Thyra Gorm nilkkurit

Thyra Gorm -kengät ovat vain tilauksesta valmistettuja, asiakkaiden toiveisiin räätälöityjä täysnahkaisia nilkkureita.

Vastuullisuus

Haraldin kengän Thyra Gorm -nilkkurit ovat kestävämpi valinta sillä ne on suunniteltu ja valmistettu kestämään aikaa ja käyttöä. Lisäksi ne valmistetaan vain tilauksesta jolloin ei synny ylijäämää.

Thyra Gorm -kengät valmistetaan käsityönä Helsingissä. Niiden valmistusprosessissa ei tarvita juurikaan sähköenergiaa, sillä suurin osa työvaiheista tehdään käsin. Työtilassa käytetyn energian alkuperä on vesisähkö.

Ruotsalainen päällinahka sekä saksalainen vuorinahka ovat kasviparkittuja. Kasviparkitsemisessa ei käytetä ympäristölle ja työntekijöille vaarallisia aineita, kuten kromia, joilla nahka yleensä parkitaan, vaan luonnollisia ainesosia kuten puun kuorta.

Pohjanahka on italialaista. Kaikki käytetty nahka tulee elintarviketuotannon sivuvirtoina. Kenkien valmistuksessa käytettävä paksu päällinahka mahdollistaa sen, että kengän nahkojen väliin ei tarvita erillisiä tekstiilikerroksia. Myös korko on valmistettu nahasta, jolloin sitä voi huoltaa esimerkiksi hiomalla ja uudelleen maalaamalla.

Kenkien päällisen ja pohjareunan ompeleet tehdään muovipulloista valmistetuilla kierrätyspolyesterilangoilla, jotka valmistetaan Italiassa. Polyesterilanka on hyvin kestävää ja sopii siten kenkienvalmistukseen, jossa materiaaleilta vaaditaan erityistä kestävyyttä. Jalkineiden komponentit eli kärki- ja kantajäykkeet ovat kestävää muovisekoitetta. Kantajäykkeet valmistetaan noin 20 prosenttisesti kierrätysmateriaalista ja niissä oleva polyesteri on 95 % kierrätettyä. Kengissä käytetään pääasiassa vesiohenteista saksalaista liimaa, joka ei luokittelunsa mukaan sisällä haitallisia aineita. Puolipohjan kiinnittämiseen käytetään liuotinpohjaista liimaa, sillä vesiliukoinen liima ei kestä kengässä sellaisissa kohdissa, jotka joutuvat kosketuksiin veden kanssa. Pohjan muotoonsa jäykistävä lenkkijäyke valmistetaan hiilikuituteräksestä.

Thyra Gorm -kenkien kulutuspinnat on mahdollista vaihtaa uusiin kun ne ovat kuluneet ja asiakkaille tarjotaan kattavat ohjeet kenkien huoltamiseen. Tarvittaessa valmistaja tarjoaa myös korjaus- ja huoltopalveluita omalle tuotannolleen.

Koska kyseessä on tilaustuote, erillisiä varastointitiloja ei tarvita eikä ylituotantoa synny. Malliparit ovat sovitettavissa myymälätilassa. Materiaalit tilataan isommissa erissä, jotta ei tarvitse kuljettaa useampia pieniä eriä. Kaikkien materiaalien sekä valmiiden tuotteiden kuljettaminen tapahtuu maanteitse. Valmiit kengät pakataan kierrätettyihin pakkauksiin mikäli ne tarvitsevat pakkauksen kuljetusta varten. Tuotteet voi joko noutaa myymälätilasta jossa ne valmistetaan tai ne kuljetetaan asiakkaalle Posti Green -palvelua käyttäen