Ainesosat:

Tekstiili, nahka, kumi, pahvi, muovi, metalli

Kierrätysohje: Sekajäte/energiajae

Tennarit

Käsityönä valmistetut unisex kengät. Mallit Kuura, Pouta ja Paahde.

Vastuullisuus

Kenkiks tennarit ovat kestävämpi valinta, sillä ne on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä. Lisäksi niiden valmistuksessa noudatetaan pitkälti kiertotalouden periaatteita.

Kenkiks tennarit on suunniteltu ja valmistettu käsityönä Suomessa. Kenkien päämateriaali on kierrätys- tai ylijäämätekstiili, joka hankitaan tekstiilin kierrätysmyymälöistä, kirpputoreilta, sekä esimerkiksi verhoilijoilta, joilta jää materiaalia yli tarpeen. Kalusteiden ylijäämämateriaali on erityisen kulutuksenkestävää myös jalkineissa.

Pohjakomponentit ovat lopettaneiden kenkätehtaiden jäämistöä. Nauharenkaat, osa kappimateriaaleista, nauhoista ja langoista hankitaan uutena. Talvitennareiden kärjessä ja kannassa käytetään muun jalkineteollisuuden ylijäämänahkaa, sillä kärki ja kanta vaativat enemmän kosteudenkestoa. Liimat joilla kengät kootaan ovat kotimaisia Kiillon liimoja. Jokainen kenkäpari on uniikki, jolloin myös pienet materiaalierät voidaan käyttää. Riittävän suurina paloina oleva ylijäävä materiaali käytetään kenkien somisteissa ja korjaustöissä, pienempi kierrätetään tekstiilijätteeseen.

Työhuoneella käytetään tuuli-, aurinko- ja vesisähkön yhdistelmää. Kengillä on pitkä käyttöikä kun niitä huoltaa – rikkoutuneet kengät voi korjauttaa suutarilla tai lähettää valmistajalle korjattavaksi. Kun kengät ovat elinkaarensa päässä, ne hävitetään sekajätteessä tai energiajakeessa.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen