Tee oma kestävän kuluttamisen lupauksesi ja voita yhteiskäyttöveneet koko veneilykaudeksi!

Pakkauskoot: 35g -> 10 naamiota 100g -> 30 naamiota
Ainesosat: TYRNI: Clay, Hippophae Rhamnoides extract, Zea Mays Starch KARPALO: Clay, Vaccinium microcarpum extract, Zea Mays Starch
Kierrätysohje: Vaikutusajan jälkeen tuote huuhdotaan / pyyhitään pois, tyhjä pakkaus sekäjätteeseen.

Tyrni Kuoriva- ja Karpalo Rauhoittava Savinaamiot

Savi- ja marjauutepohjainen jauhe, jonka käyttäjä sekoittaa veteen ja levittää naamioksi kasvoille. Kuivuessaan savi imee epäpuhtauksia ja vaikutusaikana marjauutteet hoitavat ihoa.

Vastuullisuus

Raaka-aineet
Käsämä savinaamiot (Tyrni Kuoriva Savinaamio ja Karpalo Rauhoittava Savinaamio) valmistetaan Suomessa käsityönä Pohjois-Karjalassa. Naamiot sisältävät vain neljä eri ainesosaa. Keväisin traktorilla kaivettava savi nostetaan kuivumaan lämmittämättömään ulkotilaan muutamaksi kuukaudeksi ja puhdistetaan sen jälkeen vedellä ja siivilöimällä kosmetiikkatasoiseksi raaka-aineeksi. Tuotteissa käytettävä marjauute on mehutuotannon sivutuote joka syntyy kun marjoja kylmäpuristetaan. Marjat kasvatetaan myös Pohjois-Karjalassa. Maissitärkkelys on saksalaista ja se tuodaan Suomeen merirahtina. Tärkkelykselle pyritään löytämään korvaavaa kotimaista raaka-ainetta. Kotimaiset raaka-aineet kuljetetaan valmistusta varten maantiekuljetuksilla Espooseen. Marjauute ja maissitärkkelys sekoitetaan savijauheeseen ja valmis seos pakataan myyntipakkauksiin käsityönä.

Säilyvyys ja riittoisuus
Tuotteiden valmistuksessa käytetään uusiutuvaa energiaa, jonka lähteet ovat vesi-, tuuli-, aurinkovoima sekä bioenergia. Tuotteet säilyvät pitkään, koska käyttäjä itse sekoittaa jauheeseen veden. Tämä mahdollistaa sen, ettei tuotteeseen tarvita säilöntäaineita ja oikein käsiteltynä jauhe säilyy vuosia. Veden käyttöä välttämällä tuotetta voidaan myös kuljettaa ja säilöä tehokkaammin pienemmässä tilassa. Käyttäjä pystyy itse säännöstelemään itselleen sopivan sekoitusmäärän, jolloin hukkaa voidaan välttää, kun tuotetta ei sekoiteta liikaa kerralla.

Pakkaus ja kuljetus
Tuotteet on pakattu tiiviisti ilmatiiviiseen, uudelleen suljettavaan pussiin, joka suojelee sisältöä kosteudelta niin ettei se pääse pilaantumaan. Tuotepakkaukselle etsitään kierrätettävää vaihtoehtoa. Tuotteet kuljetetaan käyttäjälle Posti Green palvelulla.

Käsämä Cosmeticsin Tyrni Kuoriva – ja Karpalo Rauhoittava Savinaamiot ovat kestävämpi valinta sillä ne valmistetaan täysin luonnosta peräisin olevista raaka-aineista, jolloin vesistöjen kemikaalikuorma ei kasva. Lisäksi tuotteissa hyödynnetään ruokatuotannon sivutuotteita raaka-aineina.