömät puhelimet ja niiden resurssit kiertoon sekä mahdollistaa puhelimen hankinta erityisesti Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Euroopassa hävitetään 150 miljoonaa puhelinta vuosittain samaan aikaan kun 300 miljoonaa afrikkalaista on vailla puhelinta. Suomesta Afrikkaan lähetettävien puhelimien käyttöikä on noin 2 vuotta ja puhelimen tullessa elinkaarensa päähän, voi sen palauttaa takaisin ja saada loppuarvon, noin 2 euroa takaisin. Näin puhelimet siirtyvät kierrätettäväksi Closing the Loopin kautta Eurooppaan.