Työkalujen vuokrauspalvelu

Työkalujen vuokrauspalvelu, jonka avulla tuotteille saadaan korkeampi käyttöaste, ja siten niiden valmistukseen käytetyt resurssit tulevat hyödynnetyksi mahdollisimman hyvin.

Vastuullisuus

Clas Ohlsonin työkalujen vuokrauspalvelu on kestävämpi valinta, sillä se vähentää tarvetta yksityisomistukseen. Yhteiskäytöllä työkaluille saadaan parempi käyttöaste, jolloin niiden valmistukseen käytetyt resurssit tulevat hyödynnettäväksi mahdollisimman hyvin.

Clas Ohlsonin työkalujen vuokraus on yhteiskäyttöpalvelu, joka mahdollistaa työkalujen tai muiden harvoin tarvittavien koneiden vuokraamisen niiden ostamisen sijaan.

Vuokrattavat työkalut voi varata etukäteen verkosta ja hakea lähimmästä Clas Ohlsonin myymälästä, mikä lyhentää kuljetusmatkoja ja vähentää kuljetuksista aiheutuvia päästöjä. Vuokrattava valikoima on myymäläkohtainen. Useamman tuotteen vuokrauksesta kerralla peritään 200 euron vakuusmaksu, joka palautetaan vuokrattujen tuotteiden palautuksen yhteydessä.

Vähintään 80 %:ssa myymälöitä on käytössä uusiutuvaan energiaan perustuva sähkösopimus, joiden alkuperä on aurinko-, tuuli- ja vesivoimaa. Ne ovat uusiutuvia energianlähteitä, joiden käyttö vähentää päästöjä ilmakehään verrattuna erityisesti fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun energiaan.

Työkaluja ja laitteita on tarjolla useammalta valmistajalta, myös Clas Ohlsonin omalta merkiltä. Clas Ohlson edellyttää kumppaneiltaan ja tavarantoimittajiltaan sitoutumista ihmisoikeuksia, työntekijöiden oikeuksia, ympäristöä, lasten oikeuksiin kohdistuvia vaikutuksia ja liike-etiikkaa koskeviin vaatimuksiin.

Vaatimusten toteutumista valvotaan tavarantoimittajien auditoinneilla. Tehdasauditoinnit tehdään sekä ennen sopimuksen tekemistä että yhteistyön aikana. Lisäksi Clas Ohlsonilla on Kiinassa oma tarkastustiimi, joka tekee vuosittain noin 350 tarkastusta. Tarkastuksia tehdään sekä ilmoittamatta että ennalta ilmoitetusti. Vuodesta 2021 lähtien tavarantoimittajille on tehty lisäksi ympäristöauditointeja, joissa tarkastetaan lailliset luvat, kemialliset hyödykkeet, jätevedet, ilmansaasteet ja päästöt, melun ja kiinteän jätteen syntyminen. Myös toimittajien energiarakennetta sekä sitä, käytetäänkö uusiutuvaa energiaa ja kuinka paljon, selvitetään. Ympäristöauditointeja kehitetään kolmannen osapuolen avulla.

Clas Ohlson myös kouluttaa Kiinassa tavarantoimittajia ja heidän työntekijöitään ruotsalaisen QuizRR-ohjelman avulla siihen, kuinka he itse voivat vaikuttaa työympäristön turvallisuuteen ja mitä oikeuksia ja velvollisuuksia heillä on työpaikalla.

Clas Ohlson on laskenut vuodesta 2015 lähtien oman hiilijalanjälkensä Greenhouse Gas (GHG) Protocols -standardin mukaisesti. Merkittävimmän osan päästöjen lähteistä muodostavat kuljetukset ja jakelu. Vuonna 2021 yritys on panostanut erityisesti paikallisliikenteen tehostamiseen ja optimointiin.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen